?İDAM KARARI İÇİN AKP HAZIRSA BİZ DE VARIZ!
SİYASET 19.07.2016 15:15:13 333 0

?İDAM KARARI İÇİN AKP HAZIRSA BİZ DE VARIZ!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ?İdam talebi çok sık dillendirilmektedir. AKP hazırsa biz de varız, biz de bu cezanın verilmesine sıcak bakar, gereğini de gönül huzuruyla yaparız,?dedi

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye´nin demokrasi dışı arayış ve müdahale çabalarının soğuk ve yüksek basınç ihtiva eden havasıyla sarsıldığını belirterek, ?Bugün 93 yıllık Cumhuriyet tarihinin en nazik, en kırılgan, en yürek yaralayıcı dönemini yaşıyoruz. Bu nedenle ortak akıl ve iradeyle hareket etmek durumundayız. Sabırlı olmalı, sağduyunun rehberliğinden ayrılmamalıyız. Kin, nefret ve öfke salgınına kapılıp bu cennet vatana kabus üstüne kabus yaşatanların, tuzak kurup arkasına yaslanarak birbirimize girmemizi seyre dalanların değirmenine su taşımaktan kaçınmalıyız. Uyanık olmalı, diri durmalıyız. Milli birlik ve kardeşliğimiz üzerinde oynanan acımasız kumarı görmeli, aklımızı başımıza almalıyız. Maalesef Türkiye yoğun bakımda, yoğunlaşmış risk altındadır. Türk milleti endişeli, gelişmelerin boyutu çok tehlikelidir? diye konuştu.

?İDAM CEZASINA SICAK BAKAIZ?

Bahçeli, konuşmasınının bir bölümünde ise şunları söyledi:
?İdam talebi çok sık dillendirilmektedir. AKP hazırsa biz de varız, biz de bu cezanın verilmesine sıcak bakar, gereğini de gönül huzuruyla yaparız. Milliyetçi Hareket Partisi savaş, yakın savaş, darbe ve terör tehdidi kapsamında idam cezasını ele almaya hazırdır. Milletine bomba atan teröristlere hesap iliklerine kadar sorulsun. Darbecileri cezalandırırken, yarım yamalak demokrasimizi daha fazla hırpalamayalım. Hukukun üstünlüğünden ayrılmayalım. Birbirimize çatık kaş, eğik yüzle bakmayalım. Çünkü darbecilerin bir amacı da budur. Oyuna gelmeyelim. Tuzağa düşmeyelim. Burası Irak, Mısır, Somali, Tunus, Suriye, Libya değildir. Yapmaya da kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu ülke Türkiye Cumhuriyeti´dir ve bu millet Türk´tür. Türkiye şimdiye kadar birçok darbe ve darbe teşebbüsüyle karşılaşmıştır. Fakat hiçbiri 15 Temmuz kadar ağır olmamıştır. Yaralarımızı saralım, kardeşliğimizi canlı tutalım, aramıza ekilmek istenen nifak tohumlarını kurutup, çürütüp tümden atalım. Yaşadığımız sürecin şakaya gelir, hafife alınır yanı yoktur. Herkesin hanesine düşen dersi çıkarması lazımdır. Darbe ülkenin içe kapanması, dış dünyayla bağının kesilmesi demektir. Kalkışma teşebbüs aşamasında kalsa da, Türkiye maalesef bu kulvardadır. Demokrasi ve Anayasa ihlaline itiraz edip göğüs gererken, milli birliğimizin hisarlarını yıkmaya çalışan odak ve fırsatçılara prim verilmemelidir. Türk milleti darbeye boyun eğmedi, ancak iç savaşa hiç kimse bilerek veya bilmeden hizmetkârlık da yapmamalıdır. Ve de yaşananların küresel bağlantıları olduğu kadar, Ortadoğu´daki sınırların ve devletlerin çökmesiyle de yakından bağı olduğu gözden uzak tutulmamalıdır. Yeni bir müdahale kapıları milli mutabakatla sürgülenmeli, intikamcı söylem ve üsluptan sakınılmalıdır.?

"Asker de bizim, polis de bizimdir ve milletin öz evlatlarıdır"
Tehlikenin geçmediğini kaydeden Bahçeli, ?Ekonomideki bozulmalar, dip yapan turizm korkuları tırmandırmaktadır. Terör böylesi puslu ve şaibeli ortamdan her an istifade etmek için harekete geçecektir. Bu ülkeyi darbecilerin tasallutundan korumalıyız. Darbenin zorbalık ve ülkeye ihanet olduğunu unutmamalıyız. Milletimizin sivil yönetime sahip ve destek çıkması memnuniyet vericidir. Ancak sokaklara sıkışıp kalırsak, kutuplaşmanın artacağını da görmezden gelemeyiz. Başbakan ayrım yapmadan kucaklaşalım diyor, o halde bunun gereğini milletçe yapalım, yasımızı tutalım, kardeşliğimizi ezmeye, Türkiye´yi çözmeyi planlayanlara hep birlikte engel olalım. Asker de bizim, polis de bizimdir ve milletin öz evlatlarıdır. Birini diğerine tercih edemeyiz. Birini diğerinden üstün tutamayız. Anayasal düzeni zor kullanarak ve silah yoluyla değiştirmeye kalkışanların senaryolarını tamamen yırtıp atmak için bir olalım, beraber olalım, doğudan batıya, güneyden kuzeye büyük bir millet olduğumuzu dosta da düşmana da gösterelim. Türkiye bizimdir, herkes Türkiye´dir. Türk milleti ayrılık kabul etmeyen, varlığının bedelini kanla, fedakarlıkla ödemiş büyük bir kudrettir. Bilelim ki, 15 Temmuz bir lütuf değil, 93 yıllık Cumhuriyet tarihinin simsiyah bir sayfasıdır. Türkiye ya bağımsızlığına ve milli kimliğine kardeşlik şuuruyla sahip çıkacak, ya da şu anki tereddüt ve başı boşluklar terörizme altın tepsi içinde arayıp da bulamayacağı yeni fırsatlar sunacaktır. Ya milli ruh tüm harabeyi kaldıracak ya da bu harabenin altında hep birlikte kalmak mukadder olacaktır. Bu itibarla doğrulalım, ayağa kalkalım, hainleri güldürmeyelim, darbecilere el ovuşturmayalım, ne mutlu Türküm seslenişiyle bağımsızlığımızın sembolü ay yıldızlı al bayrak altında hep beraber toplanalım. Korku aşılayanlara, korkuluk dikip siyasi istismar çetelesi tutanlara şans tanımayalım, Türkiye´yi yaşatalım, payidarlığına cansiperane şekilde hizmet edelim. Gün dayanışma günüdür. Gün kardeşliğimizi tescil ve teyit etme günüdür. Gün büyük düşünme, istiklalimize sahip çıkma, küçük hesap yapanları, dağılmamızı gözleyenleri mağlup etme günüdür? ifadelerini kullandı.

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı