Adana´ya Hayvanat Bahçesi
23.06.2015 14:57:09 1626 0

Adana´ya Hayvanat Bahçesi

Adana´da, Çoban Dede Kuş Cenneti ve Mini Hayvanat Bahçesi açıldı.

Adana  Büyükşehir  Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, büyük hayvanat bahçesi açılacağı sözü verirken, kuş cenneti ve mini hayvanat bahçesini hizmete açtı.Törende konuşan Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Op. Dr. Fatih Karayandı, tesislerle ilgili bilgi verdi. Karayandı, ?Çukurova coğrafyası, gerek bölgede bulunan yaban hayatı, gerekse göçmen kuşlarının göç yolları üzerinde bulunması nedeniyle oldukça zengin bir doğal yaşama sahiptir. Bu zengin doğal yaşam beraberinde hem insanoğluyla temasın artması, hem de doğal nedenlerden dolayı çok fazla miktarda yaralı ve hasta yaban hayvanıyla karşılaşmamıza neden olmaktadır. Bu hayvanların tedavisi ve rehabilitesi gerekmektedir. Çoban Dede Kuş Cenneti ve B sınıfı hayvanat bahçemiz bu amaçla kurulmuş bir tesistir. Doğal yaşamda gerek doğal yollardan gerekse insanoğlunun müdahalesi sonucu yaralanmış, hastalanmış yaban hayvanlarımızı burada rehabilite etmek istiyoruz. Bu amaçla kurduğumuz tesisimizde şu anda iki binamız mevcuttur. Merkez binamızda 3 veteriner hekim, 1 veteriner sağlık teknisyenimiz görevlidir. 1 adet ameliyathanemiz, 1 adet polikliniğimiz, soğuk hava depomuz ve yem depomuz vardır. Diğer tarafta ise park alanı olarak görülen bölümümüzde; 3 adet memeli hayvanlara ait bölüm, 2 adet su kuşlarıyla ilgili bölüm ve 19 adet de çeşitli barınma üniteleri mevcuttur. Yaban hayvanlarıyla ilgili tedavi ve rehabilitasyon hizmetini bu saatten sonra burada vereceğiz. Bu hizmeti şu ana kadar, sokak hayvanlarının tedavi ve rehabilite ettiğimiz havyan barınağında, çok da uygun olmayan koşullarda veriyorduk. Burada çağdaş normlara çok daha uygun olarak verilecek bu hizmet. İki amacımız var. İlki, doğal yaşamda bir şekilde yaralanmış ve hasta olmuş hayvanlarımızı iyileştirmek ve rehabilite etmek. ikincisi de, bu hayvanları Adanalılarla tanıştırmak, onları sergilemek. Böylece Adanalıların hem yaban hayvanlarını daha iyi tanımasını sağlamayı, hem de onlara sevgilerini artırmayı arzu ediyoruz. Kendimizi bu çalışmaları yaparken çok şanslı hissediyoruz. Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü bizim ilham kaynağımız. Onun gibi büyük bir hayvanseverle yola çıkmak bize büyük bir enerji veriyor. Onun yarattığı sinerjiyle sorunları çözüyor, yeni projelere imza atıyoruz? dedi.

KENTİN ÖNEMLİ BİR EKSİĞİYDİ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de, tesislerde önemli bir görevin yerine getirileceğini ifade ederek şunları söyledi:

?Bizden sonra hayat devam edecek, Adana Büyükşehir Belediyesi kurum olarak varlığını sürdürecek. Bizden öncesi de vardı. Bizden önce buraya emeği geçen değerli belediye başkanımızı ve hala göreve devam eden mesai arkadaşlarımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Bize kalanı da tamamladık. Seyhan Baraj Gölü´ne yakın bir yerdeyiz. Kuş cenneti tabiri için uygun bir noktadayız. Bunun yanı sıra sayı olarak fazla olmasa da hayvanlarımız var ve mini bir hayvanat bahçesi olarak adlandırılabilir burası. Adanamız için önemli bir eksiği, önemli bir ihtiyacı giderecek. Çocuklarımızın televizyonlarda gördüğü, kitaplarda, fotoğraflarda, resimlerde gördüğü kuşları, bazı diğer hayvanları burada görmeleri, onların eğitiminde önemli bir tecrübe olacak. Tabiatta özellikle avcıların yaraladığı kuşlar, kanatlılar burada rehabilite ediliyor, sağlıklarına kavuşturuluyor ve iyileşenler salınıyor. Geride de burada hemşehrilerimize sergileyebileceğimiz hayvanlar kalıyor. Onun için tesislerde havyan sevgisi, havyan sağlığına hizmet açısından Sağlık İşleri Daire Başkanlığımız önemli bir görevi yerine getiriyor. Mübarek Ramazan ayında elbette insanlığımızı öne çıkaran bu tür işleri daha fazla önemsiyoruz. Günlük keşmekeşin, hayat mücadelesinin yoğunluğu içinde insan tarafımızı öne çıkaran, yeni nesillere insan olmanın önemini göstermek açısından etkin bir görev yerine getiriliyor. Bizden önceki yönetimler de dahil olmak üzere, buraya emeği geçen mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.?

ADANA´YA HAYVANAT BAHÇESİ

Başkan Hüseyin Sözlü, Adana´ya büyük bir hayvanat bahçesi yapacaklarını açıkladı. Sözlü, ?Hemşehrilerimizden aldığımız duyumlar, kentin bir hayvanat bahçesi ihtiyacı olduğu ve bu konuda istek bulunduğu yönünde. Ormanlık alan içinde, hayvanlara doğal yaşam alanı da sunan bir hayvanat bahçemiz olmalı. Eminim ki Sağlık Daire Başkanımız bunu bir talimat olarak değerlendirir ve 2015 yılı sona ermeden hayvanat bahçesiyle ilgili yer ve proje netlik kazanır. Adanalılara buradan müjde vermiş olalım.?

Konuşmaların ardından kurdele kesildi, güvercin uçuruldu, tesisler gezildi.(İHA)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli