Çocuklardan çevre temizliği
YAŞAM 1.11.2019 10:32:00 691 0

Çocuklardan çevre temizliği

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı personel ile Akdeniz ilçesinde bulunan Ertuğrul Gazi Ortaokulu’nda öğrenim gören öğrenciler, Narlıkuyu’da piknik alanındaki çöpleri temizledi.

Büyükşehir Belediyesi personeli ellerindeki çöp poşetleriyle gruplar halinde alana yayılan öğrencilere rehberlik etti. Çevre temizliğinde erken yaşlarda duyarlılık oluşturmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, kendilerine ve gelecek nesillere tertemiz bir kent inşa etme hassasiyeti taşıyan çocuklarla el ele verdi. Mersin’in merkezinden yaklaşık 80 kilometre uzaklıkta bulunan Narlıkuyu’ya giderek kolları sıvayan öğrenciler, gördükleri manzara karşısında ise şaşkınlık yaşadı. Öğretmenlerden İbrahim Turhan, öğrencileriyle birlikte katıldıkları çevre temizliği çalışmasıyla çevresel konularda farkındalık yaratmayı amaçladıklarını belirterek, “İnsanlarımız gittikleri yerlere sanki bir daha geri dönmeyecekmiş gibi atıklarını, pisliklerini, çöplerini bırakıp gidiyor. Çok yanlış bir davranış. Çünkü bu ülke bizim, gelecek bizim. Bu konuda duyarlılık oluşturmak için de böyle bir etkinlik yaptık" dedi.
Çocuklarda çevresel duyarlılığı oluşturmak amacıyla sundukları olanaklar için Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkür eden Turhan, “Büyükşehir Belediyesi personeliyle beraber geldik ve ilk geldiğimizde çok kirliydi, şu an doğayı temizledik. Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Öğrencilerden Havin Elçin ise ilk karşılaştıkları manzara karşısında hayrete düştüklerini kaydederek, “Buraya insanların dağıttığı çöpleri toplamak ve çevreyi korumak için geldik. Geleceğimiz ve bizden sonraki nesillerin geleceği için çöpleri topladık. Geldiğimizde çok korkunç bir yerdi, çok şaşırdık. Burada aklınıza gelebilecek her şey vardı. Şu an geldiğimiz andan daha iyi" şeklinde konuştu.
Mehmet Zeki Güner de "Çöpleri topladık. Çevreyi temizlemek amacıyla buraya geldik. Çöpleri temizlemezsek, gelecek nesillere güzel bir yer bırakamayız. Onlar için biz önceden hazırlık yaptık. İnsanları, çöpleri çöp kutusuna, geri dönüşümleri de geri dönüşüme atmaya çağırıyorum" ifadelerini kullandı. (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false