Adana BTÜ Rektörüyle  ATB Yönetimi bir araya geldi
EKONOMİ 6.11.2018 10:33:42 879 0

Adana BTÜ Rektörüyle ATB Yönetimi bir araya geldi

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ABTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, Adana Ticaret Borsası yönecilerini ziyaret ederek hem ?hayırlı olsun´ dedi. Hemde Borsa Kompleksi hakkında bilgi aldı.

Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay´ın Adana Ticaret Borsası (ATB) ziyaretinde ATB Başkanı Şahin Bilgiç´in yanı sıra ATB Meclis Başkanı Osman Bağış, ATB YK Üyeleri Hamit Tezcan, Yasin Milli, Şahin Güneşer ve Genel Sekreter T. Gökhan Öztürk hazır bulundu.

PROF. DR. TÜMAY, ?BÖLGENİN ODTÜ´SÜ OLMA HEDEFİNDEYİZ?

Adana BTÜ olarak bölgenin ODTÜ´sü, Boğaziçisi olma hedefinde olduklarını ifade eden Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ABTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, ?Yeni yeriniz hayırlı, uğurlu olsun. Büyüme potansiyeliniz olduğunu biliyorum. Bu yapının Adana ekonomisinede yöneleceği kaçınılmaz görülüyor. Ben Adanalıyım. Adana Bilim Teknolojileri üniversitemize ben ?Tüp Üniversite´ diyorum. ABTÜ çok gecikilmiş, geç elde edilmiş bir üniversite. Şimdiye kadar Adana´da beş üniversite açılmış olmalıydı. ABTÜ olarak bölgenin ODTÜ´sü Boğaziçisi olma hedefindeyiz. 2016 yılında göreve başladığımızda 80 öğretim görevlimiz, bin civarında öğrencimiz vardı. İki yıl içerisinde seksene yakın öğretim görevlisi daha aldık. Üç bine yakın öğrencimiz oldu. Eğitimde önemli olan kaliteli, cevval öğretim üyesi olmasıdır. Biz bunu yakaladık. Türkiyede ilk 15´teyiz. Siber güvenlik alanında çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Ülkemizde teknolojik olarak güzel işler yapılıyor. İşdünyası´yla bir araya gelerek üniversitelerden neler beklediklerini tespit ederek çözüm üretmek istiyoruz.? dedi.

BİLGİÇ, ?GELECEĞE ÇAĞ ATLATACAK HİZMETLERİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ?

Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay´ın ziyaretinden mutlu olduklarını söyleyen Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, ?Adanaya yakışır Türkiye´ye örnek bir Borsa Kompleksi yaptık. 50 bin tonluk silolarımızla Lisanslı Depolarımız çalışıyor. İnşallah pamukta 50 bin tonluk Lisanslı Depoculukla devam edeceğiz. Bölgemizle alakalı ürünlerde geleceğe çağ atlatacak hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yıldönümü olan 2023´te tarımsal hasıla işlem hacminde 25 milyar TL hedef koyduk. Hedefimize ulaştığımızda hem Adanamıza hem bölge üreticilerimize hemde ülke ekonomisine ciddi katkı sağlamış olacağız.

Gelişecek üniversite imajını taşıyorsunuz. Giderek gelişiyorsunuzda. Adınız gibi bilim ve teknoloji konusunda ülkemizin ufkunu aşacağınız inancındayız. Biz ATB, ATO, ADASO ve AOSB olarak hem valimiz ve belediye başkanlarımızla hem BTÜ hem ÇÜ rektörüyle hem de STK´larla çok yakın diyalog içerisindeyiz. Bu birlikteliğin Adana için büyük kazanç olduğunu düşünüyorum.? diye konuştu.

Açıklamaların ardından ATB Başkanı Şahin Bilgiç, Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay´ı borsa kompleksini gezdirerek borsa işleyişi hakkında bilgi verdi.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli