?BAYRAM DEĞİL SEYRAN DEĞİL NEREDEN ÇIKTI BU FEDERAL SİSTEM??
26.11.2018 15:59:42 180 0

?BAYRAM DEĞİL SEYRAN DEĞİL NEREDEN ÇIKTI BU FEDERAL SİSTEM??

CHP Sözcüsü Öztrak AKP´li milletvekillerinin Almanya´daki federal sistemi incelemelerini eleştirdi ve ?Erdoğan´ın kendisi de daha bundan birkaç yıl önce şunları söylemişti: ?Osmanlı´da da Lazistan, Kürdistan vardı. Türkiye eyalet sisteminden korkmamalı,?

Öztrak şöyle konuştu:

?AKP´li bazı milletvekilleri geçtiğimiz hafta Almanya´ya gitmiş. Gidiş sebeplerini de sosyal medyadan paylaşmışlar. Sebep Almanya´daki federal sistemin işleyişi hakkında görüş alışverişinde bulunmakmış. Bir de rivayet olunuyor ki, Sayın Bahçeli´de bu ziyarete ön izin vermiş. Hayrola arkadaşlar, bayram değil seyran değil nereden çıktı bu federal sistem, ne oluyor? Hatırlayacaksınız, anayasa değişikliği referandumuna gidilirken uyarmıştık. Cumhurbaşkanına eyalet kurma yetkisi veriliyor demiştik. O dönemde Saray´ın başdanışmanlardan biri çıkıp Çin´i örnek göstererek referandumdan evet çıkarsa eyalet sistemine geçilmesi gerektiğini açıklamıştı. Erdoğan´ın kendisi de daha bundan birkaç yıl önce şunları söylemişti: ?Osmanlı´da da Lazistan, Kürdistan vardı. Türkiye eyalet sisteminden korkmamalı.?

Kılıçdaroğlu´nun başkanlığında yapılan CHP MYK toplantısı sürerken  Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, düzenlediği basın toplantısında şöyle konuştu: 
?MYK toplantımız sürüyor. Bugün gündemimizde yine her zaman olduğu gibi ekonomideki son gelişmeler vardı. Bu hafta sonu hem Adalet ve Kalkınma Partisi´nin hem de MHP´nin mahalli idarelerle ilgili seçim stratejisi kapsamında yapmış olduğu açıklamaları değerlendirdik. Onun dışında diğer konuları da değerlendirmeye devam ediyorduk..?


?Hafta sonunda Saray ve Sarayın küçük ortağı aynı merkezden kaleme alındığı anlaşılan, milletimizi ortadan ikiye bölecek, ayrıştıracak, parçalayacak bir senaryoyu mahalli idare seçimleri kampanyasını başlatırken yürürlüğe koydular,? diyen Öztrak konuşmasını şöyle sürdürdü:

?Kendi beceriksizliklerinden kaynaklanan ve milletimizi kasıp kavuran ekonomik krizi ikinci plana atabilmek için sığındıkları yalanlar, son derece seviyesiz üslup ve söylemleri, seyredenlerin başını döndüren zikzakları, milleti aldatan bu ittifakın onun öfkesinden nasıl da korkmaya başladığını açık seçik ortaya koydu. Bunlar efuliyi çekip, uçan saraylarından memlekete bakıp, herkesi kör alemi de sersem sanıyorlar. Artık iyice dağıttılar. Bu ülkenin ilk partisi, kuruluşun ve kurtuluşun partisi, ülkenin bekasının ve birlik ve beraberliğinin teminatı Cumhuriyet Halk Partisi için akla, izana aykırı, gerçeklerle uyuşmayan, nefret diliyle söyledikleri yalanları geldikleri yere aynen iade ediyorum.

Bunların oynadığı oyun gayet açıktır. İşsizlik, yoksulluk, ekonomik sıkıntılar milletimizi hangi partiye oy verdiğine bakmaksızın ezip geçiyor. İktidar yanaşması küçük bir grup dışında, milletimiz krizde inim inim inliyor. Bunların amacı milletin gerçek gündemini karartmak, vatandaşın asıl sorunlarının tartışılmasını engellemek, seçimlere ayrışmış, bölünmüş, terör korkusuyla geçim kaygısı unutturulmuş, kutuplaştırılmış kitlelerle gitmektir.
nasıl bir omurga varsa dönmekten bir türlü yorulmadılar.

?KARŞIMIZDA CİDDİYE ALINACAK, SORUMLU BİR SİYASET ANLAYIŞI YOKTUR?

Üzülerek söylüyorum. Karşımızda artık ciddiye alınacak sorumlu bir siyaset anlayışı yoktur. Karşımızda kendi bekasından başka bir şey düşünmeyen koltuklarını koruyabilmek için, milletimizi bölmeyi dahi göze alacak kadar gözü dönmüş, ülkenin bekası açısından tehdit oluşturan bir şer ittifakı vardır. Siyasette dip yapan bu ittifak üslupta da maalesef dip yapmaktadır.

?CHP´NİN ADINI TERÖRLE ZİKRETMEK EDEP YOKSUNLUĞUDUR?

Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün, emperyalizme karşı savaşırken kurduğu, milliyetçiliğini duvarlara değil, Kıbrıs´ın Beş Parmak Dağlarına, Ege´nin mavi sularına yazmış, Genel Başkanına PKK terör örgütü tarafından suikast tertip edilmiş, Cumhuriyet Halk Partisi´ni terörle yan yana getirmek basit bir ?oksimoron? değil, en hakikisinden edep yoksunluğudur.

?BU DEDİKLERİNİZİ İSPAT EDEMEZSENİZ MÜFTERİSİNİZ, ŞEREF YOKSUNUSUNUZ?

Partimize karşı bu isnatlarda bulunanlardan AKP Genel Başkanının sicili ortadır. Bu iftiraların sahibi, Büyük Ortadoğu ve Genişletilmiş Kuzey Afrika Projesinin eş başkanı olmakla övünen, şehitlerimize kelle, terörist başına Sayın diyen, Oslo´da bürokratlarına teröristlerle masaya oturma talimatını veren, Habur´da teröristler için çadır mahkemeleri kuran, şehirlere silahlar yığılıp hendekler kazılırken ?aman bir şey yapmayın? diye valilerin elini tutan, bugün terör örgütü olduğunu açık açık söyledikleri FETÖ örgütüne ?ne istediniz de vermedik? diye gözyaşları içinde seslenen ?Milliyetçiliği ayaklarımızın altına aldık? diyen kişidir.

Bu sözleri içine sindirebilen iktidarın küçük ortağı da nefret ve iftira dilinde kendisinden aşağıda kalmamaktadır. Atılan bu çamurlar, Cumhuriyet Halk Partisi´nin üzerinde durmaz ama madem böyle bir iddiayı ortaya attılar onlarında anlayacağı bir dille şunu ifade etmek istiyorum: Bu dediklerinizi ispat edemezseniz müfterisiniz, şeref yoksunusunuz.

?BAYRAM DEĞİL SEYRAN DEĞİL NEREDEN ÇIKTI BU FEDERAL SİSTEM?

Geçmişte oy için ?gerekirse papaz elbisesi? bile giyebileceğini ifade eden Adalet ve Kalkınma Partisi´nin Genel Başkanının partisinin bazı milletvekilleri geçtiğimiz hafta Almanya´ya gitmiş. Gidiş sebeplerini de sosyal medyadan paylaşmışlar. Sebep Almanya´daki federal sistemin işleyişi hakkında görüş alışverişinde bulunmakmış. Bir de rivayet olunuyor ki, Sayın Bahçeli´de bu ziyarete ön izin vermiş. Hayrola arkadaşlar, bayram değil seyran değil nereden çıktı bu federal sistem, ne oluyor? Hatırlayacaksınız, anayasa değişikliği referandumuna gidilirken uyarmıştık. Cumhurbaşkanına eyalet kurma yetkisi veriliyor demiştik. O dönemde Saray´ın başdanışmanlardan biri çıkıp Çin´i örnek göstererek referandumdan evet çıkarsa eyalet sistemine geçilmesi gerektiğini açıklamıştı. Erdoğan´ın kendisi de daha bundan birkaç yıl önce şunları söylemişti: ?Osmanlı´da da Lazistan, Kürdistan vardı. Türkiye eyalet sisteminden korkmamalı.?
?MHP´Yİ YORGAN YAPIP ÜSTLERİNE ÇEKSELER DE BUNLARI ÖRTÜP KAPATAMAZLAR?
Şimdi dışarıda emperyal güçlere şirin görünmek için vatanı bölecek bu proje tekrar ısıtılırken, içerde on parmakta on kara kendilerinden olmayan herkesi bölücü terör örgütünün yandaşı olarak karalıyorlar. Emperyalizmin tüm Ortadoğu´yu ve Kuzey Afrika´yı yeniden paylaşmak için tasarladığı bir projenin eşbaşkanı olmakla da övünen Adalet ve Kalkınma Partisi´nin Genel Başkanından, açık söyleyeyim, bizim alacağımız hiçbir yerlilik, millilik, birlik ve beraberlik dersi yoktur. Arşivler ortadadır, MHP´yi yorgan yapıp üstlerine çekseler de bunları örtüp kapatamazlar ama yorgan kirlenir. Bunun hesabını da milletimize MHP´yi Adalet ve Kalkınma Partisine yorgan eden verir.?


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli