Ceyhan Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısını yaptı
YEREL 4.12.2019 10:37:00 703 0

Ceyhan Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısını yaptı

Ceyhan Belediye Meclisi, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 20. Maddesi gereği 2019 yılı Aralık ayı olağan toplantısını Belediye Başkan Vekili Gürsel İlci başkanlığında gerçekleştirdi.

Murat Göğebakan Kültür Merkezi Belediye Meclis Salonu'ndaki toplantı açılış ve yoklamanın ardından Atatürk ve aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'mızın okunması ile başladı. Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın yoğun programı münasebeti ile oturumu yöneten Başkan vekili Gürsel İlci gündem maddelerini değerlendirdi.

Gündem dışı önerilerin değerlendirilmesinin ardından, gündemin 3. maddesi Mali Hizmetler Müdürlüğü 2020 yılı vergi ve harç tarifesinin görüşülmesi talebi oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

Gündemin 4. Maddesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü 2020 mali yılı ücret tarifesi değişikliği talebi oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

Gündemin 5. Maddesi Emlak İstimlâk Müdürlüğü 2020 mali yılı ücret tarifesi değişikliği görüşülmesi talebi oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

Gündemin 6. Maddesi Zabıta Müdürlüğü 2020 yılı maktu fazla çalışma ücreti talebinin görüşülmesi oy birliği ile kabul edilerek uygun görüldü.

Gündemin 7. Maddesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü sözleşmeli personel talebi Ceyhan Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökhan Yantır tarafından meclis üyelerine detaylı bir şekilde açıklandı. Yantır meclis üyelerinin sorularını tek tek yanıtlayarak anlaşılmayan hususlara açıklık getirdi.  Sözleşmeli personel talebi görüşülmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin 8. Maddesi kadro iptal ihdası norm kadronun nitelik ve gerekliliklerin Başkan Yardımcısı Gökhan Yantır’ın meclis üyelerine detaylı bir şekilde açıklaması ve sorularının cevaplanması neticesinde oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 9. Maddesi Temizlik İşleri Müdürlüğü temizlik işlerinde kullanılmak üzere araç kiralanması talebinin görüşülmesine Ak Parti Sözcüsü Zafer Koç itiraz etti.  Başkan Yardımcısı Gökhan Yantır’ın canlı yayında yayınlanacak şeffaf bir ihale ile ve sadece ihtiyaç doğrultusunda tasarruf tedbirleri göz önünde bulundurularak kiralama yapılacağını açıklaması üzerine gündemin 9. Maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.  

Başkan Yardımcısı Yantır gündem maddelerine yaptığı açıklamalar sırasında “Biz yaptığımız bütün çalışmalarda Ceyhan Belediyesi’nin menfaatlerini gözetmeye özen gösteriyoruz. Ocak ayı itibari ile sözleşmeleri bitecek norm kadrolarda yeni düzenlemeler yaparken biten projeler nedeniyle işlevini yitirmiş kadroların yerine daha az maliyetle iş gücü sağlamanın yöntemlerini araştırıyoruz. Toplamda 67 sözleşmeli kadromuz var. Bunun 45’i ile zaten devam edeceğiz. Biz hangi dönemde işe girdiğine değil belediyemiz için faydalı olup olmadığına bakıyoruz. Tüm alımları ve ihaleleri şeffaf bir şeklide yapacağımızdan kimsenin endişesi olmasın diyerek meclis üyelerine açıklamalarda bulundu.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli