Gürer: “Köy okulları öğrencisiz”
SİYASET 29.10.2019 10:39:00 1121 0

Gürer: “Köy okulları öğrencisiz”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde ili Ulukışla ilçesi Beyağıl, Hasangazi, Alihoca, Tabaklı, Kantarcı, Çiftehan, Elmalı, Çifteköy ve Ünlükaya köylerini ziyaret etti.

Gürer, Atatürk’ün ‘Köylü milletin efendisidir’ sözünü anımsatarak, “Tarım  için milli gelirin % 1’inin çiftçiye verileceği kanunla kararlaştırıldı ama bu oran % 0,5’i geçmedi. Ondada yandaş ve kayırmacı anlayış hakim. Destekler, yardımlar gerçek çiftçiye ulaşmadı. Çiftçi büyük sıkıntı içinde. Köyler boşalıyor, köy okulları çürümeye terk ediliyor. Öğrenciler taşımalı eğitimle yollarda ziyan oluyor” dedi.

Ulukışla İlçe Başkanı Hüseyin Toker, Ulukışla İl Genel Meclis Üyesi Birol Önder ve Ulukışla Belediye Başkan Adayı Mustafa Önen ile köyleri ziyaret eden Ömer Fethi Gürer vatandaşların sorunlarını dinledi.

Köylere düşen nüfus ile çoğu köyde okulların kapalı olduğunu ve taşımalı eğitimin soruna dönüştüğünü söyleyen  yurttaşlar, Beyağıl, Alihoca, Hasangazi köylerinde eğitime ulaşımdaki sorunları anlattılar. Sulama ve içme suyu sorunlarını ve gölet taleplerini ifade eden vatandaşlar, Elmalı köyü yolundaki sorunun da bir an önce çözülmesini istediler.

 “ELMALI KÖY YOLU HALA SORUN”

Ulukışla ilçesi Elmalı köy yolunun hala sorunlu olduğunu ifade eden Gürer, “Elmalı köyüne Çiftehan gelişindeki yol sorunu kış koşullarında ulaşımı sorunlu kılıyor. Köy halkı, yolun eski köy güzergahına alınmasını istiyor. Kar yağdığında yoldaki meyil nedeniyle yol kullanılamıyor. Yol düzenlenmeli, ayrıca oluşan heyelan ile aylardır köprü ayağında oluşan göçük yapılmalıdır” dedi.

“ATIK DEPOSU KALDIRILSIN”

Beyağıl köyü içme suyu kuyularının yakınında bulunan atık deposunun kaldırılmasını isteyen CHP Milletvelkili Ömer Fethi Gürer,  “Kuyu suyu incelemesi sonucu suya temiz raporu verilmiş ancak kuyu yakınındaki atık sızıntıları, bir süre sonra suya karışabilir. Atık deposu bu alandan bir an önce kaldırılmalıdır” dedi.

ALİ HOCA KÖYÜ SU SORUNU”

Ulukışla Alihoca köyündeki su sorunu da yetkililere ileteceğini söyleyen Gürer, “Köy halkı suyun çamur gibi aktığından şikayetçi. Yakında bulunan maden işleme yerleri nedeni ile su bozuluyor. Yetkililere bu konuyu da ileteceğim” dedi.

“HASANGAZİ SULAMA SUYU SORUNU”

Niğde’de farklı köylerde gölet taleplerinin varlığına işaret eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Tarım için buralarda gölet gerekli ve bir an önce gölet sorunları giderilmelidir. Hasangazi köyü sulama suyu sorunu nedeni ile arazilerini sulayamıyor” dedi.

“TAŞIMALI EĞİTİM BÜYÜK DERT”

Niğde’de göç nedeni ile öğrenci yokluğundan kapanan çok sayıda okul bulunduğunu ve okul binalarının harap ve bakımsız halde olduğunu ifade eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  “Tamamen taşınan Tabaklı ve Kantarcı okul binalarını, Elmalı köyünde öğrenci yokluğundan kapanan okul binalarını inceledim. Elmalı köyünde iki öğrenci kalınca okul kapanmış, hayvancılık yapılan köyde iki çocuğun gittiği okul yoluna biz bir gün gittik, yol o kadar kıvrımlı ve uzak ki o iki çocuğumuzu azminden dolayı kutluyorum. Hasangazi Lisesi öğrencileri, Beyağıl ve Alihoca köyünde taşımalı eğitim alan öğrencilerinde ulaşım sorunu var. Köyde kalanlar için eğitime ulaşmak çok sorunlu hal almış, köyde yaşam olacaksa çocukların eğitimi ve ulaşım koşulları ciddi anlamda ele alınmalıdır” dedi. (Öİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false