AOSB Başkanı Sütcü yeniden OSBÜK yönetiminde
EKONOMİYE BAKIŞ 7.07.2017 10:41:52 443 0

AOSB Başkanı Sütcü yeniden OSBÜK yönetiminde

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı Bekir Sütcü, Türkiye´deki organize sanayi bölgelerini temsil eden Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu´nun (OSBÜK) 15. Olağan Genel Kurulu´nda başkan yardımcısı olarak yeniden yönetim kurulunda y

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü´nün de katılımıyla TOBB Konferans Salonu´nda gerçekleşen genel kurulda, OSBÜK´ün mevcut başkanı Memiş Kütükcü ve yönetim kurulu oy birliğiyle yeniden seçildi.

Konya OSB Başkanı Memiş Kütükcü, AOSB Başkanı Bekir Sütcü, Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, İzmir Torbalı OSB Başkanı Hakkı Attaroğlu, Gebze Güzeller OSB Başkanı Adem Ceylan, Bursa OSB Başkanı Hüseyin Durmaz, İstanbul Deri OSB Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Ünsal, Kayseri OSB Başkanı Tahir Nursaçan, ASO 2. ve 3. OSB Başkanı Seyit Ardıç, Çorum OSB Müteşebbis Heyet Üyesi Mustafa Yağlı ve Mersin Tarsus OSB Başkanı Sabri Tekli´den oluşan yeni yönetim kurulunun kendi aralarında yaptığı görev bölümünde ise, AOSB Başkanı Bekir Sütcü bir kez daha OSBÜK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. 

"OSB´LER İSTİHDAM KAYNAĞI"

Bekir Sütcü, genel kurul sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye´de sanayilerin gelişim üssünün, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da OSB´ler olacağını belirtti. Türkiye´de kurulu 316 organize sanayi bölgesindeki 51 bin işletmede 1 milyon 738 bin kişinin istihdam edildiğine dikkat çeken Sütcü, OSB´lerin istihdam kaynağı olduğunu ifade etti. Sanayi olmadan büyümenin sağlanamayacağının altını çizen Sütcü, "Sanayisi güçlü olan ülkeler ile sanayisi yeterince gelişmemiş ülkeler arasındaki fark bu gerçeğin en somut kanıtıdır. Ülkemizin, geleceğe yönelik en büyük kalkınma garantisi de güçlü sanayi varlığıdır" dedi. 

"ÜRETİM REFORM PAKETİ İLE YENİ BİR DÖNEM BAŞLADI"

Sanayinin desteklenmesine yönelik yeni teşvik ve destekler içeren ve kamuoyunda "Üretim Reform Paketi" olarak bilinen "Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ile artık OSB´lerde yeni bir dönemin başladığını vurgulayan Sütcü, "1 Temmuz 2017 tarihli Resmi Gazete´de yayımlanarak yürürlüğe giren 7033 sayılı kanunda OSBÜK, ´OSB´ler arası uygulama birlikteliği ve işbirliğini sağlamak, dayanışmayı temin etmek, OSB´lerin sorunlarının çözümüne yönelik ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde girişimde bulunmak ve çalışmalar yapmak, Bakanlık ile OSB´ler arasında koordinasyonu sağlamak ve Bakanlıkça verilen görevleri yerine getirmek amacıyla kurulan bir özel hukuk tüzel kişilik´ olarak tanımlanmıştır. Bu kanunla birlikte artık tüzel kişilik kazanan tüm OSB´lerin OSBÜK´e üye olması ve belirlenen aidatı ödemesi zorunlu hale getirilmiştir" ifadelerini kullandı.

Açıklamasının devamında, OSBÜK Başkan Yardımcılığı görevinin kendisine yüklediği sorumlulukların da farkında olduğunu belirten Sütcü, "Yönetim kurulu üyelerimizle yeni dönemde de OSB´lerimizi sanayicilerimizin sorunsuzca üretim yapacağı merkezler haline getirme çabamız devam edecektir" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

CHP’Lİ BULUT, “BÜTÇE KEYİF ÇAYI ÖNERİYOR” (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Yunanistan,Afgan göçmenleri denize itti (VİDEOLU HABER)

Besicilerin saman telaşı başladı

Ekonomik güven endeksi yüzde 8.5 azaldı

Sanayi üretimi Nisanda % 0,9 arttı

Tamer Son, ?Konut Yatırımı İçin En Cazip Dönem?

İnşaatın ilk 4 aylık karnesi zayıf

Limon değerleneceği güne kadar yatağa giriyor

Fitch, Türkiye´nin kredi notunu açıkladı

ANAVARZA BAL´IN 2018 HEDEFİ YÜZDE 40 BÜYÜME

Linyitin kalorisini arttıran buluş 1 milyar TL tasarruf sağlayacak

BAYRAKTAR, "CEVİZ ÜRETİMİNDE DÖRDÜNCÜYÜZ?

Domateste firma kısıtlaması

Türkiye´deki dolar milyarderlerinin sayıları azaldı, servetleri arttı

Rus uzmanlar Türk domates üreticilerini teftiş edecek

Domatesin Rusya´ya ihracat tarihi belli oldu

11. ÇUKUROVA MOBİLYA DEKORASYON FUARI YENİ İŞ ORTAKLIKLARINA İMZA ATTIRIYOR

ADANA´DA MOBİLYA FUARI YARIN AÇILIYOR

LEXUS ADANALILARA TANITILDI

Resmi Rezerv Varlıkları Temmuz´da azaldı

İnşaat sektöründe istihdam yüzde 2,1 azaldı

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı