?İŞ DÜNYASI HÜKÜMET PROGRAMINDAN MUTLU?
EKONOMİ 27.11.2015 13:50:13 292 0

?İŞ DÜNYASI HÜKÜMET PROGRAMINDAN MUTLU?

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, ?Demokratik standartlar ve özgürlükler açısından kapsayıcı büyüme ve yatırım ortamı açısından kalkınmanın başlıkları içerisinde beklentilerimizi programda yazılmış olarak görmekten mutluyuz? dedi

ÇANAKKALE (İHA) - TÜRKONFED Tarafından düzenlenen 19. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi Çanakkale´de yapıldı. Zirvede konuşan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, iş dünyası olarak hükümet programından mutlu olduklarını söyledi.

Symes, ?Beklentilerimizi seçimlerden önce, hemen ilk seçimlerin arkasından ve hükümet görevlendirildikten sonra programı hazırlarken defalarca paylaştık. Ve açıkçası bunları programda yazılmış olarak görmekten de TÜSİAD olarak son derece mutluyuz? dedi.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştiren Girişim ve İş Dünyası Zirvesi´nin 19´uncusu Çanakkale´de yapılıyor. Dün başlayan zirve bugün devam etti. Zirveye Çanakkale Valisi Hamza Erkal, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, ÇASİAD Başkanı Erdal Akarsu, GÜNMARSİFED Başkanı İsa Tamer Çelik, TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu ve işadamları katıldı.

Zirvenin açılışında bir konuşma yapan TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, yeni kurulan hükümetten beklentilerine değindi ve şunları söyledi:

?Ülke gündemimiz her zaman olduğu gibi, çok yoğun, hareketli ve hararetli. Baş döndürücü, büyük ve sarsıcı bir dönüşüm başlıyor dünyada. Türkiye de bu dünyanın, coğrafi olarak, tam ortasında. Bu dönüşümün ekonomik, sosyal ve siyasal pek çok yansıması olduğu kaçınılmaz. Bizler iş insanları olarak bu dönüşümden hem çok fazla etkilenen hem de bu dönüşümü büyük ölçüde yönlendiren kesimi temsil ediyoruz.

Biliyorsunuz bu hafta hükümet ardından da hükümet programı açıklandı. Önümüzdeki 4 yılın sonunda nasıl bir Türkiye hayal ediyoruz için düşünmenin zamanı. Biz ne diyoruz; demokratik standartlar ve özgürlükler açısından kapsayıcı büyüme ve yatırım ortamı açısından kalkınmanın başlıkları içerisinde beklentilerimizi seçimlerden önce, hemen ilk seçimlerin arkasından ve hükümet görevlendirildikten sonra programı hazırlarken defalarca paylaştık. Ve açıkçası bunları programda yazılmış olarak görmekten de TÜSİAD olarak son derece mutluyuz. Şimdi hızla hiç vakit kaybetmeden tüm tarafların, etkili bir işbirliği içinde doğru önceliklendirme yaparak, reform bekleyen tüm alanlarda, vakit kaybetmeden, başarılı bir ülke olarak, başarıyı daha çok paylaşacak bir çalışma dönemine ihtiyacımız var. Dolayısı ile demek ki artık konuşma değil, yazma değil, aksiyon dönemi gündemimizde.

Hep birlikte hayal ettiğimiz rekabet gücü yüksek, Türkiye´ye en kısa zamanda ulaşmak için biz iş dünyasının bağımsız ve gönüllü kuruluşları olarak bölgelerimizin, sektörlerimizin ülkemizin gelişimi için her fırsatta hiç çekinmeden görüşlerimizi paylaşmaya devam etmeliyiz, edeceğiz"

Basın özgürlüğüne de değinen Cansen Başaran Symes, ?Yalnız güncele ilişkin bir tespit yapmak durumundayım. Özgür basın olmadan, demokratik standartlardan, haber alma özgürlüğünden bahsetmemiz çok zor. Dolayısı ile özgürlükler açısında. Özgürlükler ve demokrasi alanında ilerleyeceğimiz önemli bir yol var ama program da bunu içeriyor. Önümüzdeki günlerde değerli aksiyonları birlikte göreceğimizi bekliyoruz? diye konuştu.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00
  • Salı 29.2 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.5 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli