SİYASET 14.07.2018 10:45:59 261 0

"HALK EGEMENLİĞİ VE DEMOKRASİ EN YÜCE DEĞERİMİZDİR"

Adana Baro Başkamı Küçük, ?15 Temmuz´daki hain darbe girişimi ülkemize ve toplumumuza daha çok demokrasinin içselleştirilerek, tüm kurum ve kuruluşlarıyla yaygınlaştırılarak uygulanması ihtiyacını ortaya koymuştu,? dedi

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, 15 Temmuz 2016´da FETÖ tarafından gerçekleştirilen ve 249 insanımızın öldürüldüğü, 2 bin 196 insanımızın ise yaralandığı ´hain´ darbe girişiminin 2. yılında açıklamalarda bulundu. 

Açıklamasında, darbelere, diktatörlüğe ve OHAL´e karşı tepkisini dile getirirken adalet, barış, demokrasi ve özgürlük istedi.  

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük şunları söyledi:

 " Biz bu darbe girişimini bir kez daha kınıyoruz. 

Demokratik usüllere saldırılarak askeri ve cebri  yöntemlerle ülke yönetimine el koymaya çalışanlar hiç bir haklı neden ortaya koyamazlar. Demokratik, çağdaş ve ilerici ülkelerin yöntemleri her zaman seçimler ve halk iradesinin özgürce sandığa yansıması olmalıdır. 

Bu darbe girişimi halkın iradesine, hukuk devletine ve demokrasiye yapılmış en büyük kötülük ve saldırıdır. Halkımız aynı değerlendirmeyi yapmış ve kenetlenerek bu hain saldırın bertaraf edilmesinde canını hiçe sayarak mücadele etmiştir. 

Güzel ülkemizde son yıllarda, altmışlı yıllardan itibaren periyodik olarak emperyalist güçlerin etkisi ve yönlendirmeleriyle darbeler ve teşebbüsler ne yazık ki sıkça yaşanmıştır. Geldiğimiz noktada ülkemiz ve insanlarımız bu sakat bakış açısına prim vermediğini ve yaşamı pahasına karşı duracağını göstererek, devletine, demokrasisine ve kendi kaderine sahip çıkmıştır.

15 Temmuz darbe girişimi ardından ilan edilen OHAL ikinci yılını tamamlamak üzeredir. Terörle Mücadele amaçlı çıkartılan OHAL Yasası çerçevesinde yayınlanan birçok KHK ile hukuk sistemimizde ciddi, kalıcı, evrensel hukukun kurallarına aykırı düzenlemelerde yapılmıştır. OHAL´in biran evvel sonlandırılıp, Anayasaya ve hukuka aykırı olan tüm düzenlemelerin iptal edilerek, halk egemenliğinin tecelli noktası TBMM´nin etkin kılınarak hukuk sistemimizin onarılması en büyük isteğimizdir. 

Bu hain darbe girişimi ülkemize ve toplumumuza daha çok demokrasinin içselleştirilerek, tüm kurum ve kuruluşlarıyla yaygınlaştırılarak uygulanması ihtiyacını ortaya koymuştur. 

Bugün ülkemizde tarafsız ve bağımsız yargı, özgür basın, birbirini dengeleyen, denetleyen kuvvetler ayrılığı, din ve devlet işlerinin ayrılması, liyakat ve şeffaflık kavramları yaşama geçmeden demokrasinin güçlenmesi de mümkün olamayacaktır."

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Gelinen noktayı iki yıl sonra değerlendirdiğimizde, Atatürk´ün önderliğinde topyekün büyük bir mücadele sonucu kurulan Türkiye Cumhuriyetinin, her bir harcına ne denli ihtiyaç duyduğumuzu ve özellikle  laiklik ilkesinin yok edilmesi halinde bunun nasıl bir deprem etkisi yapabileceğini tesbit edebiliyoruz. 

Bu tesbit 15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminin uzun zamana yayılan süreç adım adım nasıl geldiğini de izah etmektedir. 

Ancak Meclis iradesinin devre dışı bırakılarak, tek bir kişinin devlet ve ülke yönetiminde her şeyi belirleme ortamı geleceğe dönük tehlikeleri içerisinde barındırmaktadır.

Geçmişte darbelerden büyük acılar yaşamış bir toplum olarak ülkemizde evrensel kurallara uygun, adil bir hukuk sisteminin kurulması ilk çıkış noktası olmalıdır.  

Demokrasiyi, hak ve özgürlükleri, adaleti, insan haklarını, can ve mal emniyetini, hukukun üstünlüğü ilkesini ortadan kaldıran tüm darbeleri ve darbelerden kişisel fayda bekleyenleri bir kez daha kınıyoruz. 

Bu vesileyle halkımızın ´15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü´nü kutluyoruz. Şehit olan 249 yurttaşımızı saygıyla ve rahmetle anıyoruz. 2 bin 196 gazimize gösterdikleri olağanüstü cesaretlerinden dolayı minnetlerimizi sunuyoruz.

 Kamuoyuna saygıyla sunarız"

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli