Çiftçi perişan iktidar ilgisiz
EKONOMİ 30.05.2016 10:21:05 880 0

Çiftçi perişan iktidar ilgisiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut öncülüğünde ilçe örgütleri ve milletvekillerinin köy çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

İl Başkanı Barut, Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen ile birlikte Karataş´a bağlı köyleri ziyaret etti, köylülerin ve mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarını dinledi. Girdi maliyetleri altında ezilen çiftçiler desteklerin yetersizliğinden yakınırken, terör nedeniyle yaşadıkları kenti terk edip iş, aş umuduyla Adana´ya gelen tarım işçileri ise terörün yol açtığı yıkımın bitirilmesini istediler. İl Başkanı Barut, üretenin de tüketenin de CHP iktidarında mutlu olacağını belirtirken, Milletvekili Türkmen CHP´nin toplumsal barış için mücadele ettiğini söyledi.

KÖYLÜLERLE VE TARIM İŞÇİLERİYLE BULUŞTULAR

İl Başkanı Ayhan Barut, Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Karataş İlçe Başkanı Oben Ersan Aygün, Karataş Kadın Kolları Başkanı Melek Kaba ve Karataş Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Tandoğan´la birlikte Karataş´a bağlı Çavuşlu, Karagöçer, Tuzla, Hasırağacı, Tuzkuyusu, Ataköy ve Damlapınarı köylerinde köylülerle ve tarım işçileriyle buluştu.

?ÜRÜNLER TARLADA YA DA DALINDA ÇÜRÜYOR?

Tarımla uğraşan çiftçiler, yüksek girdi maliyetleri nedeniyle sürekli zarar ettiklerini belirterek özellikle tarımda kullanılan mazotun fiyatının düşürülmesi gerektiğini söylediler. Çiftçinin her yıl bir önceki yılı arar hale geldiğine dikkati çeken köylüler, soğan ve patatesin tarlada, narenciyenin de dalında kalıp çürüdüğünü vurguladılar.

?TERÖRÜN YOL AÇTIĞI YIKIM SON BULSUN ?

Çoğu memleketlerini terör olayları nedeniyle terk ederek Adana´ya gelen tarım işçileri ise barışa olan özlemlerini dile getirip, terörün yol açtığı yıkımın son bulmasını istediler.

?ÜRETEN DE TÜKETEN DE CHP İKTİDARINDA MUTLU OLACAK?

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, tarım sektöründe yaşanan sorunların temelinde iktidarın hem ekonomi hem de hem de iç ve dış politikalarının yattığını söyledi. CHP´nin 7 Haziran ve 1 Kasım genel seçimleri öncesinde açıkladığı seçim bildirgelerinin ekonomi odaklı hazırlandığını aktaran Barut, bildirgelerde yer verilen tarımla ilgili bölümün de sektördeki tüm sorunları çözecek nitelikte olduğuna işaret etti.

Barut, ?Cumhuriyet Halk Partisi, tarım sektörünün tüm paydaşlarının sorunlarını çözecek. CHP iktidarında girdi maliyetleri düşürülüp, tarımsal üretim gerçekçi bir anlayışla desteklenecek. Kalkınma hamlesi kırsaldan başlayacak. Çiftçimiz üretecek, ürettikçe kazanacak ve halkımız da fahiş fiyatlarla gıda tüketmeyecek. Üreten de tüketen de CHP iktidarında mutlu olacak? dedi.

CHP´DEN ÇİFTÇİLERE SONUNA KADAR DESTEK SÖZÜ

CHP´nin tüm milletvekillerinin ve parti örgütlerinin tarımda yaşanan sorunlara karşı yüksek düzeyde duyarlılık gösterdiğini dile getiren Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen ise Adana çiftçisinin sorunlarını TBMM´ye taşıyacaklarını ve çiftçilerin hak arama mücadelesine sonuna kadar destek vereceklerini söyledi.

?CHP TOPLUMSAL HUZUR VE BARIŞ İÇİN ÇALIŞIYOR?

CHP´nin teröre karşı tavrının net olduğunun altını çizen Türkmen, terörü bitirip ülkede toplamsal barış ortamını sağlayacak tek siyasi partinin CHP olduğunun kaydetti. Türkmen, ?Terörün tek çözüm yeri TBMM´dir. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu´nun sürekli yaptığı çağrıyı iktidar partisine bir kez daha yapıyoruz: Hiçbir şeyi saklamadan, gizli saklı hesaplar yapmadan getirin konuyu TBMM´ye, bu sorunu artık çözelim. Akan kan ve gözyaşları dursun. Biz sadece barış istiyoruz ve barışın sağlanması için gerekli desteği CHP olarak vermeye hazırız? diye konuştu.

?ÜLKENİN TEK KURTULUŞU ÜRETİMDİR?

Türkmen, sürekli muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla iletişim halinde olduğunu belirterek, şunları söyledi:

?Adana´mızın her sorununu gerek TBMM, gerekse bürokrasi içinde dile getiriyor ve takipçisi oluyorum. Ancak görüyorum ki, Adana´nın sorunlar içinde kalması ve güç kaybetmesini iktidar önemsemiyor. Bu nedenledir ki son 14 yıl Adana hep kaybeden şehir oldu. CHP iktidarında bu kötü gidişe biz dur diyeceğiz. Karpuz üreten de emeğinin karşılığını alacak patates, soğan üreten de. Çünkü biz biliyoruz ki; bu ülkenin tek kurtuluşu üretimdir. CHP bunun farkında. Adana için çözüm önerilerimiz var. Bu çözüm önerilerimiz ile çiftçinin, üreticinin ürettiği para edecek. Biz Atatürk´ün çocuklarıyız. Bizim felsefemizin temeli ?Köylü Milletin Efendisidir´?.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli