GÜNDEM 13.07.2018 13:13:53 333 0

"Atatürk Milletimizin Ortak Değeridir"

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı Atilla Eker, Çukurova Belediyesi hizmet binası bahçesinde bulunan Atatürk heykeline yapılan saldırıyı kınadı.

Gazi Mustafa Kemal Atatük´ün Milletimizin ortak değeri olduğunun altını çizen ADD Adana Şube Başkanı Atilla Eker "Bu tür saldırılar son zamanlarda malesef arttı. Ancak şu bilinmelidir ki; ne yaparlarsa yapsınlar Milletimizin içindeki Atatürk sevgisini yok edemezler. Bu alçakça saldırılar ancak ve ancak önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk´e olan bağlılığımızı daha da güçlendirecektir" dedi.

Atatürk´ün, Türkiye´nin kurtarıcısı ve çağdaş bir medeniyet olmayı hedefleyen laik, demokratik Cumhuriyetin kurucusu olduğunu bir kez daha hatırlatan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı Atilla Eker, "Yüreğimizdeki Atatürk sevgisini ve Cumhuriyet´e bağlılığımızı  kimsenin yıkmaya gücü yetmez.  Kuvayı Milliye ruhuna sahip olan bizler Atatürk´e ve onun fikirlerine daha sıkı sarılacağız. Bizi kimse bu yoldan döndüremez" diye konuştu.

ADD Adana Şube Başkanı Atilla Eker,  son olarak saldırının biran önce aydınlığa kavuşturulmasını, saldırganın ve varsa arkasındaki güçlerin de en kısa sürede cezalandırılmasını istedi.

 

CHP Adana İl Başkanı Av.Emrah Kozay, Atatürk heykeline yönelik saldırıyı kınadı

 

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Av.Emrah Kozay, Çukurova Belediyesi hizmet binası bahçesindeki Atatürk heykeline yönelik saldırıya sert tepki gösterdi. Son dönemde bu tür saldırıların arttığına işaret eden Av.Kozay, "Ne yaparlarsa yapsınlar yüreğimizdeki Atatürk sevgisini yok edemezler. Bu tür saldırılar Önderimiz Atatürk´e bağlılığımızı daha da güçlendiriyor" diyerek saldırıyı kınadı.

 

Çukurova Belediyesi hizmet binasının bahçesinde bulunan Atatürk heykeline dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen satırlı çirkin saldırıyı lanetleyen CHP Adana İl Başkanı Av. Kozay, Atatürk´ün, ülkemizin kurtarıcısı ve çağdaş bir medeniyet olmayı hedefleyen laik, demokratik Cumhuriyetin kurucusu olduğunu anımsattı. 

 

Atatürk´ün ulusun ortak değeri olduğunun altını çizen Av.Kozay, Atatürk´e, ailesine ve Cumhuriyetin kurucularına yönelik saldırıların son dönemde arttığını kaydetti. Bu saldırıları gerçekleştirenlerin cezalandırılmak yerine adeta ödüllendirildiğini belirten Av.Kozay, "Bu saldırılar ´Kurtuluş Savaşı´nda keşke Yunan galip gelseydi´ diyen zihniyetin ürünüdür. Bu saldırıları gerçekleştiren ve onlara Atatürk düşmanlığını aşılayanlar, açıkça kurtuluş mücadelesini kabullenemeyen, hazmedemeyen, manda, esaret yanlılarıdır" dedi.  

 

Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde ulusumuzun dünya tarihine geçen destansı kurtuluş mücadelesine hiç kimsenin gölge düşüremeyeceğini dile getiren Av.Kozay, " Atatürk ebedi önderimiz, ilkeleri de yolumuzu aydınlatan birer meşaledir. Bu gerçekliği kimse değiştiremez. Değiştiremeyeceği gibi hiç kimse de Atatürk´ün yerini dolduramaz" diye konuştu.

 

Bu tür çirkin saldırıların yüreklerdeki Atatürk sevgisini daha da artırdığını aktaran Av.Kozay, "Yüreğimizdeki Atatürk sevgisini, Cumhuriyet sevdasını hiç kimse yok edemez. Unutulmamalıdır ki Mustafa Kemal Atatürk´ün liderliğinde gerçekleştirilen ulusal kurtuluş mücadelesi bağımsızlık, özgürlük aşkını yüreğinde taşıyan ulusumuzun her türlü olumsuzluğa karşı inancıyla, ortak mücadelesiyle kazanılmıştır. Bu saldırılar Kuvayı Milliye ruhuna sahip olan hiç kimseyi yolundan döndüremez" ifadelerini kullandı.

 

Av.Kozay, saldırının aydınlığa kavuşturulması ve saldırganın varsa arkasındaki güçlerin de hak ettiği cezayı alması için yetkililere çağrıda bulundu.(CO)

 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli