?ÇİFTÇİYE YUMRUK? OLAYI TBMM´NE TAŞINDI
SİYASET 26.04.2016 11:52:49 295 0

?ÇİFTÇİYE YUMRUK? OLAYI TBMM´NE TAŞINDI

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan TÜRKMEN,Başbakan DAVUTOĞLU´na patates üreticilerinin gözaltına alınma olayını ve Karataş Turizm Otelcilik Yüksek Okulunun taşınma gerekçelerini sordu.

Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU´nun yazılı olarak cevaplaması istemiyle iki ayrı soru önergesi veren TÜRKMEN, hafta sonu patates üreticilerinin protesto eyleminde arbede yaşanması ve bir üreticinin güvenlik güçleri tarafından tartaklanması ve ardından üreticilerin gözaltına alınma olayını ve Karataş Turizm Otelcilik Yüksek Okulu´nun ilçeden taşınma kararının gerekçelerini sordu.

İlk önergesinde, Çukurova İlçesine bağlı Şambayat, Karahan, Kabasakal ve civar köylerindeki patates üreticilerinin; girdi maliyetlerini bile karşılamayan ve para etmeyen ürünlerine dikkat çekebilmek için düzenledikleri protesto eyleminde çıkan olayları soran TÜRKMEN şunları söyledi:

?Üreticiler, hükümetin ve yetkililerin sorunlarına çözüm bulunması ve seslerinin duyulabilmesi adına düzenledikleri protesto eyleminde; dönümünü 2 bin liraya mal ettikleri patateslerini 700 liraya dahi satamadıklarını ifade ederek, hükümetin bu konuda çözüm üretmesini istemişlerdir.

ÇİFTÇİYE YUMRUK

24 Nisan Pazar günü Büyük Dikili Mahallesi Tapantepe Yolu´nda gerçekleşen protesto eylemi güvenlik güçlerinin sert müdahalesine sahne olmuştur. Uzun namlulu silahlı bir polis memurunun çiftçilere sert tepki göstermesi ve bir çiftçiye yumruk atması üzerine arbede yaşanmış bazı üretici ve çiftçiler tartaklanmış, çiftçilerin tepkileri üzerine polis memuru havaya ateş açmış ve birçok çiftçi gözaltına alınmıştır?

Basit bir hak arama eylemi sonucu çıkan olaylara ilişkin adli işlemlerin bitirilip dosyanın tamamlanmasına rağmen Savcıya sunulmasının neden geciktiğini ve çiftçilerin gözaltı süresinin neden sonuna kadar kullanıldığının gerekçelerini soran TÜRKMEN, konuya ilişkin şu soruları da yöneltti:

?-Çiftçi ve üreticilerin masumane demokratik bir hak arama eyleminin güvenlik güçlerince arbedeye dönüştürülmesini ve çiftçilerin tartaklanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

-Hükümetinizin her türlü eyleme, en basit protestoya bile tahammül edememesinin ve orantısız güç kullanmasının gerekçelerini açıklar mısınız?

-Orantısız güç kullanan ve çiftçileri tartaklayan güvenlik görevlisi ve/veya görevlileri hakkında bir soruşturma yapmayı düşünüyor musunuz?

-Söz konusu patates üretici ve çiftçilerinin sorunlarına ve taleplerine bir çözüm getirmek adına düşündüğünüz bir planınız ya da çalışmanız var mıdır?  Açıklar mısınız?

"TURİZM YÜKSEK OKULU NEDEN TAŞINIYOR?"

Başbakan DAVUTOĞLU´na ikinci bir önerge daha veren TÜRKMEN, Çukurova Üniversitesi´nin Karataş İlçesinde bulunan Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu´nun kapatılarak taşınacağı yönünde ilçe halkından çok sayıda şikayet geldiğini ifade ederek, okulun taşınma gerekçelerini de sordu.

Bölge halkının bu okulun Karataş İlçesinden taşınmasını istemediğini, stratejik ve turistik anlamda çok önemli bir yere sahip olan ve geleceğini turizm ile kurma yönünde çeşitli projelere imza atan Karataş ilçesinden söz konusu okulun taşınmak istenmesinin son derece anlamsız olduğunu söyledi.

Kış aylarında 22 bin olan ilçe nüfusunun yaz aylarında 200 binlere ulaştığını söz konusu okulun kapatılması bir yana ilçe için büyük katkı sağlayan bu okulun geliştirilmesi ve potansiyelinin artırılmasının daha doğru olacağını ifade eden TÜRKMEN; Başbakan DAVUTOĞLU´nu şu soruları yöneltti:

?-Çukurova Üniversitesi Karataş Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu´nun kapatılarak bu ilçeden taşınacağı doğru mudur? Doğru ise bu okul neden ve nereye, hangi gerekçelerle taşınacaktır.

-Turizm potansiyeli yüksek olan Karataş ilçemizdeki söz konusu okulun taşınmasının ilçeye ve ilçe turizmine ne yarar sağlayacağını açıklar mısınız??

 

 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli