Ev Mutfağından Binbir Çeşit Denenmiş Sulu Yemek Tarifleri
SAĞLIK 6.08.2019 12:19:00 15492 0

Ev Mutfağından Binbir Çeşit Denenmiş Sulu Yemek Tarifleri

Mevsimine göre sebze ve et kombinleriyle hazırlanan, anne eli değmiş gibi lezzetli ve sağlık açısından oldukça faydalı sulu yemek tarifleri bu kategoride!

Tamamı denenmiş gerçek tariflerin yer aldığı bu yemekler, Türk mutfağının olmazsa olmaz ‘ev yemeği’ damak zevkine uygun binlerce çeşit sulu yemek tarifi videolu, resimli ve püf noktalı anlatımları sayesinde kolayca hazırlanabilir.

Lif kaynağı, tok tutan sulu yemek tarifleri gün içinde ihtiyacınız olan besinleri karşılayabileceğiniz leziz ve pratik bir seçim. Sindirimi kolay, vitamin ve mineral deposu bu tariflere sağlıklı beslenme düzeninde sık sık yer vermelisiniz. Özellikle gelişme çağındaki çocuklarınız için ‘evde yemek yeme alışkanlığı’ kazandırmak adına dilediğiniz çeşit sulu ev yemeği tarifine mutfağınızda yer verebilirsiniz.

Parça - kuşbaşı etli, tavuklu, bakliyatlı, patlıcanlı, kabaklı, fasulyeli, patatesli sulu yemek tarifleri, kıymalı sulu yemek tarifleri, etsiz sulu yemek tarifleri ve çok daha fazlası her cebe uygun çeşitleriyle, tek tıkla sizin mutfağınızda!

Nefis Yemek Tarifleri - Sulu Yemek Tariflerine Nasıl Ulaşabilirim?

Nefis Yemek Tarifleri ana sayfasının sağında yer alan Sebze Yemekleri üst kategorisinden sulu yemek tarifleri alt kategorisine tıklayarak kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Ayrıca:

Üst ana sayfadaki arama butonunun sağında ‘malzemeye göre ara’ seçeneğine tıklayarak mevcut malzemeleriniz veya içermesini istediğiniz - istemediğiniz ürünleri filtreleyebilirsiniz.

Bu aşamada yemeklerinizde kullanmayı tercih etmediğiniz veya alerjiniz olan şeker, tuz, et, süt vs. gibi ürünleri ‘içermesin’ olarak işaretleyebilirsiniz.

Ardından, yeni açılan sayfanın solundaki ‘kategori seçimi’ kısmından önce ‘Sebze Yemekleri’ sonra ‘Sulu Yemek Tarifleri’ seçeneğine ulaşabilirsiniz.

Farklı damak zevklerine ve her cebe uygun sulu yemek tarifleri videolu anlatımları ve resimli yapılış aşamalarıyla daima yanınızda! Fırında, düdüklüde ya da tencerede sulu ev yemek tarifleri sürekli güncellenen, mutfakta en tecrübesiz olanların dahi nefis sonuçlar elde edebileceği garantili tariflerle nefisyemektarifleri.com adresinde sizleri bekliyor!

Ev Usulü Sulu Yemek Yemenin 7 Nefis Faydası

  1. Sulu yemek tarifleri, lif açısından zengin bir kaynaktır; sebze, et veya bakliyatlarla hazırlanan bu yemekler günlük besin ihtiyaçlarınızın önemli bir bölümünü tek porsiyonda karşılar.
  2. İdeali az zeytinyağlı olan sulu yemek tarifleri, midenizi yumuşatır ve sindirimi kolaydır; aynı zamanda bağırsaklarınızı çalıştırır.
  3. Kuşbaşı, kıyma, köfte veya tavuk etiyle hazırlanan sulu yemek tarifleri bol miktarda protein içerir; evde düzenli sulu yemek hazırlayarak demir eksikliği ve kansızlık gibi hastalıkların önüne geçebilirsiniz.
  4. Sulu yemekler,obezite riski ve fastfood alışkanlıklarına karşı iyi bir kalkandır; yağ deposu sağlıksız yiyeceklerdense evde sulu yemek tüketerek ideal kilonuzu koruyabilirsiniz.
  5. Sulu yemek tarifleri ekonomiktir, bütçenizi sarsmayan malzemelerle damak tadınıza uygun çeşitler pişirebilirsiniz.
  6. Kişi sayısına göre tek seferde pişirdiğiniz sulu yemek ve yanına çorba - pilav - makarna eklemeleriyle en az 2 günlük yemek planınızı oluşturabilirsiniz.
  7. Sulu yemek tarifleri kategorisinde yer alan değişik yemekler sayesindeevinizdeki malzemeleri değerlendirebileceğiniz pratik, aynı zamanda leziz tarifler hazırlayabilirsiniz.

Sulu Yemek Tariflerinin Lezzetini Arttıran 7 Püf Noktası

  1. Sulu yemek tarifleri hazırlarken kullanacağınız sebzeleri iyi seçmelisiniz; malzeme ne kadar iyi ve temizse yemeğiniz de aynı oranda lezzetli olur.
  2. Eğer etli bir sulu yemek pişirecekseniz etinizi her zaman alışveriş yaptığınız kasaplardan seçmeye özen gösterin; et, yemeğe lezzetini veren kuvvetli bir detaydır.
  3. Sebzeleri pişirirken ne tüm formunu kaybedecek kadar fazla ne de çiğ kalacak kadar az pişirmelisiniz; ürünlerin vitamin değerlerini yitirmemesi önemlidir.
  4. Etli, kıymalı sulu yemek tarifleri hazırlarken itinizi iyi kavurmalı, sertleşmesini önleyerek yumuşak pişirmelisiniz.
  5. Baharat kullanımı sulu sebze yemeklerinde sıradan lezzetlerde bile fark yaratır; birbirine yakıştığını düşündüğünüz baharatları kullanırken tat testi yapabilirsiniz.
  6. Kısık ateşte ağır ağır pişen sulu yemekler çok daha lezzetlidir.
  7. Yemeğinizi pişirirken et - tavuk suyu ilavesi yaparak hem besleyici hem de nefis bir sofra kurabilirsiniz.

Sulu Yemek Tarifleri Hazırlarken Blog Yanınızda!

Sulu yemek tariflerinizi hazırlarken aklınıza takılan sorulara tek kaynaktan yanıt alabilirsiniz! Güncel ve detaylı bilgilerle özel olarak kaleme alınan binlerce farklı blog yazısına ana sayfada yer alan blog sekmesinden ulaşabilirsiniz. Nohut, kuru fasulye haşlama gibi herkesin püf noktalarını merak ettiği faydalı bilgiler sizleri bekliyor!

Sulu Yemek Tariflerine Özel Tarif Listeleri

Nefis Yemek Tarifleri ana sayfasından Listeler bölümüne geçerek ulaşabileceğiniz tarif listeleri, mevsimine uygun sezon sebzelerinden düzenli ve özel olarak hazırlanıyor. Türk mutfağının sevilen sebzelerinden patates, patlıcan, kabak, domates, taze fasulye, pırasa gibi malzemelerle hazırlanan çoklu tarif listeleri, mutfakta işinizi kolaylaştırmayı hedefliyor.

Hangi Yemeğin Yanında Ne Yenir? Menü Oluşturan Enfes Fikirler!

Blog kategorisinden Yanında Ne Yenir? bölümüne geçerek pişirmek istediğiniz sulu yemeğin yanında menünüzü tamamlayacak nefis alternatiflere tek tıkla ulaşabilirsiniz. Bu listelerde seçilen tarifler yemeğinizin yanına en çok yakışacak seçeneklerle hazırlandı! Çorbadan salataya, mezeden pilav ve makarnaya sulu yemek tariflerini taçlandıran yardımcı yemekler Yanında Ne Yenir? kategorisinde!

Hangi Sulu Yemek Kaç Kalori?

Mevsimi sebzeleri, konserveler ya da bakliyatlarla hazırladığınız ev yapımı etli - etsiz sulu yemek tariflerinin kalori değerlerine ve içeriğindeki besleyici özelliklerine Blog yazılarının Kaç Kalori? bölümünden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Taze fasulye, patates, bezelye, nohut, patlıcan, barbunya gibi Türk mutfağının en sık tüketilen sulu yemek çeşitleri, porsiyonluk kalori bilgileri meraklılarına özel bilgilerle derlendi!


ALZHEIMER’IN 10 ERKEN SİNYALİ!

Her 20 yaş dişi çekilmek zorunda değil, ama…

ANİDEN SİNİRLENME ŞEKER HASTALIĞI BELİRTİSİ OLABİLİR !

YEMEKTEN SONRA UYKUNUZ GELİYORSA DİKKAT !

Tozlu ortam farenjit riskini arttırıyor

AŞIRI C VİTAMİNİ VE PROTEİN BÖBREK TAŞINA YOL AÇIYOR

Uyku sorunlarının en yaygını: İnsomnia

“Çocukların ne derdi var ki diş gıcırdatsın” demeyin!

Adana yeni bir kültür sanat merkezi kazanıyor

DİZ KİREÇLENMESİNİ TETİKLEYEN FAKTÖRLER

PIERCING YAPTIRACAKLARA KÖTÜ HABER: ALERJİK REAKSİYONLARA YOL AÇABİLİR!

Dünya Doktorları: "İnsani Yardım Çalışanlarına Daha İyi Koruma Ve Güvenlik Ortamı Sağlanmalı"

Çocuklarda Diş Sıkma Neyin Habercisi?

“1 yaş altı bebekler ağır kızamık için risk altında!”

Yaş ilerlerken diş sağlığını korumak önemli

BEL VE KAS AĞRILARINDAN KORUNMANIN YOLLARI

D VİTAMİNİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKEN 9 ÖNEMLİ NOKTA!

Protezine Kavuşan Yağmur, Rektör Prof. Dr. Tuncel’i Ziyaret Etti

"COVID-19’un Eris varyantı kış aylarında yayılabilir"

CİLDE ZARARLI 8 ALIŞKANLIĞA DİKKAT !

EV YAPIMI YOĞURDUN FAYDALARI NELERDİR ?

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı