Balcalı´da 200.kemik iliği nakli
SAĞLIK 5.10.2017 10:09:08 4012 1

Balcalı´da 200.kemik iliği nakli

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Pediatrik Kemik İliği Nakli Ünitesi´nde bugüne kadar çocuklarda çeşitli kan hastalıkları rahatsızlıklarında 200 başarılı nakle imza atıldı.

1992 yılında Emekli Prof. Dr. Atilla Tanyeli tarafından kurulan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Pediatrik Kemik İliği Nakli Ünitesi 2013 yılından itibaren 4 yataklı yeni yerinde hizmet vermeye başladı.

Aynı zamanda Balcalı Hastanesi Pediatrik Onkoloji Bilim Dalı Başkanı da olan Prof. Dr. İbrahim Bayram Başkanlığında Prof. Dr. Serhan Küpeli, Doç. Dr. Gülay Sezgin, Koordinatör Uzman Hemşire Gül İnan ve Sorumlu Hemşire Zeynep Altıntop´tan oluşan ekip tedavi nakil ve nakil sonrası takipleri de tamamen ücretsiz olarak yapıyor.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç .Dr. Tolga Akçam, Pediatrik Onkoloji Bilim Dalı Başkanı da olan Pediatrik KİT Ünitesi sorumlusu Prof. Dr. İbrahim Bayram, Prof. Dr. Serhan Küpeli, Doç. Dr. Gülay Sezgin, Koordinatör Uzman Hemşire Gül İnan, Sorumlu Hemşire Zeynep Altıntop ve Çocuk Kanser Derneği Başkanı Celal Çelebi ile diğer personellerin katıldığı etkinlikte 10 yaşında Talasemi yani Akdeniz Anemisi olan "C.Ç" isimli hastaya yapılan 200. Başarılı Kemik İliği Nakli için minik bir tören düzenlendi, pasta kesildi ve "C.Ç" nin izole odası önünde günün anısına fotoğraf çekildi. Bu arada Türk Tabibler Birliği´nin almış olduğu etik kararlar ve hastalık süreci nedeniyle hasta çocuklar pasta kesiminde yer almadı

Geçen yıl 179 başarılı nakil yapıldı!

Balcalı Hastanesi Pediatrik Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Pediatrik Kemik İliği Nakli Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. İbrahim Bayram, geçen yıla kadar çocuklarda çeşitli kan hastalıkları rahatsızlıklarında 179 başarılı nakle imza attıklarını, 2013 yılından itibaren tam randımanlı olarak hizmet vermeye başlayan ünitede 3 nakil ortalamasının da tutturulduğunu, 2016 yılında ise toplam 38 başarılı nakil yapıldığını bu nakillerin önemli bir kısmının kardeş ve akrabadan olduğunu ayrıca otolog (kendinden nakil) ve nakillerinde başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini anlattı.

Türkiye´de sayılı, bölgede tek merkez!

Bayram, bu yıl ise 200. Başarılı nakli gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek,
Brezilya, ABD, Güney Kıbrıs Rum Kesimi de dahil olmak üzere dünyanın bir çok ülkesinden nakil yapabildiklerini bugün gerçekleştirdikleri 200. Nakilin sadece sembolik bir anlamının olduğunu bu törenin gerçekleşmesinden öncede 201. Nakli yaptıklarına dikkati çekti.

2016 yılında üç akraba dışı naklin merkezde başarılı olarak yapıldığına dikkati çeken Bayram, ilk kez de yarı uyumlu olarak hapliodentik (anne ve babadan) nakil yapıldığını belirtti.
2013 yılında 4 yataklı yeni yerinde hizmet vermeye başlayan ünitenin 90´ın üzerinde nakil yaptığına da değinen Prof. Dr. İbrahim Bayram, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Pediatrik Kemik İliği Merkezi´nin Kamu ve Özel sektörde hizmet veren sağlık kuruluşları arasında Türkiye´nin sayılı, Güney Doğu ile Doğu Akdeniz Bölgesi´nin tek merkezi olduğunun altını çizdi.

Çocuk Kanser Derneği Başkanı Celal Çelebi´de Balcalı Hastanesi´nin kan hastalığı bulunan çocuklar için son derece önemli bir konuma sahip olduğunu dile getirerek, dernek olarak burada hizmet veren deneyimli hocalarımıza destek olmak ve onların ihtiyaçlarını karşılamak adına elimizden gelen tüm desteği vermeye hazırız açıklamasını yaptı. Çelebi dernek olarak ileriki dönemde ayaktan tedavi gören ve şehir dışından gelen çocuk onkoloji hastalarının ailelerinin kısa süreli konaklayabileceği şefkat evi tarzı bir yapının da faaliyete sokulacağını belirtti.

Merkezde hizmetler tamamen ücretsiz!

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç Dr. Tolga Akçam ise Merkezde Yeşil Kartlı ve Suriyeli çocuk hastalar dahil olmak üzere tüm çocuk hastalara nakil ve nakil sonrası takiplerinin tamamen ücretsiz olarak gerçekleştirildiğini kaydederek, Pediatrik Kemik İliği Ünitesinin son derece hijyenik koşullara sahip olduğunu, 6 kapıdan geçilerek girilen tek kişilik özel odaların yanı sıra hepafiltreli hava arıtma sistemi olan merkezin ulusal ve uluslar arası kuruluşlarca akredite edilmiş olduğuna vurgu yaptı. Akçam, şuan için ünitenin 4 yataklı olduğunu da sözlerine eklerken, yeni yapılacak onkoloji hastanesinde yatak sayısının 10 tane olacağını da söyledi.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
Mehmet Demir
26.10.2017 19:58:07
Hocalarımın prof. Dr. Serhan Kupeli Ìbrahim Bayram Gulay Sezgin cocuguma nakil yaparak ikinci hayatini verdiler Darısı oteki yavrularimizin basina Hocam cok kutsal yaptiginiz iş. Ne kadar tesekkur etsek az Geller.

ALZHEIMER’IN 10 ERKEN SİNYALİ!

Her 20 yaş dişi çekilmek zorunda değil, ama…

ANİDEN SİNİRLENME ŞEKER HASTALIĞI BELİRTİSİ OLABİLİR !

YEMEKTEN SONRA UYKUNUZ GELİYORSA DİKKAT !

Tozlu ortam farenjit riskini arttırıyor

AŞIRI C VİTAMİNİ VE PROTEİN BÖBREK TAŞINA YOL AÇIYOR

Uyku sorunlarının en yaygını: İnsomnia

“Çocukların ne derdi var ki diş gıcırdatsın” demeyin!

Adana yeni bir kültür sanat merkezi kazanıyor

DİZ KİREÇLENMESİNİ TETİKLEYEN FAKTÖRLER

PIERCING YAPTIRACAKLARA KÖTÜ HABER: ALERJİK REAKSİYONLARA YOL AÇABİLİR!

Dünya Doktorları: "İnsani Yardım Çalışanlarına Daha İyi Koruma Ve Güvenlik Ortamı Sağlanmalı"

Çocuklarda Diş Sıkma Neyin Habercisi?

“1 yaş altı bebekler ağır kızamık için risk altında!”

Yaş ilerlerken diş sağlığını korumak önemli

BEL VE KAS AĞRILARINDAN KORUNMANIN YOLLARI

D VİTAMİNİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKEN 9 ÖNEMLİ NOKTA!

Protezine Kavuşan Yağmur, Rektör Prof. Dr. Tuncel’i Ziyaret Etti

"COVID-19’un Eris varyantı kış aylarında yayılabilir"

CİLDE ZARARLI 8 ALIŞKANLIĞA DİKKAT !

EV YAPIMI YOĞURDUN FAYDALARI NELERDİR ?

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli