TOPLU TAŞIMA SÜRÜCÜLERİNE UYUŞTURUCU TESTİ YAPILACAK
SAĞLIK 20.11.2015 12:57:54 191 0

TOPLU TAŞIMA SÜRÜCÜLERİNE UYUŞTURUCU TESTİ YAPILACAK

Adana´da, toplu taşıma sürücülerinin uyuşturucu madde kullanıp kullanmadıklarına ilişkin testten geçirileceği, bu testi geçtiklerine dair belge sunamayan kişilerin toplu taşıma araçlarında görev yapmalarına izin verilmeyeceği bildirildi.

Adana Ticaret Odasını ziyaret ederek konuyla ilgili bilgi veren Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, Mersin´in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015´te tecavüz girişimine direndiği için öldürülen Çağ Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencisi Özgecan Aslan cinayetinin ardından böyle bir olayın tekrar yaşanmamasına yönelik alınan önlemlerin sürdüğünü söyledi.
Sözütek, Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezince 20 Mayıs 2015 tarihinde alınan, ?Toplu taşıma araç sürücülerinden tam teşekküllü hastanelerden uyuşturucu kullanmadığına ilişkin belge istenmesine ve bu belgeyi getirmeyen sürücülerin toplu taşıma aracı kullanmalarına izin verilmemesine ve şoför uygunluk belgesi düzenlenmemesine? ilişkin kararı kapsamında, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği´ne gönderilen 16 Ekim 2015 tarihli yazıda, Minibüsçüler Odası, Şoförler ve Nakliyeciler Odası, Servisçiler Odası ile Özel Halk Otobüsleri Odasına bağlı şoförler ve araç sahiplerinin uyuşturucu kullanmadıklarına ilişkin belge almaları için Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastanesine sevk edilmelerinin istendiğini hatırlattı.
Sözütek, Cumhuriyet Başsavcılığının kararı gereğince üyeleri bilgilendirdikten sonra bu kapsamda yer alan araç sahipleri ve toplu taşıma araç sürücülerini uyuşturucu testi yapılmasına ilişkin olarak hastaneye yönlendirmeye başladıklarını belirterek "Öte yandan, ilgili hastane tarafından rapor sonucu pozitif olan araç sürücüleri hakkında, ?Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak ve kullanma´ suçundan Cumhuriyet Başsavcılığı´na suç duyurusunda bulunularak haklarında işlem yapılacağını da öğrendik? dedi.

TESTLER ALTI AYDA BİR YAPILACAK
Türkiye´yi derinden sarsan Özgecan cinayetinin ardından böyle bir olayın tekrarlanmaması konusunda çeşitli önlem aldıklarını ve araçlarda kamera kullanımı zorunluluğu dahil birçok yeniliği hayata geçirdiklerini kaydeden Sözütek, ?Öğrencilerimizin ve toplu taşımadan yararlanan vatandaşlarımızın güvenliği için toplu taşıma sürücülerinin uyuşturucunun yanında, her türlü psikolojik testlerden geçirilmelerini onaylıyoruz. Toplu taşıma sürücülerinin uyuşturucu testinden bir kez geçirildikten sonra alacakları belgeyle hayatları boyunca araç kullanmaları da söz konusu değildir. Görev yapan her sürücü altı aylık periyodla bu testten geçirilecek ve konuyla ilgili belgelerini bize teslim ederek çalışma uygunluğu alacaklardır? diye konuştu.
Sözütek, konuyla ilgili olarak Adana Ticaret Odası´nın desteğini beklediklerini vurgularken, ATO´nun aynı sektörde faaliyet gösteren üyelerinin belirtilen yükümlülüklere uymalarının sağlanmasının önemine de işaret etti.
ATO Meclis Başkanı Tarkan Kulak ve Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe de, uygulamayı gönülden desteklediklerini ve her konuda destekte bulunmaya hazır olduklarını ifade ederken, ?Odamıza bağlı olan ulaşım sektöründeki üyelerimizin de bu şartı derhal yerine getirmeleri için girişimlerde bulunacağız ve konunun yakın takipçisi olacağız. Bu uygulama Adana´nın ulusal boyuttaki imajının daha iyi noktalara taşınması ve olumlu algılanmasının sağlanması bakımından da yarar sağlayacak niteliktedir. Özgecan evladımızın kaybından dolayı duyduğumuz üzüntüyü anlatmaya kelimeler bile yeterli değil. Kadın ve çocuklarımızın bu tür saldırıları tekrar yaşamaması için yasal çerçeve dahilinde bu gibi önlemlerin alınmasını ve evlatlarımıza huzurlu yaşayacağı bir ortam sağlanmasına yönelik tüm çabaları alkışlıyoruz? diye konuştu.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

ALZHEIMER’IN 10 ERKEN SİNYALİ!

Her 20 yaş dişi çekilmek zorunda değil, ama…

ANİDEN SİNİRLENME ŞEKER HASTALIĞI BELİRTİSİ OLABİLİR !

YEMEKTEN SONRA UYKUNUZ GELİYORSA DİKKAT !

Tozlu ortam farenjit riskini arttırıyor

AŞIRI C VİTAMİNİ VE PROTEİN BÖBREK TAŞINA YOL AÇIYOR

Uyku sorunlarının en yaygını: İnsomnia

“Çocukların ne derdi var ki diş gıcırdatsın” demeyin!

Adana yeni bir kültür sanat merkezi kazanıyor

DİZ KİREÇLENMESİNİ TETİKLEYEN FAKTÖRLER

PIERCING YAPTIRACAKLARA KÖTÜ HABER: ALERJİK REAKSİYONLARA YOL AÇABİLİR!

Dünya Doktorları: "İnsani Yardım Çalışanlarına Daha İyi Koruma Ve Güvenlik Ortamı Sağlanmalı"

Çocuklarda Diş Sıkma Neyin Habercisi?

“1 yaş altı bebekler ağır kızamık için risk altında!”

Yaş ilerlerken diş sağlığını korumak önemli

BEL VE KAS AĞRILARINDAN KORUNMANIN YOLLARI

D VİTAMİNİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKEN 9 ÖNEMLİ NOKTA!

Protezine Kavuşan Yağmur, Rektör Prof. Dr. Tuncel’i Ziyaret Etti

"COVID-19’un Eris varyantı kış aylarında yayılabilir"

CİLDE ZARARLI 8 ALIŞKANLIĞA DİKKAT !

EV YAPIMI YOĞURDUN FAYDALARI NELERDİR ?

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı