Adana Eczacı Odası Genel Kurulu
YAŞAM 16.09.2019 10:12:00 2039 0

Adana Eczacı Odası Genel Kurulu'nu yaptı   

Adana Eczacı Odası Genel Kuruylu'nda Divan Başkanlığına Ecz. Oktay Vurankaya seçilirken, yardımcılığına Ecz. Esra Yılmaz, yazmanlığa ise Ecz. Pelin Yeşil ve Ecz. Mustafa Oruç getirildi

Adana Eczacı Odası’nda gerçekleştirilen 4. Bölge ADEO 2017-2019 olağan genel kuruluna CHP Adana Milletvekili Ecz. Burhanettin Bulut, Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı
Ecz. Erdoğan Çolak, Çukurova Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuran Öğülener ve akademisyenler, Güney Ecza Koop. Başkanı Ecz. Tarkan Bir ve eczacılar katıldı.

TARTIŞMALI UYGULAMA VE DEĞİŞİKLİKLER YAŞIYORUZ

Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okunmasının ardından genel kurulun açılış konuşmasını yapan 4. Bölge ADEO Başkanı Ecz. Ersun Özkan, son iki yıllık süreçte Türkiye’de siyasetten ekonomiye, eğitimden sağlığa, hukuk sisteminden hak ve özgürlüklere tartışmalı bir çok uygulama ve değişikliği hep birlikte yaşadıklarını belirtti.

Başkan Ecz. Özkan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Suriye’deki iç savaşın ülkeye askeri yansımaları, yaşanan göç dalgası sonucu katlanarak büyüyen hem ekonomik hem de sosyokültürel olumsuzluklar  ve terör olaylarıyla birlikte ciddi bir güvenlik sorunu da hayatımızın bir parçası oldu. Kadına ve çocuğa şiddet, taciz, tecavüz ve kadın cinayetleri artarak devam etmiş ve toplumsal tedavi gerektiren bu hastalık hali bizlere utanç ve üzüntü yaşatıyor. Yine bu süreçte asla taviz vermeyeceğimiz değerlerimizden olan Cumhuriyet’e, Atatürk’e ve laikliğe yönelik saldırılar da sürmektedir. Döviz kurunda yaşanan dalgalanma ve Türk lirasında yaşanan değer kaybı, 2.050 TL olan 4 kişilik aile için açlık ve 6.700 TL olan yoksulluk sınırının altında milyonlarca insanın hayatını idame ettirmeye çalıştığı, işsizlik oranının %15’leri bulduğu ve bunun %25’ini üniversite mezunlarının oluşturduğu bir tabloyu hep birlikte görmekteyiz.”

ÜLKE OLARAK SİYASİ VE SOSYOEKONOMİK SIKINTILAR YAŞIYORUZ

“Ülke olarak doğuya giden bir geminin içinde olduğumuzu varsayarsak, eczacılar olarak bizlerin batıya gitme şansı yoktur. Buna paralel yaşadığımız sıkıntıların büyük bir kısmının da, ülke olarak yaşadığımız siyasi ve sosyoekonomik sıkıntıların yansımasıdır. Bu anlamda başta eczane ekonomileri olmak üzere KKİ, ilaç fiyat kararnamesi ve eczacı kar oranlarını, SGK protokolleri, OTC ve reçetesiz ilaç satışı, SUT, tekelleşen dağıtım kanalları ve ecza kooperatifleri, Suriye mülteci reçete protokolü, eczane kesinti ve cezaları, şehir hastanelerinde eczane açma girişimleri, eczacılık fakülte sayı ve kontenjanları, yardımcı eczacılık, ikinci eczacılık ve eczacılıkta istihdam gibi daha da artırılabilecek birçok sorunu da bu çerçevede değerlendirmek gerekmektedir.” diye konuştu.

ECZ. ERDOĞAN ÇOLAK, “TÜRKİYE’DE SAĞLIK REKABETE AÇILMIŞTIR”

Çukurova Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuran Öğülener ve Güney Ecza Koop. Başkanı Ecz. Tarkan Bir’in konuşmalarının ardından söz alan Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, “Türkiye’de sağlık rekabete açılmıştır. Eczacılık ticarileşsin diye bir çaba var. Bunu mutlaka engellemeliyiz. Sağlık, şehir hastaneleriyle ulaşılamaz hale gelmiştir. Bu bir rantlaşma işidir.” dedi.

ECZ. BULUT, “TOPLUMUN ÇİMENTOSU SAĞLAM”

Türkiye’nin çok zorlu bir süreçten geçtiğini söyleyen CHP Adana Milletvekili Ecz. Burhanettin Bulut, “Türkiye’de hukuk zor durumda, ekonomi zor durumda, siyaset zor durumda, akademisyenler zor durumda ama toplumun çimentosu sağlam.” diyerek eczacılara meslek örgütlerine olan katkı ve katılımlarını siyasete de yansıtmaları uyarısında bulundu.

Konuşmaların ardından ADEO Genel Sekreteri Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ’ın çalışma raporu ve Sayman Üye Ecz. Sühendan Toksöz’ün sunduğu mali bilanço oy birliği ile kabul edildi.

TEK LİSTE

Tek liste ile gidilen seçim sonucu göreve gelen Ecz. Ersun Özkan, Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, Ecz. Sühendan Toksöz, Ecz. Erdem Kızıltepe, Ecz. Oğuzhan Sürme, Ecz. Fulya Akgün ve Ecz. M. Ceyhun Dalkıran mazbatalarını almalarının ardından görev bölümü yapacak.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı