?ARABULUCULUKTA ETKİLİ TARAF AVUKATLIĞI
GÜNDEM 16.12.2018 17:20:25 385 0

?ARABULUCULUKTA ETKİLİ TARAF AVUKATLIĞI" KONULU EĞİTİM SEMİNERİ

Adana Barosu tarafından düzenlenen "Arabuluculukta Etkili Taraf Avukatlığı" konulu eğitim semineri Baro Tesislerinde yapıldı.

Açılış konuşmasını Baro Başkanı Av. Veli Küçük´ün, moderatörlüğünü Baro Yönetim Kurulu Üyesi ve Arabuluculuk Komisyonu Koordinatörü Av. Furkan Kılıç´ın yaptığı seminere konuşmacı olarak; İzmir Barosu´ndan Av. Arb. Ayşe Çakıcı, Adana Barosu´ndan Av. Arb. Yurdagül Gündoğan katıldı.

Adana Barosu Genel Sekreteri Av. Semih Gökayaz, yönetim kurulu üyeleri Av. Nevzat Elçi, Av. Timur Ortatepe, Av. Sinem Tanrısınatapan Keskin, Av. Mert Kuşdemir ile çok sayıda hukukçu ve stajyer avukatlar salonda yer aldılar.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, yaptığı konuşmada emniyet müdürlüğü birimlerine girerken meslektaşlarının duyarlı kapıdan geçmelerine yönelik dayatmalara tepki gösterdi ve şunları kaydetti:

?Son zamanlarda emniyet müdürlüğüne girişte meslektaşlarımızın x-ray cihazından ve duyarlı kapıdan geçmesi istenmektedir. Meslektaşlarının Avukatlık Kanunun 58.Maddesi uyarınca haklı olarak arama ve taramaya tabi tutulmaya tepki göstermektedir.

Meslektaşlarımızın haklı tepkisi ve serzenişleri sonrası emniyet birimleri ile görüşmeye çalıştık. Durumu 2 ya da 3 emniyet müdür yardımcısı ile görüştüm, durumu anlattım, yasal dayanağı olmadığını ifade ettim. Kendileri de sorunun çözüleceğini söylediler.

Çözüm geliştirilmeyince emniyetten gelen müdafi taleplerine meslektaşlarım gitmemekte ve baromuzca müdafi görevlendirmesi yapılmamaktadır.

Bu sorun çözülünceye kadar müdafi taleplerine cevap vermeyeceğiz. Durumu yazılı olarak da emniyete bildirdik. Ancak adliye içinde görevlendirme talepleri üzerine müdafi göndermeye devam ediyoruz. Şunu söylemek istiyorum, ekstra güvenlik adı altında savunmayı temsil eden avukatların olağan şüpheli yaklaşımları ile bu tarz dayatmalarla karşı karşıya kalmalarını biz kabul etmiyoruz. Adliye binalarına girişte avukatlara yapılmayan bu uygulamanın emniyete girişte dayatılması kabul edilemez. Bundan sonraki süreçte de kabul etmeyeceğiz. Görev almayan meslektaşlarımızın puan kaybı olmayacaktır.?

ARBULUCULUĞUN ADALET MEKANİZMASINA KATKISI

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, ?Yargı Reformu Strateji Belgesi? çalışmaları kapsamında Ankara´da yargı camiasının tüm bileşenlerinin katıldığı toplantıda ?Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yolları ? masasında da yer aldığını hatırlattı ve şöyle konuştu:

?Toplantıda uzlaştırma kapsamındaki görevlerin avukatlar ve hukukçular dışında adliye personeli ve polis memurları gibi hukukla, hukukçulukla doğrudan ilgisi olmayan meslek gruplarından kişilerin yapmaması gerektiğini sadece hukuk fakültesi mezunlarının yapması gerektiği yönünde düşüncelerimi paylaştım. Arabuluculuk son dönemde ülkemizde alanını genişleterek, büyüterek devam eden alternatif çözüm yolu olmuştur. O toplantıda ticari davalarının da aile hukuku uyuşmazlıklarının bir kısmının da bu kapsama alınması gibi değerlendirmeler de yapıldı.

Yurttaşın bir an evvel sorununu çözme noktasında adalete hızlı erişim kaygısına sonuna kadar saygı duymaktayım.

Ancak iş hukuku gibi aile hukuku da kapsama girerse güç dengesinin farklı olduğu alanlarda arabuluculukta taraf vekilliğinin mutlaka zorunlu hale gelmesini ve bunun da adli yardım sistemi üzerinden ayrı bir başlıkta sistemleştirilerek, ücretlendirilerek hem meslektaşlarımızın bu sürecin içerisinde yer alması hem de yurttaşlarımızın uzman hukukçu yardımı ile hakkını ve hukukunu sağlıklı bir şekilde elde edebilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Adalet Bakanlığı´nda bu yönde çalışma var. Umarım kısa sürede hizmete girer. 
Adliyeye gelen dosya sayısı fazlalılığından, iş yükünden şikayet ederken hakkaniyet çizgisini bulmak hepimizin görevidir. ?.

Sunumların ardından konuşmacılara teşekkür edilerek plaket takdim edildi.

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı