Adana´da kadına şiddete 1 ayda 30 tutuklama
ASAYİŞ 12.07.2018 10:57:32 598 0

Adana´da kadına şiddete 1 ayda 30 tutuklama

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, hem aile içi şiddet, hem çocuk istismarı hem de silahla işlenen suçlarda kent genelinde azalma olduğunu söyledi

Adana Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü etkili soruşturmalar ve İl Emniyet Müdürlüğünce gerçekleştirilen operasyonlar, kentte özellikle kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı ile silahla işlenen suçlarda büyük azalma sağladı. Son 1 ay içinde kent genelinde kadına yönelik şiddet soruşturmalarında 30 kişi tutuklanırken, ruhsatsız silah taşınmasına yönelik yapılan uygulamalarda da binin üzerinde silaha el konuldu, vücut dokunulmazlığına karşı suçlar yarı yarıya azaldı. 
Adana´da suçun önlenmesine yönelik çalışmalar, suçlularla mücadele ve alınan tedbirler sayesinde suç oranında düşüş yaşandı. Özellikle kadına yönelik şiddet, çocuk istismarı ve vücut dokunulmazlığına karşı işlenen suçlarla ilgili yürütülen soruşturma ve operasyonlar sonucunda olayların tekrarlanmasının önüne geçilirken, mağdurların ikinci kez örselenmeleri de engellendi. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Aile İçi Şiddet Suçları Soruşturma Bürosu tarafından kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik yapılan soruşturmalar sonucunda son 1 ay içinde 30 şüpheli tutuklandı. Bunun yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte yürütülen çalışmalar, evden uzaklaştırma, elektronik kelepçe gibi tedbirler aile içi şiddetin önlenmesi ve tekrarlanmamasında etkili oldu. 

Çocuk istismarına karşı 5 savcı görevde 
Yine Başsavcılık bünyesindeki Çocuk Suçları Soruşturma Bürosunda görev yapan 5 cumhuriyet savcısı, titiz ve etkili soruşturmalarla özellikle çocuk istismarına yönelik suçların engellenmesi ve ikincil mağduriyetlerin yaşanmamasına yönelik çalışmalar yürütüyor. Suç mağduru çocukların mahkemeye çıkmadan ve sanıkla yüz yüze gelmeden uzmanlar eşliğinde ifadelerinin alınmasını sağlayan Adana Adliyesindeki Adli Görüşme Odaları (AGO) ile Çocuk İzlem Merkezi (ÇİM) de etkili soruşturma ve kovuşturma imkanı sunuyor. 

1000´in üzerinde pompalı tüfek ve tabanca ele geçirildi 
Bunların yanı sıra kent genelinde İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı uygulamalar, vücut dokunulmazlığına karşı işlenen suçların önlenmesine katkı sağlarken, kentte Haziran ayında cinayet işlenmedi. Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, hem aile içi şiddet, hem çocuk istismarı hem de silahla işlenen suçlarda önceki yıllara göre kent genelinde azalma olduğunu söyledi. Polis ekiplerinin yaptıkları uygulamalarda binin üzerinde ruhsatsız pompalı tüfek ve tabancanın geçirildiğini kaydeden Yeldan, ?Ele geçirilen silahların sahipleri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımız ve Sulh Ceza Hakimlikleri tarafından gözaltı ve adli kontrol tedbirleri uygulandı. Böylece kentte kontrolsüz şekilde silah taşınmasının önüne geçilmesi sağlandı. Bu da bir önceki seneye göre vücut dokunulmazlığına karşı suçlarda yarı yarıya azalmalara neden oldu? dedi. (CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Sabancı Vakfı Hatay’da Planladığı 3 Okuldan İlkinin Açılışını Gerçekleştirdi

Balcalı Hastanesi Müdürü Önder, silahlı saldırıda hafif yaralandı

ERDOĞAN’DAN İSTANBUL’DAKİ PATLAMA HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

  İSTANBUL, BEYOĞLU’NDA MEYDANA GELEN PATLAMAYA RTÜK YAYIN  YASAĞI GETİRDİ

11’I ÇOCUK 12 KİŞİ İN YANARAK ÖLDÜĞÜ YURT YANGINI DAVASINDA KARAR

Adana'da huzur operasyonu

“HURDA, ATIL, BULUNTU VE HASARLI ARAÇLAR“ KONUSUNDA AÇIKLAMA

HALKI SOKAĞA ÇAĞIRAN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARINA KOVUŞTURMA

Feyzioğlu'dan Meram katliamı açıklaması

BODRUM’DA BİR POLİS MEMURU ŞEHİT OLDU

Adana'da şafak operasyonu

Adana'da polis kumar evlerine baskın yaptı 

OTO CENTER VE GALERİCİLER SİTESİNE OPERASYON

Adana'da şafak vakti "torbacı" operasyonu

Adana Emniyeti'nden kaçak içkiye baskın

Adana'da uyuşturucu tacirlerine şafak operasyonu

Drone destekli asayiş uygulaması

Adana'da şafak operasyonu

Ceyhan'daki şok baskında 70 Bin Lira ceza

Uyuşturuculara şafak baskını

Adana Emniyeti uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli