BİZ; ASKERİ DİKTATÖRLÜĞE DE SİVİL DİKTATÖRLÜĞE DE KARŞIYIZ
YAŞAM 19.07.2016 14:40:37 233 0

BİZ; ASKERİ DİKTATÖRLÜĞE DE SİVİL DİKTATÖRLÜĞE DE KARŞIYIZ

ADANA BARO BAŞKANI AV. MENGÜCEK GAZİ ÇITIRIK: "BİZ; ASKERİ DİKTATÖRLÜĞE DE SİVİL DİKTATÖRLÜĞE DE KARŞIYIZ. DEMOKRASİ VE HUKUK DEVLETİNDEN YANAYIZ"

Adana Barosu Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, 15 Temmuz 2016 günü, demokrasi, anayasal düzene karşı ülkemizde yaşanan darbe girişimi ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Tarihi adliye binası önünde cübbeleriyle toplanan avukatlar, darbelere karşı olduklarını bir kez daha haykırdılar. 
Baro Başkanı Av. Çıtırık, "Türkiye´nin her alanda gerilememize neden olan darbeleri nefretle, kınıyor, lanetliyor, protesto ediyoruz. Biz, askeri diktatörlüğe de sivil diktatörlüğe de karşıyız. Demokrasi ve Hukuk Devletinden yanayız " dedi.
"SAVUNMA VE ADİL YARGILAMA YAPILMALI"
Yetki ve sorumluluk taşıyanlara seslenen Av. Çıtırık, şunları söyledi:

"27 Mayıs 1960 yılından bu yana insan yaşamına büyük darbe vuran isimleri okullardan, meydanlardan, caddelerden kaldıralım! Biz hazırız! Bu ülkeye kötülük yapan, demokrasi kültürüne tüm isimlerinin meydanlardan, caddelerden, okullardan kaldırılması süreci gelip, geçmiştir. İspanya, Portekiz, Yunanistan´a bu ülkeler ara rejimlerle, darbelerle hesaplaşmışlar. Demokratik rejimin kıymetini kavramışlardır. Biz de ise darbecileri bırakın yargılamayı bu dünyadan göçüp gitmişlerdir. Bütün siyasi partilerin ve iktidarların da darbelerle hesaplaşmada samimi olmaları gerekir. Suskun bir toplum olan, ezilmiş bir toplum olan Türkiye halklarının bugünkü yaşanan toplumsal olay karşısında, bu gerici faşist darbe girişimi karşısında demokratik geleneği az olan bir ülkede sokağa çıkarak demokratik hakkını kullanması ve tepkisini ortaya koyması da önemli bir gelişmedir. Biz, kimden, nasıl gelirse gelsin, her türlü darbe girişimlerine net ve kalın çizgilerle karşıyız. Siyasi iktidarların beğenmediğiniz politikaları ve uygulamaları olabilir. Sandıkla gelenler, sandıkla gitmelidir. Tüm siyasi partilere, siyasi iktidara ve yurttaşlarımıza düşen görev sükunet ve sağduyu ile hareket edilmesi gerekir. Hukuk devletini içselleştirmek, Türkiye´nin bağlı olduğu uluslararası sözleşmeler, anayasası ve mevzuatına uygun davranılmalıdır. Olayın vahameti içerisinde, toplumda oluşan tepki ve infialin ortadan kaldırılması için kin duygularından uzak durulmalı. Savunma ve adil yargılanma hakkına en üst düzeyde saygı gösterilmesi zorunluluktur"
"İDAM CEZASI GETİRİLSE BİLE GERİYE DÖNÜK İŞLEMEZ"
Av. Çıtırık, idam tartışmalarıyla ilgili olarak ise, "Türkiye AİHS´e ek 13 numaralı Protokol´ün de tarafı. Türkiye bakımından 13 No´lu Protokol 1 Haziran 2006 tarihinden itibaren yürürlük kazanmış ve şöyledir: ?Madde 1.Ölüm cezasının kaldırılması "Ölüm cezası kaldırılmıştır. Hiç kimse ölüm cezasına çarptırılmayacaktır ya da bu cezası infaz edilmeyecektir.? demektedir. İdam cezasını yeniden getiremezsiniz. Getirseniz bile geriye dönük işlemez" diye konuştu.
HUKUKU İÇSELLEŞTİRİN UYARISI
Darbeyi önleyen siyasi iktidarın, kin ve intikam duygularından uzak kalarak, hukuk devletine bağlı kalınması gerektiğini ifade eden Av. Çıtırık, sürecin işletilmesi gerektiğini kaydetti. 
Baro Başkan´ımız Av. Çıtırık, yeniden yurttaşları sokağa onun hukuk dışı örgütlenebilmesine imkan tanıyan elindeki balta, sopalarla ve palalar toplumun farklı kesimlerine saldırmalarını da doğru bulmadıklarını, kınadıklarını ifade etti.
Baro Başkanı Av. Çıtırık, " Ülkemiz büyük bir badire atlattı. Öncelikle bu darbe girişiminde yitirdiğimiz insanlarımızı rahmetle anıyor, ailelerine ve ulusumuza başsağlığı diliyoruz" dedi.Fİ

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli