?ÇİFTÇİ POLİSLE KARŞI KARŞIYA GETİRİLEMEZ?
SİYASET 26.04.2016 12:07:45 1218 0

?ÇİFTÇİ POLİSLE KARŞI KARŞIYA GETİRİLEMEZ?

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer Emniyetteki sorgulamalarının ardından kelepçelenerek adliyeye sevkedilen patates üreticilerinininin durumunu adliye binasında serbest kalıncaya kadar izledi ve ardından Şambayat´ta hükümetin tarım politikası

Adana´da çeşitli zamanlarda eylem yapan narenciye üreticisinin ardından patates üreticileri de hükümetin tarım politikasına tepki olarak patateslerini yola döküp eylem yaptı.

Çukurova ilçesine bağlı Şambayat Mahallesi´nde yaşayan çiftçilerin ardından dün de Yüreğirli çiftçiler geçen yıl tarlada kilosu 2 liraya satılan patatesin bu yıl 40 kuruşa kadar düşmesini protesto etmek için yaklaşık 10 çuval patatesi döküp, traktör ve araçlarla yolu trafiğe kapattı.

Polisin sert müdahalede bulunduğu ve gözaltına aldığı Şambayatlı çiftçileriN durumunu gözlemek amacı ile CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, CHP İl Başkanı Ayhan Barut´la birlikte Adana Emniyet Müdürlüğü ve Adana Adliyesi´ne gittiler.

Emniyetteki sorgulamalarının ardından kelepçelenerek adliyeye sevkedilen patates üreticilerini adliye binasında serbest kalana kadar yalnız bırakmayan Zülfikar İnönü Tümer, hükümetin tarım politikasını eleştirdi.

Çiftçiler serbest kaldıktan sonra CHP İl Başkanı Ayhan Barut ve Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Adana Şube Başkanı Semih Karademir´le birlikte Şambayat mahallesine giden Milletvekili Tümer, patates üreticilerinin sorunlarını dinledi.

Şambayat Mahallesi Muhtarı Mustafa Kaltar ve mahalle sakinlerine haklarını yasal zeminde aramaları çağrısında bulunan Tümer, iktidarın tarım sektörünü ve binbir emekle üretim yapan çiftçileri kaderine terk ettiğini, polisle karşı karşıya getirdiğini vurguladı.

?VİCDANLARINA HAVALE EDİYORUM?

Hakkını arayan çiftçilere polisin sert müdahale etmesini ve silahla havaya ateş açmasının kabul edilemeyeceğini ifade eden Tümer, Atatürk´ün ?Köylü milletin efendisidir´ sözünü hatırlattı.

Hükümetin tarım politikası ve üretim planlamasının olmayışından kaynaklanan sorunların gün geçtikçe arttığını ifade eden Tümer, Çukurovalı mısır, pamuk buğday, narenciye üreticisinden sonra patates üreticisinin de çıkmaza sürüklendiğini dile getirdi.

Ortadoğu ve Rusya krizi nedeniyle çiftçilerin ürünlerinin elde kaldığını ifade eden Tümer, iktidarın ihracatta yeni Pazar arayışına girmediğini bu nedenle hasat döneminde daha çok sıkıntı yaşanacağını ifade etti.

Tümer, çiftçi ve tarım sektörünün sorunlarını tüm platformlarda dile getirmeye devam edeceğini, çiftçiyi polisle karşı karşıya getirenleri vicdanlarına havale ettiğini sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli