ÇGC TSM Korosu´ndan yılın ilk Bahar Konseri
KÜLTÜR SANAT 11.04.2018 13:37:01 731 0

ÇGC TSM Korosu´ndan yılın ilk Bahar Konseri

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Türk Sanat Müziği Korosu, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu´nda sanat müziği severlere bir konser verdi.

ÇGC Türk Sanat Müziği Korosu konserinde konuşan, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti korolardan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Sefa Saygıdeğer, ?Cemiyetimiz her geçen gün daha da iyi işler yapmak için çalışıyor. Bildiğiniz gibi cemiyetimizi yeni bir konseptle üyelerimize daha yaraşır bir hale getirmek için sayın başkanımız ve yönetim kurulumuz büyük çaba sarf ediyor.  Bunun yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklerimize de devam ediyoruz. Bu bağlamda bugün burada bu konserin gerçekleşmesinde başta koro şefimiz Aygül Altınok Tutu´ya, kıymetli saz heyetine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum? dedi.

Keman´da Veysel Başözdeş, Ud´da Orhan Karaoğuz, Kanun´da Polat Göçen, Ney´de Servet Tamer, Ritmlerde Emre Behmen, Sancar Tutu ve Şemsettin Özdağ´dan oluşan saz heyetinin, Artaki Candan´a ait Beyati Peşrevi´nin ardından konser, koronun seslendirdiği, ilki Rahmi Bey´e ait Bayati şarkı ?Gül Hazin Sünbül Perişan Lale Zarın Şevki Yok´ ile başladı.

Koro ikinci olarak Tab´i Mustafa Efendi´ye ait Beyati Yürük Semai ?Gül yüzlülerin şevkine gel nuş edelim mey´ ile devam etti. Sonrasında Tab´i Mustafa Efendiye ait Bayati Nakış Ağır Semaii ?Çıkmaz derûn-ı dilden efendim muhabbetin´ eserini, Solist Abdurrahman Tekin İnanç, Erol Sayan´ın sevilen eseri  ?Seni ne çok sevdiğimi söylesem de bilemezsin´i Solist Aydın Erciyes seslendirdi.

İLK BÖLÜMDE 8 SOLİST SAHNE ALDI

Kadri Şarman´a ait ?Sen vefasız bir peri sen zalimin birisin´ adlı eseri Hülya Yıldız icra ederken, Fehmi Tokay´a ait ?Benzemez kimse sana Tavrına hayran olayım´ adlı güzel şarkıyı Hasan Bağırkan seslendirdi. Selahattin Pınar´ın sevilen Beyati Şarkısı ?Delisin Deli Gönlüm Bin Bir Bereli Gönlüm´ koro tarafından, Selahattin Pınar şarkısı ?Kalbim yine üzgün seni andım da derinden´  adlı eseri Solist Neriman Aşarsoylu seslendirdi. Koronun en genç solisti ve Adana birinciliği elde etmiş olan Solist Verda Tutu, Orhan Gencebay´a ait ?Sen benim içimde bir korkulu rüya, Her gün sevip sardığım bir hülyasın´ adlı Kürdi eseri icra etti.Solist Müberra Yırtan, Şekip Ayhan Özışık´ın sevilen şarkısı ?Kulakların çınlasın´ı,  Coşkun Sabah´a ait ?Dilerim tanrıdan, gülmesin yüzün´ adlı Kürdi Şarkıyı ise Solist Mümtaz Yurdaer seslendirirken, konserin ilk bölümü, Ünal Balcı´nın seslendirdiği Coşkun Sabah´ın sevilen şarkısı ?Ölesiye sevmiştim seni kalbimin kızı´ adlı eserle sona erdi.

İZLEYİCİLER EŞLİK ETTİ

Konserin ikinci bölümü Sanatçı Ceyhun İpteş´in kendi yazdığı şiiri okumasıyla başladı. Saz üstadları Orhan Karaoğuz ve Veysel Başözdeş´in Mahur Makamına Giriş Taksimi´nin ardından koro, İlki Yorgo Bacanos´a ait Mahur şarkı ?Hala kanayan kalbimi aşk ateşi dağlar´ ve ardından Selanikli Udi Ahmet Efendi´nin sevilen eseri ?Gel bir daha gül ruyini aç handeni göster´ adlı eserleri seslendirdi. Değerli bestekar Münir Nurettin Selçuk´un ?Aşıka bağdat sorulmaz´ adlı güzel şarkısını seslendiren Solist Turhan Diler´in ardından, Nuri Halil Poyraz´ın Mahur şarkısı ?Gittin gideli ben deli divaneye döndüm´ Solist Hatıra Çabuk tarafından, Dr. Şükrü Şenozan´ın sevilen eseri  ?Bu Sevda Ne Tatlı Ne Tatlı Yalan´ Solist Semir Yalçın tarafından, Dr. Alaeddin Yavaşça´nın sevilen eseri ?Şimdi bahara erdim, gonca gonca gül derdim´ Solist  Ayseri Binöz tarafından icra edildi. İzleyiciler sık sık seçme eserlerden oluşan konserde, şarkılara eşlik etti.

Bahar konseri, koronun seslendirdiği sevilen şarkılar ?Beyoğlunda gezersin´ ve ?Otomobil uçar gider´ adlı eserler ile sona erdi.

Koro şefi Aygül Altınok Tutu, ?Başta Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ve koromuzun sorumlusu Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Sefa Saygıdeğer olmak üzere, sunucumuz Duygu Topal, Sedat Kalfa arkadaşımız olmak üzere saz heyetimiz ve tabiki de benim olmazsa olmazım değerli koro arkadaşlarımın, konserimizde verdiği emek için onlara teşekkür ediyorum ve bizi izlemeye gelen tüm seyircilerimize verdikleri katkıdan dolayı sonsuz teşekkürler ediyorum. Fotoğraflarda; Hulusi Çağlıyan kamera kayıtta Hüseyin Alkan´a da destekleri için teşekkür ediyorum? dedi.

Konser sonrası Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Sefa Saygıdeğer, ÇGC Kurucu üyeleri Vahap Unkat ve Musa Alkan ile birlikte Şef Aygül Altınok Tutu´ya ve koronun en genç solisti Verda Tutu´ya çiçek vererek teşekkür ettiler.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı