ÇGC, SALDIRILARI KINADI
GÜNDEM 12.02.2016 14:19:07 273 0

ÇGC, SALDIRILARI KINADI

ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİM KURULU, YENİ ŞAFAK VE YENİ AKİT GAZETELERİNE YAPILAN SALDIRILARI KINADI

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Yönetim Kurulu, Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yapılan saldırıları kınadı. Türkiye´nin zor bir dönemden geçtiğini bildiren ÇGC Yönetim Kurulu, ?Ülkemizin barışa, dostluğa ve birlikteliğe ihtiyacı olduğu bir dönemde yapılan bu saldırıları kabul etmemiz beklenemez. Hiçbir neden medyaya yapılan şiddeti meşru kılamaz? dedi.
Kimliği belirsiz kişilerin yaptığı saldırının görüntülere de yansıdığını anımsatan ÇGC Yönetim Kurulu, demokrasinin tam anlamıyla işlediği ülkelerde gazetecilere ve gazete birimlerinde çalışan medya mensuplarına yönelik saldırıların sona ermeye yüz tuttuğunu ancak ülkemizde medyanın hedef olmaya devam ettiğini vurguladı.
Türkiye´deki yayın organlarının keskin çizgilerle birbirinden ayrıştırılmasının da önüne geçilmesi gerektiğini dile getiren ÇGC Yönetim Kurulu´ndan yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:
?ÇGC Yönetim Kurulu olarak, nereden gelirse gelsin terörün her türlüsüne şiddetle karşı çıkıyoruz. Demokrasi hoşgörü ve tahammül rejimidir. Özgür basın varsa; demokrasi de vardır. Basın; halkın sesi, gözü ve kulağıdır. Demokrasilerde 4. kuvvettir. Hava, su ve ekmek gibi yaşamsal öneme sahiptir. Toplumun düşünce ve ifade özgürlüğünü kullanabildiği en önemli platformlardan birisi de basındır. Toplumun aydınlatılması ve bilgi sahibi olabilmesi için özgür basına ihtiyaç vardır. Son dönemlerde medya kuruluşlarına yönelik saldırı girişimlerinin arttığını gözlemliyoruz. Toplumda kanser gibi yayılan kutuplaşma olgusunun ve ayrışmanın giderek tehlikeli bir hal aldığı, siyasilerin kullandığı dil ve üslubun da bu ayrışmayı körüklediği bir gerçek. Böylesi bir ortamda durumdan vazife çıkaran bazı kirli odaklar, özgür basını hedef almaktadır. ÇGC, basın kanunu kapsamında yayın yapan, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uygun yayınlanan tüm basın-yayın kuruluşlarına sahip çıkmaya devam edecektir. Yazılı ve görsel medyanın yayın politikasının birbirinden farklı olması, farklı kesimlere hitap etmesi gayet doğaldır. Sırf bu nedenle kişi ya da kişilerin medyaya olan düşmanca tavrı, medyanın da birbirine olan yakışıksız ifadeleri artık son bulmalıdır. Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal, ´Basın özgürlüğünden doğan sakıncaların giderilme aracı, yine basın özgürlüğüdür´ diyerek, özgür basının önemine dikkat çekmiştir. Görüşleri, fikirleri ve yayınlarından dolayı, hiç kimsenin kendisi gibi düşünmeyen farklı medya gruplarına saldırma hakkı yoktur. Saldırının her türlüsünü ayrım yapmaksızın, kimden gelirse gelsin şiddetle kınıyoruz. Öte yandan hakaret unsuru taşıdığı düşünülen yazı, yorum, haber veya araştırma konularında yargı yolu herkes için açıktır. Yeni Akit ve Yeni Şafak gazetelerine yapılan saldırıları kınıyor, sahiplerine, yöneticilerine ve çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, faillerin en kısa zamanda yakalanarak adalete teslim edilmesini istiyoruz ve bu tür saldırıların son bulmasını ümit ediyoruz.?(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli