84   KILIÇDAROĞLU: ?HUKUK DEVLETİ OLDUĞUMUZU ASLA UNUTMAMALIYIZ?
SİYASET 19.07.2016 14:43:42 323 0

84 KILIÇDAROĞLU: ?HUKUK DEVLETİ OLDUĞUMUZU ASLA UNUTMAMALIYIZ?

CHP GENEL BAŞKANı KEMAL KILIÇDAROĞLU ile BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM YAPTIKLARI GÖRÜŞME SONRASI ORTAK AÇIKLAMA YAPTILAR

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu  açıklamasında,?Bazı endişelerim vardı. Endişelerimi Sayın Başbakana aktardım. Özellikle, sadece emir dinleyen er ve erbaşlara yönelik şiddet olaylarının doğru olmadığını, bunların da soruşturulması gerektiğini ifade ettim. Bu aşamada hepimizin sağduyuya, sükûnete ihtiyacı var. Hukuk devleti olduğumuzu asla unutmamalıyız. Her şeyi, her olayı hukuk içinde yapmalı ve geliştirmeliyiz? dedi.

CHP´nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre Kılıçdaroğlu´nun açıklamasında şunları kaydetti:

?Değerli basın mensupları, yaşadığımız acı olayla ilgili olarak Sayın Başbakanı ziyaret ettim.  Başbakan gelişmeler hakkında bilgi verdi, kendisine teşekkür ettim. Bu aşamada hepimizin sağduyuya, sükûnete ihtiyacı var. Hukuk devleti olduğumuzu asla unutmamalıyız. Her şeyi, her olayı hukuk içinde yapmalı ve geliştirmeliyiz.

Bazı endişelerim vardı. Endişelerimi Sayın Başbakana aktardım. Özellikle, sadece emir dinleyen er ve erbaşlara yönelik şiddet olaylarının doğru olmadığını, bunların da soruşturulması gerektiğini ifade ettim. Bizim görevimiz, toplumdaki gerginliği elbirliğiyle birlikte gidermek. Ciddi bir travma yaşadı toplum. Dolayısıyla, süratle normalleşmemiz ve kendi alanlarımıza dönmemiz gerekiyor.

Sayın Başbakana verdiği bilgiler dolayısıyla teşekkür ediyorum.?

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM: KILIÇDAROĞLU´NA BU SÜREÇTE ÜLKE ADINA, MİLLET ADINA GÖSTERDİĞİ DAYANIŞMADAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM


Başbakan Binali Yıldırım: ?Bugün birliğe ihtiyacımız var, beraberliğe ihtiyacımız var. Kardeşlik söylemini daha da geliştirmeye ihtiyacımız var. 15 Temmuz demokrasimizin bayram günüdür. Ülkemiz büyük bir badireden geçmiştir. Sonunda yine millet kazanmıştır. Ben bir kez daha Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu´na bu süreçte ülke adına, millet adına gösterdiği dayanışmadan dolayı teşekkür ediyorum? dedi.

Başbakan Binali Yıldırım´ın açıklaması şöyle;


?Ben de Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu´na teşekkür ediyorum. Bugün 15 Temmuz´da yaşadığımız ve ülkemizi derinden sarsan darbe kalkışmasının sonuçları hakkında kendisine bilgi verdim ve tabi darbeyle ilgili müdahaleler yapılmış, olay kontrol altına alınmıştır. Siyasi irade galip gelmiştir, demokrasi kazanmıştır.

İşin başından beri kendisinin Ana Muhalefet Partisi olarak gösterdiği basiret, birlik, beraberlik konusundaki desteğinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Aynı şekilde diğer siyasi partiler, MHP, diğer bazı partilerde de aynı anlayışı gördük. Bu bizim, bu alçakça girişimi bertaraf etmekte ve halkın meydanlara inmesiyle birlikte işimizi kolaylaştırdı doğrusu.

Tabi iş burada bitmiyor. Sayın Genel Başkanın da ifade ettiği gibi, bundan sonra daha dikkatli olmamız lazım. Bu işler halledilirken, durumdan vazife çıkaran provokatörler her zaman mümkündür. Bunlara fırsat vermememiz gerekiyor. Bu işlere tevessül edenlere de gereken cevabı anında vermemiz lazım.


Bir yanlış, başka bir yanlışla düzeltilmez. Türkiye bir hukuk devleti, hukuk içerisinde kalarak işler yoluna konacak. Yanlış yapanlar Türk adaletine teslim edilecek. Ondan sonra adalet gereğini yapacak. Hiç kimse fiziki ve şiddetle karşılık vermek, intikam almak gibi bir duygu içerisinde olamaz. Hukuk devletinde asla böyle bir şey kabul edilemez.

Sayın Genel Başkanın üzerinde durduğu bir takım görüntülerin sosyal medyada yayınlanması konusunda da hassasiyetimiz had safhadadır ve gerekli müdahaleler yapılmaktadır. Bundan böyle de görevlerini yaparken bu gibi hukuk dışında hareket edenler olursa, en şiddetli şekilde üzerlerine gidilecektir. Bugün birliğe ihtiyacımız var, beraberliğe ihtiyacımız var. Kardeşlik söylemini daha da geliştirmeye ihtiyacımız var. 15 Temmuz demokrasimizin bayram günüdür. Ülkemiz büyük bir badireden geçmiştir. Sonunda yine millet kazanmıştır.?

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli