?GÜLEN ALEYHİNE YETERLİ DELİL İSTEMEDİĞİN KADAR VAR?
SİYASET 19.07.2016 15:23:51 274 0

?GÜLEN ALEYHİNE YETERLİ DELİL İSTEMEDİĞİN KADAR VAR?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "ABD yeteri delil istiyor; Bizde yeterli delili istemediğin kadar var. O nedenle darbe teşebbüsü konusunda hacet yok. Bunun, Gülen´in emir komuta zinciri altında yapıldığı konusunda vatandaşın da şüphesi yok. HSYK içinde vatan

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Rus uçağını düşüren pilotun göz altına alındığını iddialarına ?Teyit edilmiş haberler değil? dedi.  Fetullah Gülen dosyasıyla ilgili olarak değerlendirmede bulunan Bozdağ, ?Onlarla ilgili hazırlıkları Adalet Bakanlığı tamamlandı. Bugün 4 ayrı dosyadan iadesi ABD´den istenmiştir. Dosyalara Bakanık´tan ABD´ye iletilmek üzere İçişleri ve Dışişleri Bakanlığı´ndan gönderilmiştir. Elektronik ortamdan ABD ilgili ve yetkili makamlarına iletilmiştir. Amerika Birleşik Devletleri bu dosyalarla ilgili değerlendirmeleri yaptıktan sonra Fettullah Gülen´in iadesini beklediğimizi ifade ettik? ifadelerini kullandı.

"Milletin ´idam´ talebi değerlendirilecek"
İdam cezasına ilişkin soru üzerine ise Bakan Bozdağ, meydanlarda, şehit cenazelerinde halkın idam cezasının getirilmesiyle ilgili talebinin ilettiğine dikkat çeken Bozdağ, ?Sayın Cumhurbaşkanımız, ´Türkiye Büyük Millet Meclisi bu yönde bir karar alırsa, idam cezasını getiren düzenleme gelirse, altına imzamı atarım.´ dedi. Bu da Sayın Cumhurbaşkanı´nın buna olumlu baktığını gösteriyor. Başbakanımız da bu konudaki ?mesajları görmezden gelinemez. Bunları yok sayamayız´ ifadelerini kullandı. Konuyla ilgili çalışmalarda yapıldıktan sonra hep birlikte değerlendireceğiz? şeklinde konuştu.

Muhalefet ile idam cezası konusunda görüşme olup olmadığına ilişkin soruya Bozdağ, Başbakan Yıldırım´ın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşeceğini kaydetti. Bozdağ, ?Muhtemelen bazı yapılacaklarla ilgili değerlendirmeler yapılmıştır. Darbe teşebbüsü ile ilgili bilgi paylaşımı yapılmıştır. Onların görüşmelerinin sonuçlarını göreceğiz. Bu konuda ne zaman adım atılacak, bunların ayrıca değerlendirmeleri yapılacaktır. Biz sadece şunu söylüyoruz; ?Milletimizin mesajlarını AK Parti hep önem vermiştir. Milletin mesajlarına bugüne kadar sırtını dönmemiştir. Milletimizin idam konusundaki talebini görmezden, duymazdan, sırtımızı dönmemiz beklenemez. AK Parti ve hükümetimiz milletimizin bu mesajını değerlendirecektir. Değerlendirmesinin sonucunu Türkiye kamuoyuyla paylaşacağız? diye konuştu.

"Gülen´in yakalanmasını ve tutuklanmasını talep ettik"
Bozdağ, Gülen´in dosyasına ilişkin bir başka soru üzerine ise şuları söyledi, ?Devam eden davalar var. Ankara´da devam eden davayla ilgili oradan istendi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi´nden iki dosya var. Bursa Ağır Ceza Mahkemesi var. Oradan istendi. Şu anda dört dosyadan istendi. 15 Temmuz 2016 Fettullah Gülen´in emir komutasında gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ile ilgili şu anda soruşturmalar devam ediyor. İfadeler, gözaltılar, tutuklamalar var. Toplanan delillerin incelenmesi analiz edilmesi söz konusu. Böylesi büyük bir soruşturma ve olay nedeniyle bir ki gün içinde bitirilmesi kolay değil. Dosyanın teşekkülü lazım. İfadeler ve delilerin toplanması tamamlandıktan sora bu kendilerine ilettik. ABD´de Fettullah Gülen´in iadesini hem Cumhurbaşkanı hem Bakanın hem Dışişleri düzeyinde talep ettik. Fettullah Gülen´in yakalanmasını ve tutuklanmasını talep ettik.?

"Darbe girişiminin, Gülen´in talimatıyla yapıldığı delilleriyle sabit"
"ABD yeteri delil istiyor; Bizde yeterli delili istemediğin kadar var. O nedenle darbe teşebbüsü konusunda hacet yok. Güneş bizi şu anda nasıl yaktıysa darbe de bizi yaktı, acıttı. Bunun, Gülen´in emir komuta zinciri altında yapıldığı konusunda vatandaşın da şüphesi yok. HSYK içinde vatanının seven ve bağlı olanlar açısında da bu konuda bir şüphe yok. Kalkışmayı yapanlar, öncülük edenler devletin elindeki bilgilerle örtüşüyor, yüzde yüz. Bütün bilgiler, deliller Gülen´in talimatı ve onun istemişi üzerinde FETO´cu terör örgütü üyelerinde bu işin organize edildi tartışmaları ortadadır. Onun dışındaki laflar çarpıtma değil, karatma çabasıdır. Atanan sıkıyönetim komutanları, askeri mahkemelere yapılan atamalar, listeler, bunları yazışmaları, pek çok aramalarda elde edilen deliller var. Bu işin gerçek yüzünü ortaya çıkaran bilgili delillere ulaşılacaktır, ciddi delillere ulaşıldı. Bunları teyit ettik. Soruşturma içinde ortaya çıkacak.?

Rus uçaklarının düşüren pilotların göz altına alındığı yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine ise Bozdağ, ?Rusya uçağını düşüren pilotu gözaltında olduğuna dair haberler var. Teyit edilmiş haberler değil. Soruşturma makamları bu pilotlarla ilgili ifadeleri alıyorlar. Onlar içinde var mıdır yok mudur çıkacaktır ifade sırasında. Gözaltına olduğuna dair fısıltı var ama teyit edilmiş değil? diye cevap verdİ.

 

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı