2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı
SPOR 29.08.2023 23:58:00 7966 0

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

Türkiye Futbol Federasyonu 2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

TFF Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu’nun Süper Lig ve 1. Lig kapsamında takım, futbolcu, teknik direktör, başkan/yönetici ve taraftar olmak üzere 5 kategoride yaptığı değerlendirme sonucu ödüle layık görülenler belirlendi.

TFF'nin Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen törene, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri, TFF Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu Üyeleri, Antalyaspor Kulübü Başkanı ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı Sabri Gülel, Beşiktaş JK Yönetim Kurulu Üyesi Bilgihan Cenk Sürmen, Tümosan Konyaspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Muammer Akın, Corendon Alanyaspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Sefa Ertuğ, Pendikspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Murat Demiray, Sakaryaspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Cumhur Genç, Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, Teknik Direktör Gökhan Zan, Kaleci Ferhat Kaplan, Altınordu Kulübü Sportif Direktörü Murat Korkmaz, Altınordu Kulübü Kurumsal İletişim Müdürü Can Erbesler ve davetliler katıldı.

 

TFF Başkanı Büyükekşi: “Hepimizin içinde olan sağduyuyu, yardım duygusunu ve saygıyı futbolda hissetmeye ve görmeye ihtiyacımız var”

 

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, ödül töreninde yaptığı konuşmada, federasyon olarak göreve geldikleri ilk günden itibaren Türk futbolunun marka değerini yükseltmek için birçok önemli çalışma gerçekleştirdiklerini belirterek, “Hoşgörü, barış ve kardeşliğin ön plana çıktığı bir futbol kültürü yaratma gayretinde olduk. Hepimizin içinde olan sağduyuyu, yardım duygusunu ve saygıyı futbolda hissetmeye ve görmeye ihtiyacımız var. İşte bu yüzden Fair Play ruhunun sahada, tribünlerde, televizyonlarda, radyolarda, tüm dijital mecralarda yaşanmasını istiyoruz.” dedi. 

“Futbol tarihimizde Fair Play ruhunu taşıyan çok önemli örnekler var”

Futbol tarihimizde Fair Play ruhunu taşıyan çok önemli örnekler olduğunu kaydeden Büyükekşi, “Lefter, Metin Oktay, Süleyman Seba, Can Bartu, Özhan Canaydın, Özkan Sümer bunlardan sadece bazıları… Bu isimler Türk futboluna ve gönüllerimize isimlerini altın harflerle yazdırdılar. Baktığımız zaman hepsinin bir ortak paydası var. O da, Fair Play ruhuna sahip olmaları. Ve bu anlamda, hem saha içinde hem saha dışında herkese örnek olmaları. TFF olarak biz de bu örneklerin tüm topluma yayılması için geçtiğimiz yıl Fair Play Komitesi kurduk. Ödüller vermeye başladık. Ancak deprem felaketi sonrasında ödül törenlerimizi gerçekleştiremedik. Bu sebeple, bugün burada sizlerin huzurunda 2022-2023 sezonunun ödüllerini vereceğiz. Artık ödüllerimiz sadece Süper Lig’i değil, 1. Lig’i de kapsıyor. Diğer taraftan, bugün ilk defa vereceğimiz En İyi Sosyal Sorumluluk Ödülü ile TFF özel ödülleri de sahiplerini bulacak.” ifadelerini kullandı.

Fair Play’in ön planda olduğu bir futbol iklimini narin bir çiçek gibi yeşertmemiz gerekiyor”

TFF olarak ana gayelerin, Türk futbolunun marka değerini yükseltmek olduğunun altını çizen TFF Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunun için, Fair Play’in ön planda olduğu bir futbol iklimini narin bir çiçek gibi yeşertmemiz gerekiyor. İşte bunun için, küfür ve şiddet, kötü tezahürat, kaos yaratacak açıklamaları duymak istemiyoruz. Hiçbir şekilde ve yerde görmek istemiyoruz. Bugün Beşiktaş Başkanımız Ahmet Nur Çebi’nin aynı konudan şikayet ettiğini duydum. Son derece haklı. Önce herkesin bu konuda şapkasını önüne koyup düşünmesi lazım. Bütün başkanlarımız, futbolcularımız, yöneticilerimiz hepsi çok değerli. Küfürle, şiddetle hiçbir yere varamayız. Önce birbirimize saygı ve sevgi göstermemiz lazım. Küfürü lügatımızdan çıkarmamız gerek. Hele ki çocuklarımız, torunlarımız bunlara şahitlik ederek büyüsünler hiç istemiyoruz. Tüm futbolseverleri, kulüp başkanlarımızı ve yöneticilerini, teknik direktörleri, futbolcularımızı, tüm basın mensuplarını küfüre, kötü tezahürata ve şiddete karşı bizimle omuz omuza durmaya davet ediyorum. Ayrıca; küfüre, kötü tezahürata ve şiddete karşı bir farkındalık kampanyası hazırlıyoruz. Yakın bir zamanda kamuoyuyla paylaşacağız. Bu konuda federasyon olarak, üzerimize düşeni kararlılıkla yapacağımızı bir kez daha ifade etmek isterim. Ancak, futbolda görmek istediğimiz güzel iklimi birlikte hareket edersek yaratabiliriz. Bunun için, herkesin ortak emeğine ve hassasiyetine ihtiyacımız var. Hepimiz, rahmetli Barış Manço’yu güzel hatırlarız. Kendisi der ki: “İnsanın öğrenmesi gereken ilk dil tatlı dildir.” Güzel bir atasözümüz daha var: “Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır.” Tatlı söz söyleyen kötü söz işitmez. Bu minvalde, Fair Play ruhuna aykırı tüm hareketlere ve açıklamalara caydırıcı cezalar vermeye devam edeceğiz. Tekrarlandığı takdirde ise, bu cezalar artarak uygulanacak. Buradan futbola gönül veren herkese soruyorum. Geleceğe bırakmak istediğimiz miras nedir? Kötü tezahürat, küfür ve şiddet mi? Futbol insanları bir arada tutan en büyük güç, sevgi insanları bağlayan en büyük duyguyken; sevenin sövdüğünü mü öğreteceğiz. Bunca çabaya, emeğe ve alın terine rağmen futbolumuzun itibarını, imajını ve marka değerini neden daha ileriye taşıyamadığımızı nasıl açıklayacağız? İşte bu sebeple, tüm paydaşlarımızdan bizi destekleyen bir yaklaşım ve davranış göstermelerini bekliyoruz. ‘Böyle gelmiş, böyle gider’ mantığını artık kabul etmiyoruz. Böyle gelmiş artık böyle gitmez.”

Ödüle layık görülen futbolcuları, yöneticileri, teknik direktörleri, taraftarları ve kulüpleri tebrik eden Mehmet Büyükekşi, Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu Eski Başkanı Prof. Dr. Tamer Yılmaz’a verdiği emeklerden ötürü teşekkür etti. Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu’nun yeni başkanı Ali Erten’e de görevinde başarılar dileyen Büyükekşi, kurulun yeni üyesi Türk futbolunun örnek isimlerinden Metin Tekin’e de ‘hoş geldiniz’ dedi.

Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu Başkanı Ali Erten: “Bütün gayemiz Fair Play’i teşvik etmek, onurlandırmak ve bu şekilde iyi ve doğruyu çoğaltmak”

TFF Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu Başkanı Ali Erten ise konuşmasında, karar verirken ölçülebilen ve ölçülemeyen kriterlerden yola çıktıklarını aktararak, “Ama bunun dışında bu davranışların tamamını ölçmek mümkün olamadığı için Fair Play’in temel prensipleri, kabul görmüş genel ilkeleri çerçevesinde titizlikle, tamamen objektif ve bağımsız bir kurul olarak bu kararları oluşturduk. Ve ödüle layık isimleri belirledik. 2023 gerçekten ülkemiz için inanılmaz zor ve büyük bir felaket yaşadığımız bir yıldı. Canlarımızı kaybettik. Ödüllerimizde onlardan izler bulacaksınız. Bu acıların azaltılmasında Futbol Ailesi olarak herkes seferber oldu. Fair Play’i Adil / Dürüst Oyun şeklinde çok kısa olarak tanımlıyoruz ancak Fair Play aslında bu kısa tanımın ötesinde etik ve etik üstü değerler ve ilkelerin oluşturduğu bir bütün. Bir yaşam şekli. Biz kararlarımızı verirken buna da çok dikkat ediyoruz. Bu davranış anlık bir olay mı, yoksa bu kişinin hayatıyla, geçmişiyle özdeşleşmiş, onu tanımlayan, karakterine yansımış bir olay mı? Bu da bizim ölçülerimizden biri oldu. Umarım doğru kararlar vermişizdir. Çünkü Fair Play’in temelinde rakibe saygı, onu bir düşman değil tam tersine oyundaki yol arkadaşı, iş ortağı ve diğer etik değerlerle birlikte oyunun vazgeçilmez bir unsuru olarak değerlendirmek var. Zorlu mücadele ortamında ve kazanma baskısı altında dahi bu yapısal karakterini değiştirmeyen, onu gerçekleştirmek için zorluklara direnen kişiler, kurumlar, takımlar örnek davranışlar sergilemiş oluyorlar. Bütün gayemiz bu davranışları teşvik etmek, onurlandırmak ve bu şekilde iyi ve doğruyu çoğaltmak. İnşallah bu doğrultuda doğru ve objektif kararlar vermişizdir. Bunları da takdirinize sunacağız. Futbol ikliminin iyileştirilmesinde karınca kararınca bir katkımız olduysa ne mutlu bizlere.” dedi.    

Ödüller sahiplerine kavuştu

Konuşmalarının ardından TFF 2022-2023 Sezonu Fair Play / Adil Oyun Ödülleri sahiplerine takdim edildi. Törende kategorilere göre ödüle layık görülenler şöyle:

Süper Lig en centilmen takım: Konyaspor

Süper Lig en centilmen teknik direktör: Volkan Demirel (Atakaş Hatayspor)

Süper Lig en centilmen taraftar: Alanyaspor

Süper Lig en centilmen futbolcu: Ferhat Kaplan (Giresunspor)

1. Lig en centilmen takım: Pendikspor

1. Lig en centilmen teknik direktör: Hüseyin Eroğlu (Yılport Samsunspor)

1. Lig en centilmen yönetici: Cumhur Genç (Sakaryaspor

1. Lig en centilmen futbolcu: Marco Paixao (Altay)

En iyi sosyal sorumluluk projesi: Beşiktaş

TFF Özel Ödülleri: Altınordu Futbol Akademisi (ALFA), Kulüpler Birliği Vakfı, Volkan Demirel ile Gökhan Zan, Atiba Hutchinson.

Gökhan Zan: “Keşke memleketime bir şey olmasaydı da böyle bir ödüle layık görülmeseydim”

Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel ile birlikte TFF Özel Ödülü’ne layık görülen Hatayspor’un eski antrenörü Gökhan Zan, ödüle için teşekkür ederek, “Ancak keşke memleketime bir şey olmasaydı da böyle bir ödüle layık görülmeseydim. Ancak sosyal sorumluluk projelerine kıymet veren başta TFF Başkanımız Mehmet Büyükekşi ve yönetim kurulu olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür etmek istiyorum. Ben Hatayspor özelinde başkanımıza Hatay ve Hatayspor'a yaptıkları yardımlardan dolayı, tüm yönetim kuruluna bir Hataylı olarak, Hatay'ın evladı olarak çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Volkan hocama da çok teşekkür ediyorum. Milli Takımdan arkadaşım, karşılıklı oynadık. Şu anda da Hatayspor'un başında. Yaptıklarından dolayı ve bir Hataylı gibi davrandığı için kendisine teşekkür ediyorum. İyi ki varsın Volkan kardeşim. Sayın başkanım tekrardan çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız.” ifadelerini kullandı.

Atiba Hutchinson: “Saha içerisinde her zaman iyi bir insan olmaya ve rakiplerime saygı göstermeye çalıştım”

TFF Özel Ödülüne layık görülen isimlerden Beşiktaş'ın eski futbolcusu Atiba Hutchinson ödül törenine canlı bağlantı ile katıldı. Ödüle layık görüldüğü için teşekkür eden Atiba, “Türkiye son 10 yıl boyunca evim oldu. Türkiye’de oynamak benim için her zaman çok güzeldi. Saha içerisinde her zaman iyi bir insan olmaya ve rakiplerime saygı göstermeye çalıştım. Bu ödül için hepinize minnettarım” şeklinde konuştu.

TFF 2022-2023 Sezonu Fair Play / Adil Oyun Ödülleri Töreni toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

(vş)


DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı