ADAY ÖĞRETMENLERE YÖNELİK 1. DEĞERLENDİRME TOPLANTISI
EĞİTİM 31.03.2016 16:17:09 889 0

ADAY ÖĞRETMENLERE YÖNELİK 1. DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

Milli Eğitim Bakanlığının ilk defa 2016 yılı Şubat döneminde uygulamaya başladığı Aday Öğretmen Yetiştirme Programı kapsamında Adana´da "Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci 1. Değerlendirme Toplantısı" düzenlendi.

Sarıçam İlçesi Evliya Çelebi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Toplantı Salonu´nda düzenlenen toplantıya Vali Mustafa Büyük, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile 851 aday öğretmen katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Vali Mustafa Büyük, aday öğretmenlerin devlet memurluğu statüsünde ülkenin vazgeçilmez hizmetlerinden birini gerçekleştirdiğini söyledi.
Eğitimin, bir ülkenin vazgeçilmez ve geleceğini belirleyen en önemli hizmeti olduğunu dile getiren Vali Büyük, "Bu hizmeti yaparken, şimdiye kadar edindiğiniz ve görev yaparken edineceğiniz tecrübelerle en iyisini yapmaya çalışacağınıza inanıyorum" dedi.
Son günlerde öğretmenlik mesleğine yakışmayan olaylara şahit olduklarını dile getiren Vali Büyük, "Maalesef sahte diplomalarla öğretmenlik yaptığını ya da KPSS´de yapılan sahtekarlıklarla öğretmen olmaya çalışan insanları görüyoruz. Bunlar toplumu yaralayan ama en çok da dürüst, çalışkan, namuslu, emeğinin karşılığıyla bir yerlere gelen öğretmenleri yaralıyor. Bu olaylar gösteriyor ki, bu camianın başka meslek gruplarına göre daha temiz ve leke götürmez bir meslek olduğunu görüyoruz. Çünkü herkes ´öğretmen´ dediği zaman saygın, değerli ve hata yapma lüksü olmayan bir meslek grubu olarak görüyor" diye konuştu.
Öğretmenlerin hayatı boyunca çocuklara ve gençlere kendilerinin örnek bir hayat sergilemesi, doğruluğu ve dürüstlüğü öğretmesi gerektiğine inandığını dile getiren Vali Büyük, "Maalesef öğretmenlerin işin içinde olduğu acı sonuçlar içeren olaylara şahitlik ediyoruz. Belki başka meslek gruplarında bu kadar dikkat çekmiyordur. Ancak öğretmenlerle ilgili olduğu zaman dikkati çeken ve bizi yaralayan, üzen sonuçlar doğuruyor. Bu tür davranışlardan uzak, aklıselim, toplumun değerleriyle uygun davranış biçimini yaşamalı, çocukların sosyolojik yapısına uygun olarak kendilerini doğru anlatma gerçeğini de onlara aktarmalıyız. Sizin niyetleriniz iyi olabilir ama karşı taraftan ve toplumdan bakıldığında da bu şekilde gözükmesi gerek. Yanlış algıların oluştuğu zamanlarda bunlar topluma olumsuz yansıyor. Bu nedenle siz öğretmenlerin topluma, çocuklara ve gençlere örnek bir hayat yaşamanız çok önemli" diye konuştu.
Vali Büyük, her geçen gün şehirlerin nüfusunun arttığını, kırsalda da nüfusun azaldığı bu sebepten dolayı öğretmenlerin de kırsalda çalışma oranının düştüğü bir durumu yaşadıklarını ifade ederek, ?Kırsalda özellikle öğretmenlerin örnek olma, rehber olma ve toplumu yönlendirme noktasındaki görevleri çok dikkat çekiciydi. Kırsaldaki vatandaşlarla beraber yaşıyorlar ve toplumu iyileştirme, geliştirme adına önemli bir rehberli gerçekleştiriyorlardı. Fakat bu gün daha çok şehirlerde ve modern hayatın getirdiği, yoğun bir şekilde mesainin yetişmediği, doğrudan ilişkilerin sınırlı kaldığı bir öğretmenlik eğitim uygulaması yaygın hale geliyor. Ancak bu bizim topluma önder olma ve rehber olma görevimizi ortadan kaldırmamalı? şeklinde konuştu.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli