ADANA´DA TURİZM HAFTASI KUTLAMALARI
18.04.2016 09:43:33 341 0

ADANA´DA TURİZM HAFTASI KUTLAMALARI

Adana´da 40. Turizm Haftası kutlamaları kapsamında Karaisalı ilçesindeki Varda Köprüsü´nde etkinlik düzenlendi.

Vali Mustafa Büyük, her yıl Adana´daki turizm değerlerinden birisini daha fazla öne çıkartmaya gayret gösterdiklerini söyledi.
Adana Tren Garı´ndan özel ile tren ile Adana´dan hareket eden protokol mensupları ve davetliler etkinliklerin yapılacağı Karaisalı ilçesindeki 200 metre uzunluğunda ve 99 metre yüksekliğinde, Alman köprüsü diye bilinen "Varda Köprüsü"ne gitti.
Burada mehter gösterisi, halk oyunları gösterisi sunuldu, halk ozanları türkü söyledi.
Etkinlikte konuşan Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana´nın zenginliklerinin her yönüyle mükemmel olduğunu, ama Karaisalı´nın aynı zamanda turizm değerleri itibariyle de gurur duyacakları bir bölge olduğunu ifade etti. Büyük, "Adana her yönüyle güzellikleri, coğrafi konumu itibariyle insan zenginliği itibariyle doğal güzellikleri itibariyle ülkemizin en seçkin şehirlerinden birisi. Turizm açısından da birçok değerimiz var. Her yıl ilimizdeki bu değerlerin birisini daha fazla öne çıkartmaya gayret gösteriyoruz. Bu çerçevede hafta kutlamasını ilçeden başlatmak istedik. Tabi Karaisalı´nın da çeşitli zenginlikleri var ama Varda Köprüsü bu zenginlikler içerisinde çok ayrı bir yere sahip. Bizim arzumuz, turizmin getirdiği zenginlik avantajlarıyla şehre olan göçü durdurmak ve toplumumuzun doğa, tarihi, kültürel, doğal varlıklarla birlikteliğini artırmak, bu çerçeve içinde var olan bu değerlerimizi yapılan yeni projelerle daha kolay ulaşılır, anlaşılır ve sonuç itibariyle ekonomik olarak da bir karşılık haline gelecek çalışmayı gerçekleştirmek" dedi.
1,5 yıl önce burayı yine bir yürüyüşle keşfetmeye çalıştıklarını o yürüyüşte tespit ettikleri konuları hemen uygulamaya da koyduklarını hatırlatan Vali Büyük, şöyle devam etti:
"Adana´da Varda Köprüsünü öne çıkaran bir projeyle şehir ile Adana´nın 2 milyonluk nüfusunu bura ile bağlantılı hale getirmek, kolay ulaşılır hale getirmek ve buraya geldiğinde de daha uzun vakit geçirebileceği, ihtiyaçlarının karşılanacağı güzel bir zaman geçirileceği ve turizm faaliyetinin sonuçlarının yaşanacağı bir noktaya doğru götürme çabamız oldu. Önemli bir merhale geliştirilmiş oldu. Şu anda içinde bulunduğumuz mekan da dahil olmak üzere o ziyaretimiz sonrasında kararlaştırdığımız konulardı. Valiliğimizin öncülüğünde ilgili tüm kurumlar bu bölgenin turizm açısından olumlu bir noktaya gelmesine katkı sağladılar. Önemli bir mesafe kaydedilmiş durumda. İnşallah aynı şekilde tanıtım faaliyetleri ve yapılacak uygulamalarla burası herkesin dikkatini çeken bir turizm varlığı haline gelecek."

"BİLİNİRLİLİĞİ, FARKINDALIĞI ARTIRMALIYIZ"
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise, Turizm Haftası nedeniyle Karaisalı´da "Varda Var" projesi etkinliği çerçevesinde bir arada bulunduklarını ifade ederek, "Adanamızın gelişmesine kalkınmasında turizmin payını artırmak, Adana´nın turizm potansiyelini ortaya çıkarmak var olan değerlerini tanıtmak noktasında Adanamızın işbirliği gayreti ve heyecanın göstergesidir. Bu heyecanı paylaşan katkı koyan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Refah toplumunu yakalamak için ekonomik potansiyelin tüm faktörlerinin devreye sokulması gerektiğini söyleyen Sözlü, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Adanamız tarımı sanayisiyle Türkiye´nin önemli vilayetlerinden bir tanesi. Ama var olan turizm potansiyelini gerçekten değerlendiremeye kalktığınızda Adanamızın nerelere varacağını siz düşünün. Barselona belki İskenderun, Mersin Adana´dan farklı bir şehir değil ama oraya gidenler de görmüşlerdir ki bu şehirlerden Antalya´dan bir fazlası yok. Ama turzm pazarında bilinirliliğini farkındalığını artırmak onların başardığı iş. İnşallah işte biz de bu projeyle Karaisalı´dan başlayarak burada büyük işleri ortaya koymamız lazım. Biz bu altyapının gelişmesine hizmet etme noktasında zerre kadar bir tereddüt içinde değiliz. Buranın ulaşılırlığı konusunda yollarını genişletiyoruz. Karaisalı´nın tarımda gelişmesinin önünü açmak için var olan gücümüzle çalışıyoruz. Burada bir kıskançlık içinde olmadan milletimizin işbirliği potansiyelini artırmak ortaya koymak varolan gücümüzü gerçek anlamda değerlendirmek emin olun ki zenginleşmemizin refah toplumunu yakalamamızın yegane kaynağı olacaktır. Biz Adana´ya, Adanalılar inanıyoruz. Devlet millet işbirliğiyle hükümetin de katkılarıyla burada birçok şeyin başarılabileceğine inanıyoruz. Zerre kadar bir kıskançlık içinde olmamamız lazım. Birbirini kıskanan toplumlar üretemezler. Üretemeyen toplumlar da zenginliği ve refah toplumunu yakalayamazlar. Onun için çağdaş demokrasilerde olduğu gibi işbirliğinin önünü açmak için her türlü siyasi kıskançlığı bir kenara koyup Adana için üretmemiz lazım. Adanamızı zenginleştirmemiz, refah toplumunun bir parçası haline getirmemiz ve ülkemizi de bu manada dünya milletleri içinde hak ettiği yere taşımamız lazım. Bunun için gereken şey çalışmak ve üretmek."
Etkinliğe, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan, Turizm İl Müdürü Sabri Tari, Adana milletvekilleri Zülfikar İnönü ve Seyfettin Yılmaz, MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş ile 300 cevarında bürokrat, yakını ve gazeteciler katıldı.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli