CHP´de kurultay restleşmesi
SİYASET 22.07.2018 14:36:56 336 0

CHP´de kurultay restleşmesi

CHP içi muhalefetten olağanüstü kurultay için ilk hafta toplanan imza sayısının açıklanmasının ardından Genel Merkez´den açıklama yapıldı. Genel Merkez toplanan 604 imzanın yarın iletilmesi durumunda gerekenin yapılacağını belirtirken CHP´li Tüzün, tüzükt

CHP´de muhalif kanadın 604 imzayı topladığını duyurmasının ardından dakikalar içinde CHP Genel Merkezi´nden açıklama geldi. Açıklamada, "604 noter onaylı imzanın genel merkezimize ulaşması halinde gereği derhal yapılacak." denildi.

Temel hak ve özgürlüklerin artık güvence altında olmadığını ileri süren CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, "24 Haziran seçimlerinde yeniden seçilen bir milletvekilimizle bir Parti Meclisi üyemiz açıkça hukuka aykırı bir şekilde Maltepe ve Silivri Cezaevi´nde siyasi rehin olarak tutuluyor." iddiasında bulundu.

Temel sorunları, her geçen gün daha da ağırlaşan ülkenin önünde bir de yerel yönetimler seçiminin bulunduğunu ifade eden Erkek, şunları kaydetti: "Böyle bir süreçte demokrasi mücadelesini kararlılıkla sürdürebilecek en büyük güç olan Partimizin olağanüstü kurultay gündemiyle daha fazla tartışılmaması topluma karşı bir sorumluluğumuzdur. Parti Meclisi üyemiz Sayın Gaye Usluer´in beyan ettiği gibi seçimli olağanüstü kurultay için noter onaylı 604 imza toplanmış ise yarın saat 11.00´e kadar Genel Merkezimize sunulması; partimizin, örgütlerimizin ve delegelerimizin imza tartışmaları içerisinde daha fazla yıpranmaması; yerel seçimler için yürütülen çalışmaların aksamaması, hukuken ve siyaseten gereğinin yapılması açısından büyük önem arz etmektedir. Yarın saat 11.00´de 604 noter onaylı imzanın Genel Merkezimize sunulması halinde gereği derhal yapılacaktır."

MUHALİFLERDEN GENEL MERKEZ´E ´TÜZÜK´LÜ YANIT

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Genel Merkez´den gelen imza açıklamasına yanıt verdi. Tüzün "Partimizin Tüzüğünde yazılı olan sürede yeterli sayıda noter tasdikli kurultay Delegesi imzası Genel Merkezimize teslim edilecektir." dedi.

´MÜKERRER KRİZİ´ YAŞANABİLME OLASILIĞI

Muhaliflerin imzaları teslim etmeme nedenleri arasında, genel merkezin delegelere ´imzaları çekin´ baskısı yapabileceği veya kurultayda olduğu gibi bir ´mükerrer krizi´ yaşanabilme olasılığı bulunduğu öğrenildi. Muhalifler bir aksilik yaşanmaması için yeterli imzadan da fazla bir imzayla, tüzüğün öngördüğü 15 günlük süreyi kullanarak imzaları genel merkeze sunmayı hedefliyor.

 

Muhalifler, imzaların geri çekilme bilgilerinin de gerçekdışı olduğunu belirtiyor. Genel merkezin muhalifler tarafından toplandığı belirtilen olağanüstü kurultay talepli imzaların teslim edilmesini istemesi, muhalif kanadın bu talebi reddetmesinin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, basın toplantısı düzenledi.

Erkek, "Olağanüstü kurultay talep edenler 604 imza topladıklarını ifade ettiler. Biz de tamamen iyi niyetle, partimize ve topluma karşı sorumluluğumuzu düşünerek, her ne kadar salt çoğunluğa ulaşılmamış olsa da, eğer 604 imza toplanmış ise genel merkezimize sunulması halinde derhal gereğini yapacağımızı ifade etmiştik. ?Salt çoğunluğa yakın bir irade oluşmuşsa gereğini yapalım´ dedik. Ama 604 imza genel merkezimize sunulmadı" dedi.(Öİ)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false