TANK PALET FABRİKASININ ÖZELLEŞTİRİLMESİNE SAKARYA´DA TEPKİ MİTİNGİ
SİYASET 19.01.2019 19:23:15 662 0

TANK PALET FABRİKASININ ÖZELLEŞTİRİLMESİNE SAKARYA´DA TEPKİ MİTİNGİ

Mitinge Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç ve İYİ Partili milletvekilleriyle birlikte binlerce vatandaş katıldı.

HARB İŞ Sendikası  20 aralık 2018 tarihinde Resmi Gazete´de yayınlanan 481 sayılı kararnameyle ?25 yıllığına işleme hakkı devri? adıyla özelleştirilme kapsamına alınan Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü 1´inci Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü (Tank Palet Fabrikası) ile ilgili kararın düzeltilmesi talebiyle bugün,  Sakarya Demokrasi (GAR) Meydanı´nda bir miting gerçekleştirdi.

Mitinge Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç ve İYİ Partili milletvekilleriyle birlikte binlerce vatandaş katıldı.

Ethem Sancak ile Katarlı bir firmanın ortaklığında olan BMC firmasına işletme hakkının ?ücretsiz´ verileceği iddia edilen tank palet fabrikasının, Türkiye´nin en stratejik kurumlarından biri olduğunu ifade eden Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, ?Türk İş 1 milyon üyesiyle, maddi gücüyle, vücuduyla, her şeyiyle Türk Harb İş´in ve Sakarya´nın emrindedir? dedi ve şöyle konuştu:

 ?Bu fabrikamız Milli Savunma Bakanlığı´nın emrinde kalmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti´nin mülkü olmalıdır. Tek talebimiz budur. İsterseniz 50 bin lira maaş verin. Harb-İş işçisi Milli Savunma Bakanlığı´nın personeli ve devletimizin memuru olsun fark etmez. Telekom´la ilgili 10 yıl evvel başlayan süreci hatırlayın. İhaleyi alan firma Telekom´u kullandı, para kazandı, çekti gitti. Telekom ortada kaldı. Milli Savunma Bakanlığının 27 tane fabrikası var. Biz Altay Tankı´nın en güzelini bu fabrikalarda yapıyoruz. Yabancı sermaye, özel firma gelip yardım edebilir ancak yetki bizde olmalı, patron biz olmalıyız, Türkiye Cumhuriyeti olmalı.?

Atalay  sözlerini şöyle sürdürdü:

?Biz yeni teknolojilere, yabancı sermayelere karşı çıkmıyoruz. Almanlar tankı verdiler paleti vermediler, Amerikalılar helikopteri verdiler pervanesini vermediler. Yabancılar bu ülkenin güçlenmesini istemiyor, istemez. Amerika parmak sallıyor, Rusya güç gösteriyor. Bunun sebebi milli savunmada ve askeriyede güçlü olmaları. Biz ne zaman milli savunmamızı yüzde yüz yerli yapar ve kendi savunmamızı tamamen kendi imkanlarımızla kurarsak o zaman güçlü ve söz sahibi oluruz. Buradaki insanlar, bu kar kış soğukta bu yolun çıkmaz bir yol olduğunu, savunma fabrikasının özelleştirilmesinin doğru olmadığını söylemek için toplandılar.

Bizler ?köle olmayalım, insan gibi nefes alacak şekilde yaşayalım´ diyoruz. Ancak bundan evvel özelleştirmelere bir bakılmasını istiyoruz. Mutlu olan kimseyi göremezsiniz oralarda. SEKA örneği ortada, şeker fabrikaları ortada. Bu bölgelere bir bakın, nasıl yaşıyorlar görün.?

HARB-İŞ GENEL BAŞKANI BOZAL: ?İŞ YERİMİZ VE İŞÇİLERİMİZ MSB´DE KALSIN?

Miting´den önce yaptığı açıklamada Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Bozal  Arifiye´de bulunan 1. Ana Bakım Merkez Komutanlığı konusunda ki en büyük sıkıntılarının, fabrika ve işçilerin Milli Savunma Bakanlığına bağlı kalması olduklarını belirtti. Bozal, ?Burada üretilecek yerli ve milli tankın yapımına karşı insanlar değiliz, öyle bir sendika değiliz. Biz istiyoruz ki Milli Savunma Bakanlığına bağlı işçiler olarak bu tankı biz yapalım. Tek derdimiz, mücadelemiz bu? dedi.

Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Bayram Bozal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Sakarya´nın Arifiye ilçesinde bulunan 1. Ana Bakım Merkezi Komutanlığı´nda ki Tank Palet Fabrikası´nın özelleşmesiyle ilgili sözlerini değerlendirdi. Adapazarı ilçesinde bulunan bir restoranda düzenlenen basın toplantısına; Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Bayram Bozal başta olmak üzere, Türk-İş Sakarya Temsilcisi Cemal Yaman, Harb-İş Sakarya Şube Başkanı Yaşar Yavuz, sendika yöneticileri ve basın mensupları katıldı.

 ?İş yeri ve işçilerimiz MSB´de kalsın?

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın, BMC´nin açılış töreninde Tank Palet Fabrikası ile ilgili yaptığı açıklamalar konusunu ele alan Bozal, ?Bizim o günden bugüne verdiğimiz bir mücadele var. Verdiğimiz mücadele Milli Savunma Bakanlığına bağlı iş yerlerinin milli olarak kalması, derdimiz bu. Yoksa bizim işçilerimizle ilgili Cumhurbaşkanımızın tüm haklarının korunacak demesi kıymetli bir cümle, kıymetli bir tespit. Lakin işçilerimizin korunmasından öte kaldı ki elimizde öyle yazılı bir metinde yok sadece Cumhurbaşkanımızın söylemi var bizim için değerli bir laf, ama yazılı anlamda hiçbir şeyimiz yok. Yasal anlamda yasa zaten işçilerimizin var olan haklarını koruyor, korumayla ilgili yasamızda bir sıkıntı yok. Bizim burada ki en büyük sıkıntımız bu iş yerinin ve işçinin Milli Savunma Bakanlığında kalması? dedi.

/resimler/2019-1/19/1925232008501.jpg

 ?Altay tankı burada üretilsin?

Altay tankının Sakarya´da üretilmesi gerektiğini işaret eden Bayram Bozal, ?İşçinin patronu kim diye bir söylemde bulunmuştuk, maalesef bazı arkadaşlarımız bunu yanlış yöne doğru yönlendirdiler ama patronun kim olduğu Pazar günün ki açıklamada belli oldu. BMC´ye verdik denildi demek ki bundan böyle bizim işçi arkadaşlarımızın patronu BMC yetkilileri o gözüküyor. Bin 303 tane çeşitli modellerdeki tankın bakım, onarım ve modernizasyonunu, yenileştirilmesini ve Obüsü yapan bir fabrika burası. Tank üzerinde kalmaya çalışıyorum diğer kalemlere girmek istemiyorum. Bu kadar tankın altyapısı olan bu iş yeriyle ilgili isteğimiz şu; Altay tankı burada üretilsin, bant burada kurulsun tank burada üretilsin. Burada ki çalışan arkadaşlarımız tamamen bu konuda ehil insanlar. Şimdi burada üretilmemesinin sebebini anlamakta biz zorlanıyoruz. Bu kadar bilgi birikim, yapılan işler var neden burada üretilmiyor??.

?İşçilerimiz operasyon bölgesinde askerimizle omuz omuza mücadele ediyor?

Operasyon bölgelerinde askerin yanında omuz omuza mücadele eden işçilerin emeğine saygısızlık edilmemesi gerektiğini söyleyen Bozal, ?Dışardan destek alınsın ama ana merkez bizim 1. Ana Bakım Merkez Komutanlığı olsun, dışarıdan da bunun adına ne desteği derseniz deyin alabilirsiniz. Bizim burada bir karşı çıkışımız yok olamaz da zaten. Bu ülke insanının biran önce Altay tankına ihtiyacı var, ordumuzun ihtiyacı var. Ama şekil böyle olmaması lazım. Bazı arkadaşlarımız üslubu çok ileri götürerek orada 50 tane işçi bir cıvata sıkıyor mevzusuna getirmişler, ben kendilerini Allah´a havale ediyorum. Bugün şuanda bile bizim yaklaşık 40 tane işçimiz en son yapılan Zeytin Dalı Harekatı´nda görev yapıyorlardı. Doğru arkadaşlar yatıyor 50 kişi bir cıvatayı sıkıyor nerede Çobanbey´de, Afrin´de. El vicdan, burada ki bu emeğe, burada ki mücadeleye saygısızlık edilmemesi lazım. Bizim işçi arkadaşlarımız operasyon bölgesinde askerler ile omuz omuza mücadele ediyorlar. Askerler silahla ateş ederken, bizim işçi arkadaşlarımız da o silahı tamir ediyor? şeklinde konuştu.

İHA/HABEDR MERKEZİ


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli