5 Aralık Dünya Gönüllülük Günü kutlandı
YAŞAM 5.12.2019 16:01:00 915 0

5 Aralık Dünya Gönüllülük Günü kutlandı

5 Aralık Dünya Gönüllüler günü münasebetiyle, Damla Gönüllüleri Adana Şubesi öncülüğünde Atatürk Parkında düzenlenen etkinlik, Atatürk parkı çevresinde yapılan farkındalık yürüyüşü ile başladı.

5 Aralık Dünya Gönüllüler günü münasebetiyle, Damla Gönüllüleri Adana Şubesi öncülüğünde Atatürk Parkında düzenlenen etkinlik, Atatürk parkı çevresinde yapılan farkındalık yürüyüşü ile başladı. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Ardından Adana Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tosun, topluluğa bir konuşma yaptı. Gönüllülerin yıllardır ülkemizin her bir köşesinde gönüllü faaliyetlerle hayatı geleceğe taşıdığına vurgu yapan Tosun şunları kaydetti.

“5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nde gönüllülerimize şükranlarımızı sunuyor,onlara ‘İyi ki Varsınız!’ diyorum.Gönüllülük; öyle yüce bir kavram ki, bilgi, zaman, beceri ve deneyimlerinizi toplumsal sorumluluk anlayışıyla, hiçbir çıkar gözetmeksizin kişi, kurum veya bir sivil toplum kuruluşunun amacı doğrultusunda kullanıyor, insanlığa faydalı olmanın gururunu yaşıyorsunuz. Gönüllülük deneyimi size, kendinizi ve çevrenizi yeniden tanımanıza yarayan bir duygusal gelişim fırsatı sunarken, tanımadığınız, bilmediğiniz ama aynı toprağın insanları olduğunuz bireylerle bir arada olmanın verdiği zenginlik ve farklı bakış açıları, sosyal sorumluluğunuzu yerine getirmenin sağladığı iç barış ve huzur kazandırır.

Biliyorum ki, buradaki gönüllü ekibimizin duyarlılığı üst noktada. Bakanlığımız tarafından 2019 yılı Birleşmiş Milletlerle beraber gönüllülük yılı ilan edildi. Ancak az önce gördük ki, gençlerimiz bunu yeterli görmemişler, ‘Sürekli Gönüllülük’ diyerek slogan attılar. Türk Milleti olarak geleneğimizde ve kültürümüzde olan bu olguyu yaşam boyu sürdürme isteklerini beyan ettiler. Gönüllülük dediğimiz şey aslında gönülden gelen, içerik olarak gönülden hissederek yaptığımız şeyler. Yani birisinden karşılık beklemeksizin, herhangi bir menfaati olmaksızın, karşıdan bir bedel almaksızın içinizden insani olarak hissettiiğiniz şeylere, her hangi bir karşılık beklemeden yaptığınız iş ve eylemler olarak tarif ediyoruz. Aramızda üniversiteli gönüllü gençlerimiz var. Sağolsun onlar,‘Damla Gurubu’ olarak kendilerini isimlendirdiler. Çok güzel projelere ve faaliyetlere imza attılar. Gerisinden gelen liseli kardeşlerimizi de bu faaliyetleri de takip etsinler diyerek bu programa dahil ettik. Okullar üzerinden de benzer faaliyetlerimizi yoğunlaştırarak devam ettireceğiz. Bizim kendi kültür ve tarihimizde var olan bu konularla evrensel olan şeyleri insanlık adına yapmamız, üzerinde yaşadığımız ülkemiz adına bir görev olduğunu düşünüyoruz. O nedenle Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bizler, siz gençlerimizle her hafta her gün bu alanlarla ilgili farklı faaliyetler ve etkinlikler yaptık. Bu konuda özelliklle ben hepinize teşekkür ediyorum, emeklerinize sağlık. Kurumum adına sizlere teşekkür ediyorum. Ama bu yetmiyor, çünkü insan hayatı akıyor, devam ediyor ve sizlerle çok daha güzel işlere imza atacağımıza biz inanıyoruz. Ben şöyle düşünüyorum, ben nasıl bir dünya istiyorsam öyle bir dünya bırakmak adına çalışmam gerekiyor. Ben öyle bir gençlik yetiştireceğim ki, benim elimden bu bayrağı alıp devam ettirecek. Bu ışığı da ben hepinizin gözlerinde görüyorum.”

Atatürk Parkında düzenlenen etkinliğe Damla Gönüllüleri üyelerinin yanı sıra, Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel, Adana Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tosun, Gençlik Liderleri, Gönüllü Gençler ve öğrenciler katıldı. (VŞ)

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli