Demirtaş:
SİYASET 17.05.2015 22:46:59 840 0

Demirtaş: "AKP`nin Suriye'deki Savaşın Kışkırtılmasında Önemli Rolü Oldu"

Halkların Demokratik Partisi'nin seçim mitingleri Adana'da yapılan Büyük İnsanlık Mitingi” ile devam etti ve eşbaşkan Denirtaş AKP'nin güçlenmesinin Suriye`deki savaşın şiddetlenmesi anlamına geleceğini dile getirdi

Uğur Mumcu Meydanı’nda Adana’nın çeşitli mahallelerinden onbinlerce  kişinin katılımı ile gerçekleşen mitinge HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile HDP Adana Milletvekili Adayları ve HDP Mardin Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk katıldı.

Mitingde konuşan Demirtaş, işçilere seslenerek “Sizler Adana’nın ırgatları, emekçileri, yoksulları, karın tokluğuna bile çalışacak iş bulamayan, hazine kadar zengin bu topraklarda yaşayan işsizler; tam sizden bahsediyorum artık karın tokluğuna taşeron olarak asgari ücretle modern köle olarak çalışmak zorunda değilsiniz. Siz bu ülkenin siyasetinin merkezinde yer almalısınız” dedi.

ÜRETİMİ DURDURSANIZ ZEVKÜ SEFA İÇERİSİNDE YAŞAYAMAZLAR

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, parti bürolarına yapılan saldırıları hatırlatarak "Başbakan Davutoğlu, bu memleketin, ülkenin başbakanı olarak aynı zamanda da seçim güvenliğini sağlamanın birinci derecede sorumlusu olarak çıkıp bir kere bize geçmiş olsun demedi dedi,

 Metalde yaşanan grevlere değinen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Siz bu toprakları ekip biçmeseniz, Bursa’da Reno’da Tofaş’taki işçiler gibi tek bir gün üretimi durdursanız sarayında zevkü sefa içerisinde olanlar yiyecek ekmek bulamazlar. Ülkeyi var eden sizsiniz. Üreten yaratan sizsiniz. Emeğimizle geçindiğimiz için bu kadar yoksuluz diyenler işte sizden yana bir siyaseti kurmak istiyoruz.” dedi.

HDP’nin vaatlerini AKP’nin meydanlara yuhalattığını ifade eden Demirtaş, “Az kazanıyorsunuz, çok vergi ödüyorsunuz bunu değiştirmek istiyoruz. Esnafın vergi yükünü, enerji yükünü, sanayicinin vergi yükünü kaldıralım diyoruz. Gençlere genç yaşam kartı dağıtalım. 15-25 yaş arası tüm gençlerimizin cebinde çay parası olun diyoruz. İş güvenliği olsun. Ev kadınlarını iş yasasına alalım diyoruz bunları yuhalatıyorlar. Adana’nın işçileri işsizleri siz yuhalatılmayı değil onurlu bir yaşamı hake ediyorsunuz” dedi.

BU ÜLKEDE CESUR BİR SAVCI YOK MU?

AKP Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay’ın Suriye’ye silah gönderdiklerine dair itiraf gibi sözlerini değerlendiren Demirtaş, “Cesur savcı yok mu bu ülkede? Onu çağırsın da beyefendi bu silahları nasıl gönderdiniz, kimin parasıyla hangi parlamento kararıyla gönderdiniz, meclise bilgi verdiniz mi, bütçenin hangi kaleminden harcama yaptınız, 2 bin tır silah Suriye’ye gönderirken kimlere teslim ettiniz o silahları diye soracak bir savcı yok mu bu ülkede merak ediyorum” dedi.

ÜLKEYİ ŞİRKET GİBİ YÖNETİYORLAR

 AKP Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın “HDP’nin parlamentoya girmesi ülke için tehdittir” şeklindeki sözlerine tepki gösteren Demirtaş, “Biz 8 yıldır meclise giriyoruz. Bugüne kadar bir tehdit oluşturmadık. Aslında daha güçlü gelip saltanatlarına son vereceğiz diye korkuyorlar” dedi.

 AKP’nin yeni Türkiye’sinin içinde demokrasi olsaydı HDP’nin de diğer partilerin de önünü açması gerektiğini söyleyen Demirtaş, AKP’nin meclisi şirket, milletvekillerini de personel gibi gördüğünü ifade etti. AKP’nin bunu söylemekten çekinmediğini kaydeden Demirtaş, “İstiyorlar ki bu şirketin bir tane de CEO’su olsun, Şirketin sahibi Erdoğan,  genel müdürü, Davutoğlu çalışanları da millet vekilleri olsun” şeklinde konuştu.

HDP ORTADOĞU’YA DA BARIŞ GETİRECEK

HDP’nin başarısının tüm Ortadoğu’da domino etkisi yaratacağını ifade eden Demirtaş,  “Bugün Mısır’da yaşananları ibretle izliyoruz. Seçilmiş bir Cumhurbaşkanı’na karşı darbe yapılıp idam edilmek isteniyor” dedi.

 İdamın insanlık suçu olduğunu söyleyen Demirtaş,  idam kararını kınayarak uluslar arası kamuoyunu harekete geçmeye çağırarak,  AKP’nin Suriye’deki savaşın kışkırtılmasında önemli bir rolü olduğunu ifade etti ve  Suriye’de demokrasinin sağlanmasının Türkiye’de demokrasinin güçlenmesine bağlı oluğunu belirterek “Eğer HDP başarılı olursa bu çılgın dış politikanın durdurulması mümkün olur” dedi.

 AKP’nin güçlenmesinin savaşın şiddetlenmesi anlamına geleceğini dile getiren Demirtaş, "Bu bölgedeki insanlar, Narenciye bahçelerinde narenciye ürünleri çürürken Suriyedeki savaşın etkilerini ilk hissedenlersiniz”dedi.

 “IŞİD’e buralardan elemanlar gönderildi” diyen Demirtaş, 10 yıl içerisinde Adana’da 55 büyük fabrika kapanırken 2000 TIR silaha para verip Suriye’ye gönderdiler. Size gelince para yok IŞİD’e gelince para bol maşallah” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı’nın kendisine yönelik eleştirilere verdiği “Meydanı boş mu bırakayım” sözlerini eleştiren Demirtaş, “Bu Başbakan’a hakarettir. Başbakan bir şey demiyor. Onun hakkını da biz buradan savunuyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli