Ayhan Barut
VİDEOLU HABERLER 28.11.2019 14:30:00 696 0

Ayhan Barut'un Meclis'te dile getirdiği acı gerçekler AKP'yi kızdırdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Meclis kürsüsünden tek adam rejiminin ülkeyi uçuruma sürüklediğini, yaşanan tüm sorunların kaynağında liyakatten uzak bu yönetim biçiminin yer aldığını vurguladı.

Meclis kürsüsünde dile getirilen acı gerçeklerden rahatsız olan AKP milletvekilleri, sataşarak Ayhan Barut'u susturmaya çalışsa da başarılı olamadı. Liyakatsiz yönetim anlayışına sahip tek adam rejiminin her türlü kararı tek başına alarak ülkeyi krize soktuğunu bildiren Barut, gerçekleri haykırmaya devam edeceklerini, kimsenin kendilerini susturamayacağını belirtti.
"VESAYET ALTINDA DÜZENLEMELER YAPILIYOR"
Meclis'te kürsüye çıkıp konuşan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, 16 Nisan referandumuyla Türkiye'de yönetim sisteminin değiştiğini, tek adam rejimine geçildiğini vurguladı. Referandumda halka yürütmenin yasama faaliyetlerine katılmayacağı, yasama faaliyetlerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eliyle yürütüleceğinin söylendiğini anımsatan Barut, "Ancak, atanmış bakanlar ve bürokratlar eliyle hazırlanıp, AKP milletvekillerine imzalatılıp, bürokratların onay vermediği hiçbir değişikliğin dahi yapılmadığı bir vesayet altında düzenlemeler yapılmaktadır. Ülkemizin geleceğini, yurttaşlarımızı, çalışanlarımızı ve devlet işleyişini bu kadar yakından ilgilendiren kanunların ortak akla gerek duymadan cididyetsiz bir şekilde çıkarılmasını kabul etmiyoruz" dedi.
TEK ADAM REJİMİNİ ELEŞTİRİP LİYAKAT İSTEDİ
Tek adam rejiminin yönetimde liyakati esas almadığını vurgulayan Ayhan Barut, "Tek adam rejiminin göz ardı ettiği ancak en çok ihtiyaç duyduğumuz konuların başında atamalardan görevlendirmelere kadar her alanda liyakate dikkat edilmesidir. Ancak saray rejimi, yandaş dışında hiçbir seçenek tanımıyor. Bu ülkenin her alanda birliğe, ortak akla ve birlikte üretmeye ihtiyacı var. Zaten iktidarınız dönemi boyunca hiçbir meslek grubuna ve liyakate önem vermediğinizi biliyoruz. Bu, kendini beğenmiş, kibirli tavrı da kınıyoruz. Sizi ortak akla, liyakate, işinin ehli olan insanlara güvenmeye çağırıyoruz. Unutmayalım ki bu vatan hepimizindir" diye konuştu.
"YALANI SİZ SÖYLÜYORSUNUZ"
CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut’un gerçekleri sıralamasına tahammül edemeyen AKP milletvekilleri ve AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, sataşmada bulunarak Ayhan Barut'u yalan konuşmakla suçladı. Bunun üzerine kürsüye gelerek daha önce söylediklerini tekrarlayan Ayhan Barut,  sözlerini şöyle sürdürdü:
“AKP Grup Başkan Vekilinin bir hukukçu olarak bilmesi gereken konuları saptırmasını ve alanından uzak bir şekilde iftira ve suçlamada bulunmasını, hukukçu kimliğine yakışmayan bir tutum ve davranış sergilemesini kınıyorum. Konuşmamda ifade ettiğim tüm gerçekleri tekrar ediyorum. 16 Nisan Referandumuyla birlikte Türkiye’de rejim değişti mi değişmedi mi?
Demokratik Parlamenter Sistemden tek adam rejimine geçildi mi geçilmedi mi? Geçildi tek adam rejimine. Bugün hükümet sistemi var mı, yok mu? Yok. Ülkede yönetim kademelerinde liyakat uygulaması var mı? Yok. Eğer liyakate önem veriyor olsaydınız, mesleğe önem veriyor olsaydınız, demokratik parlamenter sistemdeki son hükümette bulunan Tarım Bakanınızın 10 bin 551 ziraat, gıda, su ürünleri, veteriner hekimlere liyakatlerine dayalı o görevleri verir ve bugün, devamınız olan hükümet bunu uygulardı. Hangi liyakate değer verdiniz de burada vereceksiniz? Dolayısıyla, liyakatin olmadığını, yandaşın olduğunu tüm uygulamalarınızla ortaya koyan sizsiniz. Yalanı siz söylüyorsunuz, ben değil."
"POLİS VE ASKERLERİMİZ İÇİN NE YAPSAK AZDIR"
Polis, jandarma ve askerlerin özlük hakları, atama, tayin ve terfilerine ilişkin düzenlemelerin yer aldığı yasa teklifindeki eksikliklere değinen Ayhan Barut, şunları kaydetti:
“Ülkemizin güvenliğinin yılmaz savunucuları, askerlerimiz, polislerimiz, jandarmalarımız ve diğer bütün güvenlik kuvvetlerimizdir. Vatan toprağının korunması, insanımızın huzur ve refahı için güvenlik temelli kurulmuş kurumlarımız, her türlü maddi ve manevi hakkı fazlasıyla hak etmektedirler. Bizler, dağda, ovada, şehirde gözünü kırpmadan görev yapan polis ve askerlerimize ne versek ne yapsak azdır. Terfiden atamaya, sınavla yükselmeden ihtiyaca binaen görev uzatmasına elbette karşı değiliz. Ancak tüm bunların gayet şeffaf, liyakate dayalı mesleki görev ve başarı kriterleri esas alınarak, her türlü kayırmacılıktan uzak tutularak yapılmasını istemekteyiz. Özellikle tüm devlet organlarında personel istihdam edilirken öncelikle 'sana yakın, bana yakın, senin, benim tarikattan, cemaatten, partiden' anlayışıyla değil, eğitimi, beceresi, meslek tecrübesi, görev süresi gibi liyakati oluşturan temel kıstaslar dikkate alınmalıdır."(Fİ)



 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Dr. Şevkin; "Elektrikleri kesiyorlar, hastaneleri çalıştırmıyorlar!"

Gürer: “Kiraz üreticilerine acil destek şart” (Görüntülü)

Ayhan Barut, "Balcalı Hastanesi Yaşatılsın" (GÖRÜNTÜLÜ)

Ayhan Barut, ayçiçeği tarlasından seslenip üreticilerin sorunlarına çare istedi (GÖRÜNTÜLÜ)

Gürer: “Emeklinin hakkını bir an önce verin”(Görüntülü Haber)

CHP'li Şevkin; “Milyonlarca emekli yine unutuldu, yine aldatıldı”(Görüntülü Haber)

Ayhan Barut'tan 'Zamlar geri çekilsin' çağrısı (GÖRÜNTÜLÜ)

Ukraynalı Delegeden Rus Delegeye Yumruk(VİDEOLU HABER)

“Pazarda en büyük banknot 200 Lira ile 2 poşet dolmuyor”(Görüntülü)

Ayhan Barut kasap esnafının feryadına kulak verdi (GÖRÜNTÜLÜ)

İKİNCİ SINIF ÖĞRENCİSİ, TABELADAKİ “MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI” YAZISINI OKUYAMADI

Gürer: “Çiftçi ceza ile değil, destekle ayakta kalır”(Görüntülü)

Gürer: “Türkiye’yi tarımda yeniden ayağa kaldıracağız” (Görüntülü)

CHP Niğde’de seçim startını verdi

Ayhan Barut'tan Meclis'te enflasyon tepkisi (GÖRÜNTÜLÜ-FOTOĞRAFLI)

CHP'li Şevkin; “Bolca limon var ama sitrik asitli limon suyu tüketiyoruz”(Görüntülü)

CHP'li Barut; "Asgari ücrete eşitleyin, intibak düzenlemesini yapın"(gÖRÜNTÜLÜ)

CHP'li Gürer:“Tüm emeklilere seyyanen 2000 lira zam yapılmalıdır”(Görüntülü)

CHP'Lİ SÜMER; "ADANA’DA DEPREMDEN ETKİLENEN ÇOK KONTEYNER AZ" (GÖRÜNTÜLÜ)

Gürer: “AKP zihniyeti tarımın canına okudu” (Görüntülü)

CHP’Lİ TANAL, MECLİS’TE İKTİDARA KDK ÜZERİNDEN YÜKLENDİ (GÖRÜNTÜLÜ)

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli