Adana Büyükşehir Belediyesi´nin tercihi ?yerli´den yana!
GÜNDEM 31.05.2016 12:35:35 883 0

Adana Büyükşehir Belediyesi´nin tercihi ?yerli´den yana!

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi, kamyon ve otobüs filosunu güçlendirirken yerli imalat oranı en yüksek markalar arasında rekabet tesis ediliyor.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü,  iş makinesi ve taşıt filosunu güçlendirirken yerli imalat oranı yüksek markaları tercih ettiklerini belirtip, ?Yerli sanayimizi güçlendirmek zorundayız. Bunu teşvik etmek için de ihtiyaçlarımızı karşılarken, yerlilik oranı yüksek firmalar arasında rekabet tesis ediyoruz? dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yerli üretim oranı yüzde 80´i aşan Ford Otosan´ınAdana´da hizmete soktuğu Ford TrucksGizerler 4S Plaza´nın açılışına katıldı. Başkan Sözlü, Adana Büyükşehir Belediyesi´nin satın aldığı 2 adet kamyonu da bu törende yakından inceledi. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç ve Gizer Ailesi, hizmet üretiminde yerli üretim kamyonu tercih eden Başkan Sözlü´ye üzerinde kamyon silüeti bulunan teşekkür plaketi sundu. Sözlü, Ford Otosan olarak 4 yıl içinde tamamen Türk mühendis ve işçisinin ürettiği araçları ve motorları 50 ülkeye ihraç etmeyi hedeflediğini söyleyen Ali Koç´u tebrik etti.
?ADANA´YA HAYIRLI OLSUN?
Ford TrucksGizerler 4S Plaza´nın Adana´ya hayırlı olmasını temenni eden Başkan Sözlü, kentte yeni tesislerin hizmete girmesiyle birlikte istihdam sağlanmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Başkan Sözlü, ekonomik alanda bir tercih söz konusu olduğunda yerlilik oranları en yüksek olan firma ve markaları tercih ettiklerini, bunlar arasında rekabeti tesis etmeye özen gösterdiklerini bildirdi.
Ceyhan Belediye Başkanı ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 17 yıldır bu konuda hassasiyetini koruduğunu kaydeden Başkan Sözlü, ?Bugün teslim aldığımız kamyonlar da yerlilik oranı en yüksek olduğu için doğrudan tercih ettiğimiz ürünlerdir. Kazıcı, yükleyici gibi iş makinelerinde, kamyonlarda, otobüslerde yerlilik oranı en yüksek olanları tercih ediyoruz? diye konuştu.
?ŞUURLU DAVRANMALIYIZ?
Türkiye´nin imza attığı uluslararası anlaşmalardan dolayı ekonominin lokomotifi olan sektörlerde yerli firmaların ülke pazarına giren yabancı şirketlerle rekabet etmekte zorlandığını dile getiren Başkan Sözlü, ?Avrupa Birliği ve dünya pazarlarında  Türkmalının değerinin artması, yerli firmalarımızın büyümesini sağlamak için şuurlu tercihler yapmalıyız. Nitelikli, kaliteli, Avrupa Birliği ve dünya standartlarında üretilmiş ürünleri tüketmeli, kullanmalıyız. Bu manada da Milliyetçilik yapıyoruz. Yerli üretimi, yerli teknolojiyi ve inovasyonu yükseltme noktasında sorumluluğa sahip olmamız ve böyle bir şuura ortaya koymamız gerekiyor? değerlendirmesini yaptı.
Başkan Hüseyin Sözlü, Ali Koç ve Gizerler Ailesi üyeleri, daha sonra ağır vasıta taşıtların satış, servis, yedek parça ve ikinci el olmak üzere tüm hizmetlerini aynı çatı altında sunmaya başlayan Ford TrucksGizerler 4S Plaza´nın açılışını gerçekleştirdi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli