ADANA VALİLİĞİNİN YILLIK DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
YEREL 5.12.2018 14:40:53 1604 0

ADANA VALİLİĞİNİN YILLIK DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Adana Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Kurulu ?Yıllık Değerlendirme Raporu ve Kurumlar Arası Koordinasyon Kurulu" Toplantısı, Vali Demirtaş başkanlığında gerçekleştirildi.

 Çukurova Kalkınma Ajansı´nda düzenlenen toplantıya Vali Mahmut Demirtaş´ın yanı sıra vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, bölge ve il müdürleri ile çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Mahmut Demirtaş, yıllık değerlendirme raporunun hazırlık evresinde tüm kurumların ortak hareket etmesi, kurumlar arası koordinasyonun sağlanması ve gerekli hassasiyetin gösterilmesinin büyük önem taşıdığına dikkat çekti.  Hazırlanacak Yıllık Değerlendirme Raporu´nun Cumhurbaşkanlığı Makamına ve ilgili Bakanlıklara gönderileceğini belirten Vali Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü;

 ?Raporlama süreci ile birlikte önemsediğim birkaç başlığa da dikkatlerinizi çekmekte yarar görüyorum. Öncelikle benim ya da yardımcılarımın yaptığı toplantılara tüm kurum amirleri bizzat, zamanında ve hazırlıklı bir biçimde katılım sağlamalı ve bilgi vermeden yerlerine başka bir personel görevlendirmemelidir. Toplantılarda alınan kararlar, kurum müdürlerimizce hassasiyetle takip edilmeli, talimatlarımız ivedilikle yerine getirilmelidir. Önemli konular önce sözlü olarak sonrasında ise yazılı bilgi notu şeklinde sizler tarafından şahsıma ulaştırılmalıdır. Kurumlarımızın düzenlediği programların ve etkinliklerin benim programıma uygun tarih ve saatlerde düzenlenmesine ve davetiyelerde kurumlarımızın değil de Valiliğimizin adının kullanılmasına özen gösterilmelidir.  Resmi tören, açılış, ziyaret ve toplantılarda protokol kurallarına riayet edilmelidir. Bu tip bir programın ev sahibi olan kurumumuz, Valilik Protokol Müdürlüğü ile eşgüdüm halinde çalışmalıdır.?

/resimler/2018-12/5/1447238214784.jpg

 

?Yeni Proje ve Fikirlerin Oluşmasında, Kurum Amirlerine Büyük Görev Düşüyor?

?Kurumlar arası koordinasyon gerektiren hususlar, bizzat kurum amirlerince gerçekleştirilmeli, alt makamlara havale edilmemelidir. Bununla birlikte kurum çalışanlarınıza kapılarınızı kapatmayınız. Onları can kulağı ile dinleyip dertlerine ve sevinçlerine ortak olunuz. Öte yandan hükümetimiz tarafından açıklanan 100 Günlük Eylem Planı yakından takip edilerek, gerekli çalışmaların bu hedeflere uygun olacak şekilde hayata geçirilmesi sağlanmalıdır. Bununla birlikte yürütülen projelerin sürdürebilirliğinin sağlanması ve yeni proje fikirlerinin oluşturulup hayata geçirilmesinde de sizlere büyük görevler düştüğünü unutmayınız. Bu meyanda Kamu kurumumuzla belediyelerimizin ve STK´larımızın işbirliğinde tüm hızıyla devam eden Güney Adana Kalkınma Programının, sizlerin öz evladı olduğunu hatırlatmakta bir kez daha yarar görüyorum.?

?Sosyal Medya Kullanımı ve Kurumsal Konularda Dikkatli ve Özenli Olunmalı?

?Kurumsal amaçla oluşturduğunuz sosyal medya haberleşme grupları, kurumsal ve kişisel sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda da son derece dikkatli olunmalıdır. En başta bu alanla ilgilenen personellerin gereken duyarlılığa sahip kişiler olmasına ve bu alanın amaç dışına taşmamasına özen gösteriniz. Kurum ve kuruluşlarımızın tertip, düzen ve temizliğine azami özen gösterilmeli ve sıralı amirlerce daimi denetimi yapılmalıdır. Kurum girişlerindeki bayraklarımız mutad aralıklarla yenileri ile değiştirilmeli, kurum tabelaları ile yönlendirme levhaları açık, anlaşılır ve amacına uygun bir biçimde güncel tutulmalıdır. Ayrıca kurumlarımızın güvenliği ile ilgili kamera, güvenlik görevlisi, yangın söndürme sistemleri gibi tedbirlerin alınması hususlarında da özenli davranılması gerektiği unutulmamalıdır.?

?Adana´yı Her Anlamda Güvenli Bir Kente Dönüştüreceğiz?

?Eğitim, ülkemizin olduğu gibi ilimizin de ilk ve en önemli önceliğidir. Nüfusunun dörtte biri okul çağında olan bir ülkenin ve ilin yöneticileriyiz. Eğitimi sadece Milli Eğitim Müdürlüğü´nün uhdesinde bir eylem olarak değerlendirmek yanlış olur. Büyük fotoğrafı görmek ve konuyu tüm kurumlarımızın işbirliğinde değerlendirmek ise, eğitime ilişkin sorunlarımızın çözümünün ilk basamağıdır. Bu noktada tüm kurumlarımızdan beklentim, eğitime dair üzerlerine düşen duyarlılığı göstermeleridir. Vatandaşlarımızın ve kentimizin güvenliği de önceliklerimizden bir diğeridir. Kolluk güçlerimizin yürüttüğü tüm çalışmalara, vatandaşlarımızla birlikte diğer kurumlarımız da gereken desteği vermelidir. Terör ve uyuşturucu ile mücadelede elde ettiğimiz başarıların artırılması mutlak surette işbirliği ve koordinasyonla mümkündür. İlimizde uyuşturucu ve terörle mücadelemiz, ikisinin de esamesi okunmayıncaya kadar sürecektir. Ayrıca metruk binaların yıkılması, sokakların aydınlatılmasıyla da art niyetli kişilerin yuvalandığı yerleri ortadan kaldıracağız. Unutmayınız ki bu mücadelenin baş aktörleri sizlersiniz. Sizlerin katkısıyla Adana´yı her anlamda güvenli bir kente hep birlikte dönüştüreceğiz.?

?Kamu Hizmetlerinin ?Vatandaş Odaklı? Olması Elzemdir?

?Yürüttüğünüz kamu hizmetinin vatandaş odaklı olması elzemdir. Yaptığınız her işte, başlattığınız her projede, attığınız her adımda bakış açınız bu güzel kentin; yiğit, mert ve sıcakkanlı insanlarına hizmet olmalıdır. Kamu yönetiminde bugün git, yarın gel devri bitmiştir. Biliniz ki vatandaşlarımız, her hizmetin en iyisine layıktır. Kurumlarımıza bu anlayışı yerleştirmek de en başta sizlerin görevidir. Bu anlamda tüm kurumlarımız personel yaklaşımlarını bu düstur üzere bina etmeli, vatandaşlarımızın işleri aksaklığa, ötelemeye mahal verilmeksizin sonuçlandırılmalıdır. Bu meyanda ehliyet ve pasaport işlemlerinin nüfus müdürlüklerimizin uhdesine geçmesiyle oluşan iş yoğunluğunun aşılması ve işlemlerin hızlandırılmasına yönelik tedbirler hayata geçirilmelidir.?

 ?Cimer ve Açık Kapı Birimlerimize Yapılan Başvurular En Kısa Sürede Tamamlanmalıdır?

 ?CİMER´ e ve Valiliğimiz bünyesinde oluşturduğumuz Açık Kapı birimimize gelen taleplerin ivedilikle sonlandırılması da bu kapsamda değerlendirilmelidir. Başvuruların yedi gün içerisinde tamamlanması için gereken tedbirlerin kurumlarımızca alınması gerektiğini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Öte yandan muhtar ve vatandaş toplantılarımız esnasında bize gelen talepleri ilgili kurumlara bildiriyoruz. Bu taleplerin takiplerini de ilk elden, bizzat ben yapıyorum. Bu taleplere dönüşlerin de kurumlarımız tarafından öncelikle yapılması talimatımı buradan bir kez daha yineliyorum.  Devletimiz, sosyal devlet ilkesi gereği ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza kol kanat germeye, onların ihtiyaçlarını gidermeye devam ediyor. Kış mevsiminin etkilerini de iyiden iyiye hissetmeye başladığımız bugünlerde soğukta, aç açık kimsenin kalmamasına, ayni yardım ve kömür yardımı yapılan vatandaşlarımıza bu yardımların vakitli ulaştırılmasında gerekli duyarlılığı gösterelim.?

 ?Şehit yakınlarımıza ve gazilerimize de maddi ve manevi desteklerimizi her vesile ile hissettirelim. Devletimizin şefkat ve merhamet elini, başta toplumumuzun dezavantajlı kesimleri olmak üzere tüm kesimlerine uzatalım. Öte yandan kurumlarımızın yaptığı harcamalarda lükse kaçmayıp tasarrufu ilke edinelim. Kamu hizmeti veren amirinden memuruna herkesin devletimizin vakarına yakışır davranışlar sergilemesine özen gösterelim. Kurum içi ve kurumlar arası çekişmelere meydan vermeyelim. Her ne sebeple olursa olsun, birlik ve beraberliğimizi bozacak, kardeşliğimize halel getirecek söz ve fiillerden uzak duralım.? 

?Disiplin Her Şeyin Başıdır?

?Personelimizi de benzer tutum sergilemeye davet edelim. Personelimizin nitelik, görgü, bilgi ve becerisini artıracak tedbirlerin alınmasında da üzerimize düşen vazifelerden kaçınmayalım.  Disiplin, her şeyin başıdır. Mesai saatlerine riayet, kılık kıyafet tertibi, iş ve işlemlerin zamanında sonuçlandırılması, personel davranışları gibi hususlarda başta sizler, ardından mesai arkadaşlarınız gereken titizliği göstermelisiniz. Balığı baştan kokutmamak için ilkin siz örnek olmalı, personelinizin tali yollara sapmasına müsaade etmemelisiniz. Bu vesile ile Bölge ve İl Müdürlüklerimizin Faaliyet ve Koordinasyon Toplantısının ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Stratejik plan ve performans programları uygunluk raporunun hazırlanması sürecinde, yapacağınız çalışmalarda şimdiden kolaylıklar ve başarılar diliyorum.? 

Vali Mahmut Demirtaş´ın konuşmasının ardından kentteki kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılan çalışmaların ?´stratejik plan ve performans programlarına uygunluğu´´ konusunda düzenlenmesi gereken raporlar hakkında gerçekleştirilen sunumla devam eden toplantı, karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli