OPERASYONLARIN SÜRDÜĞÜ BÖLGELERE ÖZEL BİRLİKLER
TERÖR 8.04.2016 14:51:54 300 0

OPERASYONLARIN SÜRDÜĞÜ BÖLGELERE ÖZEL BİRLİKLER

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak´ın kuzeyindeki Kandil´in yanı sıra Hakkari ve Tunceli´ye hava harekatı düzenledi. Bölücü terör örgütünün kullandığı mağara, sığınak ve bazı silah mevzileri 16 savaş uçağıyla imha edildi.

Genelkurmay Başkanlığı´ndan yapılan açıklamaya göre, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Tunceli kırsalındaki hedeflere, 7 Nisan saat 11.00-12.30 arası hava harekatı düzenlendi. Harekata 2 F-19 ile 4 F-2020 savaş uçağının katıldığı bildirildi.

KANDİL, HAKKARİ VE TUNCELİ´DEKİ TERÖR HEDEFLERİNE HAVA HAREKATI!

Terör operasyonlarının sürdüğü Hakkari´nin Yüksekova ilçesi kırsalına gece saat 02.00-03.30 saatleri arasında gerçekleştirilen hava harekatına 4 F-16 uçağı katıldı.

Irak kuzeyindeki Kandil bölgesine ise gece saat 02.00-03.30 saatleri arasında düzenlenen harekata 2 F-16 ve 4 F-4 2020 savaş uçağı katıldı.

Bölücü terör örgütünün kullandığı istihbaratı alınan mağara, sığınak ve bazı silah mevzileri Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarınca imha edildi.

/resimler/2016-4/8/1454493475008.jpg

OPERASYONLARDA 12 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Genelkurmay Başkanlığı, devam eden operasyonlarda 12 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı´ndan yapılan açıklamada, Mardin Nusaybin´de devam eden operasyonda yedi bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 192 olduğu kaydedildi. Yedi el yapımı patlayıcının imha edildiği operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının ise 435 olduğu bildirildi.

Şırnak´ta devam eden operasyonda bir bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 157 olduğu ifade edildi. Bir adet kuru sıkı tabanca, bir adet hilti ele geçirilen operasyonda altı el yapımı patlayıcının imha edildiği, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının ise 404 olduğu bildirildi.

Hakkâri Yüksekova´da devam eden operasyonda üç bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 138 olduğu vurgulandı. Operasyonda bir adet tabanca, yedi adet el bombası, üç adet A/T roket mühimmatı, üç adet sevk fişeği, 100 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 100 adet Biksi fişeği, iki adet gaz maskesi, altı adet büyük mutfak tüpü ve çok sayıda tıbbi malzeme ele geçirildiği ifade edildi. Yedi el yapımı patlayıcı imha edilen operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 207 olduğu kaydedildi.

Silopi´de devam eden operasyonda ise bir bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edilerek, yedi adet Kaleşnikof piyade tüfeği ve 19 adet Kaleşnikof şarjörü, dört adet el bombası, bir adet roketatar mühimmatının ele geçirildiği, altı el yapımı patlayıcının imha edildiği bildirildi.

NUSAYBİN´E ÖZEL TİM!

Binaların altına patlayıcı yerleştiren terör örgütü, güvenlik güçlerine ağır kayıp verdirmeyi amaçlıyor. Güvenlik güçleriyse, özel eğitimli 100-120 kişilik gruplarla operasyona sıcak bakıyor.

Terör örgütü PKK, operasyonların sürdüğü Mardin´in Nusaybin İlçesi´nde, geniş bir alanda binaların altına çok büyük miktarda patlayıcı tuzakladı. PKK, diğer yandan kırsalda yeni terör eylemleri amaçlıyor. Hükümetin yürürlüğe koyduğu ve her hafta uygulaması takip edilen 81 maddelik Terörle Mücadele ve Restorasyon Eylem Planı´nda güvenlik ve kuvvet planlamasına ilişkin de önemli ayrıntılar yer alıyor. Terör örgütünün stratejilerine karşı hayata geçirilen ?özel kuvvet´ planlaması şöyle:

ÖZEL BİRLİKLER GÖREVE

Yaz dönemine girilmesiyle terör örgütünün hem kırsalda hem de şehir merkezlerinde eşzamanlı terör eylemleri yapacağı beklentisinden hareketle meskûn mahalde çatışma eğitimi verilmiş Özel Harekât birliklerinin sayısı, araç ve teçhizat kapasiteleri artırıldı. Personel ihtiyacını karşılayabilmek için Özel Harekât timlerinin eğitim süreleri kısaltılarak 3.5 aya düşürüldü. 12 bin 500 kişilik Jandarma Özel Harekât (JÖH) timlerinin sayısı en az 20 bine çıkacak. 7 bin 800 olan Polis Özel Harekât (PÖH) timleri de eğitimi tamamlayanlar ve meslek içi kaydırmalarla 20 bine ulaşacak.

KOMANDO TUGAYLARI

TSK´ya bağlı birliklerde, önemli değişiklikler ve kaydırmalar yapıldı; eğitimler verildi. Bingöl, Sarıkamış, Tatvan ve Denizli´deki piyade, motorize piyade ve mekanize piyade tugaylarının tamamı komando tugaylarına dönüştürüldü. Komando eğitimleri tamamlandı. 20 bin askerden oluşan 4 tugay, terör örgütü saldırılarına karşı Tunceli, Bingöl, Ağrı, Hakkâri, Şırnak ve Mardin´de belirlenmiş kritik üs bölgelerine konuşlandırıldı.

NUSAYBİN HAREKÂTI

Nusaybin´i adeta son kale olarak gören ve çok büyük miktarda patlayıcı yığınağı yapan terör örgütü, sıkıştığı anda bunları patlatmayı ve büyük can kaybına yol açmayı planlıyor. Edinilen bilgiye göre, binaların altına döşenen patlayıcıları eşzamanlı olarak patlatmak üzere paralel hatlar çeken terör örgütü, bombaları patlatarak 96 kilometrelik bir alanda asker-sivil gözetmeksizin ağır kayıplar verdirmeyi amaçlıyor. Güvenlik birimleri, binaların altına döşenen patlayıcıların aynı anda patlatılmasıyla yumuşak toprak zeminden ötürü neredeyse bölgedeki tüm binaların yıkılacağını değerlendiriyor. Bu nedenle Nusaybin operasyonu, kalabalık birliklerle değil, özel eğitimli 100-120 kişilik sınırlı sayıdaki birliklerle ve diğer bölgelerden farklı hassasiyetle planlanıyor. Öncelikli olarak, mümkün olduğunca sivil halkın, açılacak koridordan tahliyesi amaçlanıyor. Nusaybin operasyonunda zırhlı birliklerin kullanılması planlanıyor.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Güvenlik güçleri, Nusaybin´de sivil kaybı yaşanmaması için olağanüstü çaba harcıyor. Nusaybin ve diğer ilçelerdeki durum nedeniyle uzun süreli sokağa çıkma yasağı, Anayasa´nın 119 ve 122. maddelerinde yer alan olağanüstü hal ve sıkıyönetimi çağrıştırmayacak özel tedbirler alınması da değerlendiriliyor.

Mardin Valiliği, sokağa çıkma yasağının sürdüğü Nusaybin ilçesindeki operasyona ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, 192 teröristin öldürüldüğü, 142 barikatın kaldırıldığı ve 435 el yapımı patlayıcının imha edildiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

?Operasyon süresince kahramanca mücadele eden 37 güvenlik görevlimiz şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Bununla birlikte, 868 vatandaşımızın güvenli bölgelere tahliyesi sağlanmış, Operasyon bölgesindeki ailelere 327 adet gıda paketi yardımı yapılmış, 605 vatandaşımız nöbetçi eczaneden faydalanmış, 112´ye gelen bütün çağrılar karşılanmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde hayatlarına devam etmesini sağlamak amacıyla bölücü terör örgütü mensupları ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilmektedir.?


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Pençe operasyonu'nda yaralanan asker yaşamını yitirdi

Şırnak'ta çatışamada 3 asker ve 1 korucu şehit oldu

Zeytin Dalı Harekâtı 5. yılında

Diyarbakır Anneleri’nin Sesi Nevşehir’den Duyuldu

İKİ JANDARMAMIZ ŞEHİT OLDU

Diyarbakır’da patlama: 8 polis hafif yaralandı

Mehmetçik’ten Kaçamayacaklarını Anlayan 4 PKK’lı Terörist Teslim oldu

ŞEHİT BİNBAŞI MEHMET DUMAN TOPRAĞA VERİLDİ

ŞEHİT BİNBAŞI MEHMET DUMAN SAĞKAYA KÖYÜNE GÖTÜRÜLDÜ

CEYHAN, SAĞKAYA MAHALLESİNDEN BİNBAŞIMIZ ŞEHİT DÜŞTÜ

'Pençe Kilit'te bir askerimiz şehit oldu

PENÇE-KİLİT OPERASYON BÖLGESİNDEN 3 ŞEHİT HABERİ DAHA

PENÇE KİLİT OPERASYONUNDA ÜÇ ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

YPG’DEN KARKAMIŞ İLÇEMİZE ROKET SALDIRISI: 3 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Prof. Dr. Barış Erdoğan,"Toplumsal korku ortamı oluşturulmasına karşı dikkatli olunmalı"

Defilede "Terörü Lanetliyoruz" pankartı açıldı

​​​​​​​IRAK’IN VE SURİYE’NİN KUZEYİNE ‘PENÇE-KILIÇ HAVA HAREKATI’

Şehidimiz var

TERÖR SALDIRISINDA VEFAT EDEN YUSUF MEYDAN VE KÜÇÜK ECRİN TOPRAĞA VERİLDİ 

İSTİKLAL CADDESİ SALDIRISINI YAPAN KİŞİNİN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

“BOMBAYI BIRAKAN KİŞİ GÖZALTINA ALINDI”

  • BIST 100

    10225,15%0,16
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,86% 0,28
  • GRAM ALTIN

    2375,65% -0,87
  • Ç. ALTIN

    3873,06% -0,12
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 21.7 ° / 13.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 24 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı