BAKANLAR KURULU´NDAN KİLİS PLANI
SİYASET 25.04.2016 21:42:13 251 0

BAKANLAR KURULU´NDAN KİLİS PLANI

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Kilis için alınacak tedbirlerin 4 başlık altında özetlendiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kilis halkının güvenliği için alınan tedbirler hakkında bilgi vererek, "Kilis ilimizde kamu yararında çalışanların istihdam edilenlerin istihdam sürelerinin mevcutlarının 9 aya çıkarılması, valiliğin istediği oranda da ilave istihdamların sağlanması için karar alınmıştır. Bu çerçevede, ilk planda 5 milyon, ikinci planda da ilave 5 milyon olmak üzere zararların giderilmesi noktasında Başbakanlıkça ödeme yapılacaktır" dedi. 

Kilis´in bilindiği üzere Suriye ile 11 kilometre sınırı olduğunu belirten Kurtulmuş şunlaı söyledi:

 "Birtakım gruplarla komşu olan bir ilimizdir. Afrin bölgesindeki kısmı PYD ile komşuluk, doğu kısmı DAEŞ, ortada ise Özgür Suriye Ordusu´nun müzahir olduğu bir sınır bölgesi var. Türkiye´ye karşı olan unsurların saldırıda bulunması beklenen durumdur. 18 Ocak´tan bu yana, DAEŞ mevzilerinin bulunduğu yerlerden 46 roket atışı yapılmış, 17 kişinin ölmesiyle sonuçlanmış, 10´u Türk´tür, 61 kişi de yaralanmıştır. Katyuşa füzeleri olarak seyyar bir şekilde ateşlenmektedir. Böylece, çok sayıda öldüğü süreci yaşamış olduk. Tespit edildiği anda cevap veriliyor. Ancak, yerleşik mevzilerden o anda tespit edilerek vurulması imkansız görülüyor. İlgili güvenlik bürokrasi ile ilgili Kilis´te alınacak tedbirler enine boyuna görüşülmüştür. Bundan sonra neler yapılabilir bunlar toplantıda gündeme gelmiştir"

Kurtulmuş, Kilis için alınacak tedbirlerin 4 başlık altında özetlendiğine işaret ederek, bunlardan birincisinin ilave askeri tedbirlerin alınması olduğunu ifade etti. Bu çerçevede hudut hattındaki askeri varlığımızın artırılacağını belirten Kurtulmuş, ilave İHA´larla sınırın gözetlenmesinin ve Kilis´e dönük saldırıların öncesinden haber alınarak önlenebilmesinin sağlanacağına işaret etti.

İkinci alanda ekonomik desteğin olduğunu anlatan Kurtulmuş, "Zarara uğrayan esnafların zararların giderilmesi, dükkanı yıkılanların bu anlamda tanzim edilmesi, Kilis ilimizde kamu yararında çalışanların istihdam edilenlerin istihdam sürelerinin mevcutlarının 9 aya çıkarılması, valiliğin istediği oranda da ilave istihdamların sağlanması için karar alınmıştır. Bu çerçevede, ilk planda 5 milyon, ikinci planda da ilave 5 milyon olmak üzere zararların giderilmesi noktasında Başbakanlıkça ödeme yapılacaktır. Tüccarlarımızın kredi sıkıntılarının giderilmesi için çalışmalar başlatılmıştır" diye konuştu.

Kurtulmuş, üçüncü alanda sosyal destek programlarının yer aldığını belirterek, sosyal destek programlarıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olmak üzere uzmanların Kilis halkının yanında olacağını ifade etti.
Dördüncü başlığın sağlık alanındaki ilave tedbirler olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, ilave sağlık personelinin Kilis´e gönderileceğini, zırhlı ambulans araçlarının Kilis´te hizmete başlayacağını ifade etti.

ALT İŞVERENDE ÇALIŞANLARIN KAMUYA ALIMI

Kurtulmuş, alt işverende (taşeron) çalışanların kamuya alımı ile ilgili yasa tasarısında son rötuşların yapıldığını anlatarak, "Bu tasarıyla, 720 bin çalışanın kamuya geçiş esasları belirlenmiştir. Ayrıca, kamuda özel sözleşmeli personel olarak tanımlanan yeni bir statü oluşturulmuştur. Ayrıca, bu kamu güvencesi altına alınacak olan 720 bin kişinin tamamı 1 Kasım 2015 öncesinde kamuda taşeron olarak çalışmaya başlayan insanlar olacaktır. Her kurum, kendisince birtakım sınavlar yapma imkanına sahip olacak. 720 bin kişi kamu çalışanı olacak. Kıdem tazminatları, yıllık izinleri, çalışma şartları bakımından devlet güvencesi altına alınacaktır" dedi.

Kurtulmuş, açıklamaları sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, "Kilis´te ekstra bir askeri tedbir ne zaman alınacak?" sorusuna Kurtulmuş, "Türkiye önce kendi sınırlarını korumak için, TSK sınırlarımızda ilave tedbirlerimizi almaktadır, ilave birtakım gözetleme imkanlarından istifade edecektir. Mutlaka, kendi ulusal güvenliğini korumak hassasiyetle atacağı adımlardır" cevabını verdi.

Bir soru üzerine, "Suriye´nin kuzeyinde bir güvenli bölge ilan edilmiş olsaydı da bugün Suriye´de yaşanan yüz binlerce ölümün önüne geçilmiş olsaydı" diyen Kurtulmuş, "Neresinden bakarsınız, Türkiye´nin ısrarlı bir şekilde güvenli bölge talebinin ne kadar doğru bir talep olduğu anlaşılmış oluyor. Orada, şu ve ya bu ülkenin istemesi yetmiyor. Burada ortak fikirlerin oluşması, uluslararası camianın görüşlerinin yakınlaştırılması geliyor. Bu ortaya konan sözler Türkiye´nin bu konudaki haklılığını gösteriyor" ifadelerini kullandı.

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı