Ç.Ü.İ.İ.B.Fakültesi mezunlarına uğurlama
YAŞAM 11.07.2018 10:23:27 918 0

Ç.Ü.İ.İ.B.Fakültesi mezunlarına uğurlama

Çukurova üniversitesi (ÇÜ) İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi (İİBF) 48. Dönem Mezuniyet Töreni Açık Hava Amfi Tiyatrosunda gerçekleştirildi. Ekonometri, İşletme, İktisat, Maliye, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler olmak üzere 5 bölüm 13 programda

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan mezuniyet töreni üniversite ve fakültenin tanıtım filmlerinin izlenmesiyle devam etti. Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katılırken öğrenciler adına Fakülte birincisi İşletme Bölümü öğrencisi Ece Gürener açılış konuşmasını yaptı.

Prof. Dr. Dülger: "Bu Güne Kadar 20 Bine Kadar Mezun Verdik."

İİBF Dekanı Prof. Dr. Fikret Dülger 20 bine yakın mezunları olduğunu ifade ederek, bu mezunların en iyi yerlerde olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Prof. Dülger, "Öğrencilerimizin Üniversitemizde almış oldukları bilgi ve becerilerle ülkemizin dinamizmine tahmin ettiğimizden daha fazlasını katmaya hazır olduklarını gördüm. Bilgiye ulaşmak ve onu kullanmak açısından dünyadaki yaşıtlarıyla yarışabilecek donanıma sahip olduklarını izledim. Gurur duyuyorum." dedi.

Prof. Dr. Erdoğan: "İİBF, Yayınlar ve Projelerle Bölgemizde Lider Olma Özelliğini Başarıyla Sürdürüyor."

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan ise Ülkemizin en eski eğitim kurumlarından biri olan Çukurova Üniversitesi´nin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi´nin kökeninin 1967 yılında kurulan Adana İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi´ne dayandığını ifade ederek, geçen yıl 50. kuruluş yılını kutlayan fakültenin ülkenin ve bölgenin ihtiyaç duyacağı evrensel değerlere sahip, nitelikli öğrenciler yetiştiren, evrensel sorunlar ile ülkenin ve bölgenin sorunlarına çözümler üretecek şekilde, öğrenci odaklı, kaliteli bir eğitim ve öğretim hizmeti verdiğini söyledi. Bu amacı gerçekleştirmek için kamu kuruluşları, özel sektör ve yurtdışı üniversitelerle sıkı bir işbirliği içinde olunduğunu ifade eden Prof. Dr. Erdoğan, bölgemizin alanında en önemli fakültesi olan ve gerek sanayi, gerekse de ticaret dünyasının problemlerine çözümler sunabilen bir kurum kimliğine sahip olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti;

"Memnuniyetle ifade etmek isterim ki, Üniversitemiz geçen yıl Yükseköğretim Kurulu tarafından hem Aday Araştırma Üniversitesi hem de Uluslararasılaşma Stratejisi kapsamında pilot üniversite seçilerek önemli bir başarıya daha imza atmıştır. Değerli Konuklar, Sevgili Mezunlarımız, Maliye, Uluslararası İlişkiler, İktisat, İşletme ve Ekonometri olmak üzere beş bölümden oluşan fakültemiz 68 öğretim üyesi ve 34 öğretim elemanı ile Türkçe programlar yanında % 100 İngilizce ve İkinci Öğretim programları ile öğretim üyelerimizin gerçekleştirdiği ulusal ve uluslararası yayınlar ve yürüttükleri projeler ile nicel ve nitel anlamda bölgemizde lider olma özelliğini başarıyla sürdürmektedir. Kuruluş aşamalarından başlamak üzere bölgemizdeki birçok Üniversiteye verdiği desteği sürdüren Fakültemiz, bu üniversitelerle bilimsel işbirliklerini giderek artan bir ivme ile devam ettirmektedir. Gururla belirtmek istediğim bir husus da fakültemizin uluslararası bağlantılarıdır. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Erasmus ve Mevlana programı çerçevesinde öğrenci ve öğretim üyesi değişimine yönelik en fazla sayıda anlaşma gerçekleştiren fakültelerimizden biridir."

Diplomalarını Alan Öğrenciler Keplerini Fırlatarak Mezun Oldu.

Açılış konuşmalarının ardından Fakültede dereceye giren Birinci Ece Gürer´e Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan plaket ve diplomasını takdim etti. Daha sonra bölüm akademisyenlerinin öğrencilere diplomalarını takdimin ardından öğrenciler keplerini fırlatarak mezun oldu.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli