CHP MANİSA ÖRGÜTÜ´NDE DEPREM
SİYASET 5.10.2015 16:07:40 467 0

CHP MANİSA ÖRGÜTÜ´NDE DEPREM

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel kendisini hizipçilik yapmakla suçlayan örgüt mensuplarına "Kimse Ankara´daki iradeyi küçümseyip partiyi zor durumda bırakmamalıdır" dedi.

MANİSA (İHA) - CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa teşkilatında Turgutlu ve Yunusemre ilçe teşkilatlarının ardından il yönetiminin de yaşanan istifalar nedeniyle kendisine yöneltilen suçlamalara cevap verdi. 1 Kasım seçimlerine sayılı günler kala böyle suçlamaların partiye zarar vereceğini söyleyen Özel, "1 Kasım öncesinde yapılan bu tartışma ne ilçe başkanlarının il başkanlarının şahsını yıpratmaz, bu tartışma partiyi yıpratır. Bu tartışmayı ortaya koymak bize değil partiye zarar verir. Herkesin bu bilinçte olmasını isteriz" dedi.


"YÜZDE 10´U DOĞRUYSA BÜTÜN HAKLARIMDAN VAZGEÇERİM"
Dün bir grup partilinin parti binası önünde yaptığı basın açıklamasında parti içinde entrika yapmakla ve partiyi dizayn etmekle suçlanan Özel, kendilerine yöneltilen bu tür suçlamaların haksızlık olduğunu dile getirdi. Özel, "Ben Manisa´da doğmuş büyümüş, 3 kuşaktır Cumhuriyet Halk Partili olan bu partiye emek veren ve bu partiye herkesin emeğinin benim üzerimde geçtiğine inanan üyelerimizi ve partimizde gençleri ve kadınları önceleyen bir milletvekili olarak hakkımdaki iddiaların yüzde 10´u doğruysa; örgütü dizayn etme, üye iradesini hiçe sayma kendisine göre bir örgüt oluşturma iddialarının yüzde 10´u doğruysa ben Cumhuriyet Halk Partisi´nin ve bu devletin bana sağladığı bütün olanaklardan vazgeçmeye hazırım ama tamamı haksızlıktır, tamamı gerçek dışıdır. Gelinen noktada, benimle ilgili ifadeler kullananlar hakkında bir cevap verecek olsam sadece siyasi hayatlarının değil sosyal hayatlarının da yani mahalledeki partilimize vatandaşlarımızın yüzüne bakacak halleri kalmaz ama ben cevap hakkımı kullanmıyorum" diye konuştu.

"PARTİYİ ZOR DURUMDA BIRAKMAYIN"
Özel, Manisa Teşkilatında yapılan değişikliklerin bir yenileme ve taze kan olduğunu belirterek, "Şimdi burada daha önce başkanımın ifade ettiği yorgunluk zaman ayıramama 4 yıl önce seçilen görevi sürdürürkenki bir takım sıkıntılardan dolayı yönetime bir taze kan bir gençlik aşısının yapıldığı anlaşılıyor. Bu konudaki irade istifa eden il yönetiminin ilettiği talep doğrultusunda ilk imzası Kemal Kılıçdaroğlu´na ait olmak üzere Merkez Yürütme Kurulu´na aittir. Burada kimse buradaki iradeyi Ankara´daki iradeyi küçümseyip partiyi zor durumda bırakmamalıdır. Bu gün gelip de parti içi demokrasi şeyi söyleyenlere şunu hatırlatmak isteriz: Seçildiğiniz il seçiminde tüzük çarşaf listeye müsaitken bizlerin hepimiz çarşaf liste olursa üye istediğine oy verir derken o gün blok listeyle seçilmeyi talep edenlerin bu gün çarşaf listeden parti meclisine seçilmiş. Ön seçimde Türkiye rekoru kırmış ve bütün üyelerin desteğiyle buralara gelmiş birisine parti içi demokrasiyi hatırlatmaya çalışmalarını da fevkalade anlamsız buluyorum" dedi.
CHP´li Özel ayrıca dün kendisini suçlayanlara da, "Gelin birlikte çalışalım" çağrısında bulundu.

/resimler/2015-10/5/1610019516764.jpg

CHP MANİSA ÖRGÜTÜNDEKİ SORUN NASIL GELİŞTİ

Geçen hafta Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa teşkilatında, Turgutlu ve Yunusemre ilçe teşkilatlarının ardından il yönetiminin de düşürülmesi partililerin tepkisine neden oldu. CHP Manisa teşkilatının dışında bırakılan isimler partinin bu hale gelmesinin tek sorumlusunun CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel olduğunu belirterek, Özel´i partiyi karıştırmak ve guruplaştırmakla suçladı. 

CHP Manisa İl Yönetiminin düşmesi ve bazı üyelerin devamsızlık ve yetersizlik dolayısıyla dışarıda bırakılması parti içindeki huzursuzluğu tetikledi. Bir gurup partili il binası önünde basın açıklaması düzenleyerek, CHP Manisa teşkilatının bu duruma gelmesinde CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel´in olduğunu belirterek Özel´e tepki gösterdi. Partililer adına açıklamayı CHP´nin Manisa eski il başkan vekillerinden Sait Özkan yaptı. Kendilerinin il yönetiminden ?devamsız ve yetersiz´ oldukları gerekçesiyle bir takım entrikalarla düşürüldüğünü belirten Sait Özkan, şöyle konuştu:

 ?İl Başkanımız dahil 14 arkadaşımız istifa ettirilerek il yönetimi düşürülmüştür. Yine istifa edenleri yer aldığı, istifa etmeyenlerin listeye alınmadığı yeni il yönetimi atanmıştır. Yapılan işlem siyasi ahlaka ve parti hukukuna ve parti geleneklerine yakışmamıştır. CHP delegelerinin seçtiği il yönetimi istifa ettirilerek yönetimin düşmesini sağlayan, örgütün iradesini hiçe sayan Sayın Özgür Özel seçim sürecindeki yanlışlıklarına ne yazık ki devam ediyor. Kişisel ihtiraslarla yapılanları anlayamıyoruz. CHP tüzüğü yok sayılarak, Manisa´da en yüksek oy artışını sağlayan Turgutlu İlçe yönetiminden başlayan operasyon, Yunusemre İlçe Yönetiminin istifa ettirilmesi ile devam etmiştir. Şimdi ise il yönetiminin istifaya zorlanarak düşmesi sağlanmıştır. Sayın Özgür Özel yıllardır bir arada çalışan, hüzünde, neşede bir arada olan Manisa örgütünü düşman haline getirmeye çalışmaktadır.? 

Özgür Özel´i partiyi karıştırmakla suçlayan Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

?Sayın Özgür Özel son genel seçimde bir önceki seçime göre oyunu üçe katlayan Turgutlu ilçe yönetimini deyim yerindeyse karıştırarak CHP Manisa örgütünün huzursuzluğunun fitilini ateşlemiştir. Parti içi demokrasiyi yok sayan habis anlayışla bugüne kadar nasıl mücadele ettiysek bundan sonra da daha kararlı bir şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz. Anlayışımız çok net; seçimle gelen yöneticiler seçimle gider. Seçimle gelenlerin kaderini, kendini her şeyi yapmaya muktedir görenler değil gerçek irade sahibi örgüt ve kongre tayin eder. Sayın Özgür Özel´in örgütü kendi çıkarları doğrultusunda dizayn etme girişimlerine rağmen CHP´nin Manisa´da hak ettiği oyu alacağına yürekten inanıyoruz. Her ne olursa olsun, haramilerin iktidarını yıkmak, aydınlık Türkiye´yi yeniden kurmak için örgütümüzle omuz omuza mücadelemize aynı inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz.? 

YAPILAN TAMAMEN HİZİPÇİLİK 

Partinin etkili isimlerinden Nurettin Dingaz da, ?Siz 14 il yönetiminden ismi istifa ettiriyorsunuz. Seçime 27 gün kala başarısızsınız diyorsunuz ve o 14 kişiyi tekrar atıyorsunuz il başkanıyla beraber. Yanlışlık burada. Sayın vekilimiz şunu yapmalıydı, 3 milletvekilimiz bir araya gelerek partinin militanları, partinin emekçilerini, emektarlarını çağırarak herkesi kucaklayan bir il yönetimi oluşturmalıydı ve partimiz gümbür gümbür seçime girmeliydi. Burada şimdi yapılan tamamen gurupçu bir şeydir. Biz buna karşıyız? dedi.

ESEFLE KINIYORUM

Özgür Özel´i sert bir dille eleştiren partinin eski yöneticilerinden Niyazi Yıldız da, ?Hiç kimseyi suçlamasın. Kimsenin üzerinden siyaset yapmasın. Eğer yüreği yetiyorsa gelsin içerideki örgütünün bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalarda kim katılmış, kim katılmamış, onlara baksın ve ondan sonra çalışıp çalışılmadığı hakkında karar versin. Bunlar ne partiye yakışır, ne de partililiğe yakışır. Bizim bugün birbirimizle kenetleneceğimiz bir ortamda tamamen birbirimizi dışlar bir duruma geldik. Bu ne Cumhuriyet Halk Partisine yakışır ne de sayın vekilin kendisine yakışır. Kendisini esefle kınıyorum. Bu kadar net söylüyorum? diye konuştu.

CHP Manisa İl Başkanı Mustafa Ada´nın önümüzdeki günlerde basın açıklaması yapacağı öğrenildi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10155,35%1,09
  • DOLAR

    32,37% -0,32
  • EURO

    34,71% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2399,55% -0,94
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Perşembe 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.1 ° / 17.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu