Eskişehir´deki yapay plaj vatandaşın gözdesi
16.06.2017 11:13:05 2313 0

Eskişehir´deki yapay plaj vatandaşın gözdesi

Eskişehir´de ?Bozkırın ortasındaki deniz´ olarak nitelendirilen Kent Park Plajına, Antalya ve İzmir başta olmak üzere Türkiye´nin dört bir yanından vatandaşlar geliyor.

Kent halkı ve şehir dışından gelen turistlerin büyük beğenisini toplayan ve yaz boyunca kullanılan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi´nin Kentpark içinde yer alan yapay plajda yürüttüğü hazırlık çalışmaları tamamlandı. Yeni sezona hazırlanan yapay plajda, şezlong, şemsiye ve makine bakımları yapılarak plaj kısmına da yeni kum takviyesi yapıldı. 310 metre uzunluğunda olan dev havuza 13 bin metreküp su doldurulup, ilaçlanması yapılarak tam bir deniz görünümü kazandırıldı. Bu yıl yeniliklerin de kazandırıldığı yapay denizde herhangi bir olumsuz olayın yaşanmaması adına 9 cankurtaran bulunuyor.

"Havanın kötü gitmesiyle açılış biraz gecikti" 

İki aylık çalışma sonrasında yaz dönemine hazır olduklarını belirten Kentpark Plaj Sorumlusu Osman Çırak, tüm bakımların yapıldığını söyledi. Hava şartları dolayısıyla açılışın geç kaldığını aktaran Çırak, ?Motorların, havuzun bakımları olsun her şeyin bakımını en iyi şekilde hizmet edebilmek için eksiksiz tamamladık. Yalnız şu var, havanın kötü gitmesiyle biraz gecikecek bu dönem ama şu an hazır bir durumdayız. Ne zaman hava şartları uygun olursa, hizmetimize başlayacağız. Şimdi bu iki aylık süreçte, kış döneminden çıktıktan sonra denge tankları, su seviyelerinin galerileri detaylı bir temizlik yapılarak, fayans tadilatı, büyük havuzun yalıtımı, boyası yenilendi. Bu sene de aynı zamanda özel olarak getirttiğimiz hasır şemsiyelerimizi çoğalttık. Önceden daha azdı, şu an daha çok, şezlong sayımız daha da arttı. Büfelerimiz halka her türlü yiyecek, içecek konusunda hizmet verecek. Aynı zamanda 112 servisimiz acil müdahaleler için hazır bulunmaktadır? dedi.

?İzmir, Ankara, İstanbul, Antalya´dan bile halk buraya geliyor?

Plajın bu yıl geçen senelere göre oldukça yoğun kullanılacağını tahmin ettiklerini ifade eden Osman Çırak, şehir dışından gelen vatandaşların buraya hayran kaldıklarını vurguladı. Gelen misafirlerin memnun kalması için ellerinden geleni yaptıklarını bildiren Kentpark Plaj Sorumlusu Çırak, ?Normalde 3 bin 500, 3 bin 600 kişinin buraya girdiğini biliyorum. Bazen 4 bini de buluyor, halkımızın talebi, havanın sıcak olması bunu etkiliyor. Burada devir daim gibi bir şey oluyor. Sabah gelen öğlen gidiyor, onun üstüne gelenler oluyor. Bu şekilde sayı artıyor. Eğer sıcaklıklar daha fazla olursa, bu sene daha da bir patlama bekliyoruz. Dışarıdan gelen vatandaşlarımız buraya gerçekten hayran kalıp, başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen hocamıza çok takdir ettiklerini söylüyorlar. Yani girmeseler bile ?Aşağıda bir kahve içmenin bizim için önemi var´ diye resim çekilme olsun, kuma ayak basmaları adeta değişik bir ortam oluşturuyormuş. Bu konuda halkımıza yardımcı oluyoruz. En çok İzmir, Ankara, İstanbul, Antalya´dan bile denizin olduğu yerlerden halk buraya geliyor. Çünkü bozkırın ortasında olan bir plajı merak ediyorlar ama akşam vakti çıktıklarında her zaman hocamıza bin bir şükranlarını sunarak ayrılıyorlar. Biz de bu hizmeti verdiğimiz için kendimizle gurur duyuyoruz. Gerek çalışma arkadaşlarımız, cankurtaranlarımız olsun, hemşirelerimiz, büfede hizmet veren arkadaşlarımız bizim burada amacımız halkı memnun etmek. Halk memnun olmasa bizim durmamızın bir anlamı yoktur. Hava şartlarından dolayı açamıyoruz ama önümüzdeki günlerde belki Cumartesi veya Pazar günü inşallah açacağız. Tüm halkımızı bekliyoruz? ifadelerini kullandı.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli