LEPRA HASTANESİNİN KAPATILMAK İSTENMESİNE TEPKİ
SAĞLIK 11.08.2019 21:56:00 1528 0

LEPRA HASTANESİNİN KAPATILMAK İSTENMESİNE TEPKİ

ÇYDD yaptığı açıklama ile bu hastanenin kurulması ile  Prof. Dr. Türkan Saylan’ın, kimsenin dokunmadığı cüzzam hastalarına hem dokunduğunu hem de başkalarına dokunmayı öğrettiğini anımsattı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Prof. Dr. Türkan Saylan öncülüğünde kurulan ve cüzzam alanında Türkiye’deki tek hastanenin kapatılmak istenmesine sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile tepki gösterdi.

Sağlık Bakanlığı da İstanbul Lepra Deri ve Zührevi Hastalıkları Hastanesinin kapatıldığı yönünde çıkan haberlere ilişkin bir açıklama yayımlayarak, söz konusu hastanenin korunmasının önem verilen bir husus olduğu belirtildi..

Prof. Dr. Yüksel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ÇYDD’nin kurucusu Prof. Dr. Türkan Saylan’ın, kimsenin dokunmadığı cüzzam hastalarına hem dokunduğunu hem de başkalarına dokunmayı öğrettiğini anımsattı.

Yüksel, İstanbul Lepra Deri ve Zührevi Hastalıkları Hastanesi için, “Hastane statüsü kaldırıldı, personel, komşu hastanesinin elemanı yapıldı” denildiğini anımsatarak şu ifadelere yer verdi:

“Hastalarımızın en büyük güvencesi olan ‘Lepra Hastanesi’ hep özel dal hastanesi olarak çalışmaya devam etmeli. Geçen yıl da, hastalara ortopedik ayakkabı yapan atölye kapatılmıştı. Van’dan hastalar, beni arıyor, ‘Ben hastanedeki atölyenin yaptığı ayakkabı olmadan yürüyemem’ diye soruyor, ben de ne cevap vereceğimi bilemiyorum. Yine geçen gün Kayseri’den bir kadın hastam aradı, ‘Diş hekimine gittim Lepralı olduğumu öğrenince beni koltuktan kaldırdı’ dedi. Çok kızmıştı, Türkan Hoca’nın onu tedavi ettiğini, hastalığının bulaşıcı olmadığını, Lepra Hastanesi’nin diş hekimleri benden hiç kaçmadılar” dediğini anlattı.

Bunlar yaşanıyor ise Lepra Hastanesi özel dal hastanesi olarak kalmadıkça bu tür korkular artacaktır. Sayın Sağlık Bakanı’na sesleniyorum. Lütfen kararı geri alın.”

SAĞLIK BAKANLIĞI KONU İLE İLGİLİ AÇIKLMA YAPTI

Sağlık Bakanlığı tarafından İstanbul Lepra Deri ve Zührevi Hastalıkları Hastanesinin kapatıldığı yönünde çıkan haberlere ilişkin açıklama yayımlandı.

Sağlık Bakanlığı, İstanbul Lepra Deri ve Zührevi Hastalıkları Hastanesinin kapatıldığı yönünde çıkan haberlere ilişkin bir açıklama yayımlayarak, söz konusu hastanenin korunmasının önem verilen bir husus olduğu belirtildi. Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan açıklama şu şekilde: 

"İstanbul Lepra Deri ve Zührevi Hastalıkları Hastanesi, bir zamanlar insanların korkulu rüyası olan lepra (cüzzam) hastalarına kucak açmış, ülkemizde lepra ile mücadelenin markası halini almış bir kurumumuzdur. Hastanenin kuruluşu ve lepralı hastalara verdiği hizmetler, emeği geçenlerin unutulmayacak adanmışlık, idealizm ve fedakarlık örnekleriyle doludur. Lepra hastanemizin kimliğinin korunması Bakanlığımızın önem verdiği bir husustur. Bu konuda gösterilen hassasiyet doğal bir durum olmakla birlikte, belli ki iddia sahibinin, haberden iki gün önce Bakanlığımızın aldığı kararla söz konusu hastanenin özel bir statüye kavuşturulmasından, kimliğinin korunarak mali yapısının daha da güçlendirilmesinden haberdar olmadığı anlaşılmaktadır. Bu itibarla Lepra Hastanesi kimliği korunarak, idari anlamda ayrı bir hastane olarak varlığını sürdürecektir. Hastanenin ihtiyaçlarının hızlı giderilebilmesi ve hastanede görev yapan personelimizin ek ödeme alabilmesi için mali yönden Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesiyle bulunan ilişkisi devam edecektir."  

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

ALZHEIMER’IN 10 ERKEN SİNYALİ!

Her 20 yaş dişi çekilmek zorunda değil, ama…

ANİDEN SİNİRLENME ŞEKER HASTALIĞI BELİRTİSİ OLABİLİR !

YEMEKTEN SONRA UYKUNUZ GELİYORSA DİKKAT !

Tozlu ortam farenjit riskini arttırıyor

AŞIRI C VİTAMİNİ VE PROTEİN BÖBREK TAŞINA YOL AÇIYOR

Uyku sorunlarının en yaygını: İnsomnia

“Çocukların ne derdi var ki diş gıcırdatsın” demeyin!

Adana yeni bir kültür sanat merkezi kazanıyor

DİZ KİREÇLENMESİNİ TETİKLEYEN FAKTÖRLER

PIERCING YAPTIRACAKLARA KÖTÜ HABER: ALERJİK REAKSİYONLARA YOL AÇABİLİR!

Dünya Doktorları: "İnsani Yardım Çalışanlarına Daha İyi Koruma Ve Güvenlik Ortamı Sağlanmalı"

Çocuklarda Diş Sıkma Neyin Habercisi?

“1 yaş altı bebekler ağır kızamık için risk altında!”

Yaş ilerlerken diş sağlığını korumak önemli

BEL VE KAS AĞRILARINDAN KORUNMANIN YOLLARI

D VİTAMİNİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKEN 9 ÖNEMLİ NOKTA!

Protezine Kavuşan Yağmur, Rektör Prof. Dr. Tuncel’i Ziyaret Etti

"COVID-19’un Eris varyantı kış aylarında yayılabilir"

CİLDE ZARARLI 8 ALIŞKANLIĞA DİKKAT !

EV YAPIMI YOĞURDUN FAYDALARI NELERDİR ?

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı