Artvin´de Sel felaketi: 7 Ölü
GÜNDEM 24.08.2015 22:08:40 506 0

Artvin´de Sel felaketi: 7 Ölü

Artvin, tarihinin en büyük sel facialarından birini yaşadı. Kentin farklı noktalarında yaşanan seller ve Hopa´da bazı evlerin çökmesi sonucu tam 7 kişi hayatını kaybetti. 2 kişi ise sel sularına kapılarak kayboldu.

Artvin´de sel felaketinde 7 kişi hayatını kaybetti, biri çocuk 2 kişi ise kayboldu. Kayıp kişiler için arama çalışmaları sürerken, bazı bölgelerde mahsur kalanlara da ulaşılmaya çalışıldığı öğrenildi. Faciaya ilişkin bilgi veren Artvin Valisi Kemal Cirit, önce verdiği 8 kişinin hayatını kaybettiği bilgisini düzelterek, ?Bir vatandaşımız hayata döndürüldü. Böylece hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 7 oldu? dedi. Vali, 17 kişinin yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını da ekledi. Sugören, Çamlık ve Hendek köylerinde mahsur kalanlar olduğunu kaydeden Vali Cirit, hava muhalefeti dolayısıyla havadan kurtarma çalışması yapılamadığını, karadan AFAD ekipleriyle çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.

HOPA´DA METREKAREYE 225 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ
Metrekareye Hopa´da 225, Borçka´da 161,7, Arhavi´de ise 128 kilogram yağış düştüğünü duyuran Vali, yağışın etkisinin zaman zaman azalsa da gece boyu devam edeceğini ifade etti.

AFAD EKİBİ ARTVİN´E GÖNDERİLDİ
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), sel faciasının yaşandığı Artvin´e 31 kişilik uzman ekip gönderildiğini duyurdu. AFAD´dan yapılan açıklamada, ?Kayıp 2 vatandaşımızı arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Meydana gelen afetler dolayısı ile Başbakanlık AFAD koordinasyonunda 31 kişilik AFAD arama kurtarma ekibi olay yerinde görevlendirilmiştir. Samsun´dan 10 kişilik AFAD arama kurtarma ekibi de Genelkurmay Başkanlığı´na ait hava aracı ile olay yerine gönderildi. Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı 1 adet helikopter de Samsun´dan bölgeye sevk edildi. Ayrıca, Doğu Karadeniz Bölgesinde meydana gelebilecek aşırı yağışlara karşı; bölgedeki tüm İl AFAD Müdürlükleri teyakkuza geçirilmiştir? denildi.

BAZI BÖLGELERE ELEKTRİK VERİLEMİYOR
Öte yandan, kentin bazı bölgelerine elektrik enerjisi verilemediği, bazı yolların da kapalı olduğu ve bu yolları açmak için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü kaydedildi.

AFAD´DAN BİR AÇIKLAMA DAHA

AFAD´dan yapılan yazılı açıklamada, "Artvin ilinin Arhavi ve Hopa ilçelerinde bugün öğle sularında başlayan aşırı yağışlar nedeniyle sel afeti ve heyelanlar meydana gelmiş, 7 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Artvin´de meydana gelen sel afeti nedeniyle Başbakanlık AFAD koordinasyonunda 31 kişilik AFAD arama kurtarma ekibi olay yerinde görevlendirilmiştir. Samsun´dan 10 kişilik AFAD arama kurtarma ekibi de Genelkurmay Başkanlığı´na ait hava aracı ile olay yerine gönderilmiştir. Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı 1 adet helikopter de Samsun´dan bölgeye sevk edilmiştir. Ayrıca, Doğu Karadeniz Bölgesinde meydana gelebilecek aşırı yağışlara karşı; Samsun, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Ardahan, Kars, Artvin, Trabzon ve Rize İl AFAD Müdürlükleri teyakkuza geçirilmiştir. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, halihazırda Artvin Hopa İlçesinde m2´ye 182 kilogram yağış düştüğü bildirilmiş olup Meteoroloji radarından alınan bilgiler çerçevesinde yağışların saat 19:00 sularında azalacağı değerlendirilmiştir. Başbakanlık AFAD, gelişmeleri 7/24 takip etmektedir" denildi. 

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı