Anadolu Sağlık Sen, “Sağlık personeli alımı tek sefer de yapılmalıdır”
EKONOMİ 2.12.2019 12:13:00 861 0

Anadolu Sağlık Sen, “Sağlık personeli alımı tek sefer de yapılmalıdır”

Sağlık Bakanlığı’nca yıl için de 17 bin 689 sağlık personeli alınacağı daha önce açıklanmış ancak bugüne kadar alım yapılmamıştı.

Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde sağlık personelinin ne zaman alınacağı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sorulmuş, o da açıklama yapılacağını söylemişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamaya göre, "Bu yıl, Ağustos'ta 12 bin, Eylül-Ekim'de de 17 bin 689 olmak üzere 29 bin 689 sağlık personeli alacağız" açıklaması sağlık camiasında şaşkınlığa neden olurken, Ağustos ve Eylül-Ekim aylarının geçmesine rağmen alım yapılmamasına bir anlam verilemezken, ayrıca bu sayının ikiye bölünerek yapılacağının açıklanması sendikaları da hareketlendirdi.

Sağlık hizmeti sunan kurumlar da personel yetersizliği nedeniyle nöbetler başta olmak üzere sağlık çalışanları üzerinde iş yoğunluğun arttığını ve aşırı iş yükünün sağlık çalışanlarını yıprattığını belirten Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, personel alımının neden ikiye bölünerek yapılacağını anlamış değiliz, bunun açıklanması gerekir, diyerek yaptığı basın açıklamasında, üniversite ve Sağlık Meslek Liselerinden mezun olan binlerce sağlıkçının sınavları beklediğini, genç işgücünün ekonomiye katkısının sağlanmasının yanı sıra sağlık çalışanlarının da bir an önce rahatlaması açısından alımların tek sefer de yapılmasının doğru olacağına vurgu yaparak şunları söyledi:

“Sayın Sağlık Bakanı 17 bin 689 kişilik alımın ikiye bölünerek yapılacağını açıkladı. Hâlbuki sağlık teşkilatlarında aşırı iş yoğunluğu nedeniyle çalışanlar yıpranıyor. Fazla nöbet tutuluyor, sağlık çalışanlarının sosyal hayatı kalmadı. Aileleriyle ilgilenemeyecek duruma gelen sağlıkçılar, günümüz de iş yoğunluğu nedeniyle tükenmişlik sendromu yaşamaya başladılar. Sağlık teşkilatlarında çalışma birimlerinin işi her geçen gün zorlaşıyor. Moral ve motivasyon bozuluyor. Tüm bu olumsuzlukları dikkate alarak, sağlık teşkilatlarının daha verimli ve etkili hizmet verebilmesi, sağlık çalışanlarının da huzurlu bir şekilde moral ve motivasyonlarının düzeltilerek çalışmaları sağlanmalıdır.

Öte yandan söz verilip alımın tek sefer de yapılması gerektiği halde ikiye bölünmesi özellikle genç sağlıkçıları hayal kırıklığına uğratmıştır. Sağlık hizmetleriyle ilgili eğitim alıp bekleyen, ancak umutları ve hayalleri bir çırpıda tüketilen sağlıkçıların yaşadığı hayal kırıklığının dikkate alınmaması, onların ailelerini olduğu kadar halen personel alımını bekleyen sağlık çalışanlarını da üzmüştür.

Sağlık teşkilatlarındaki personel eksikliğinin giderilmesi için ikiye bölmeden alım yapılması, böylece hem atanmayı bekleyen hem de gereğinden fazla çalışıp yıpranan çalışanları rahatlatacaktır. Anadolu Sağlık Sen olarak, personel alımının ikiye bölünerek yapılmasına karşıyız. Ayrıca belirtilen aylar geçmiş ve bugüne kadar alım yapılmamış olması da sağlık çalışanları üzerinde baskı oluşturmuştur; çünkü yoğun iş temposu nedeniyle aşırı yıpranmaya maruz kalan sağlıkçıların tek umudu yeni alınacak personellerdir. Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklamayı yeniden gözden geçirerek makul ve mantıklı bir planla personel alımını gerçekleştirmesi doğru olacaktır.”

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli