İNCİRLİK´TE AÇLIK GREVİ
GÜNDEM 28.04.2016 15:21:04 451 0

İNCİRLİK´TE AÇLIK GREVİ

İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı´na bağlı ABD işyerlerinde çalışan işçilerin işten çıkarmalarını protesto etmek için Türk Harb-İş Sendikası açlık grevi başlattı.

Türk Harb-İş Sendikası Başkanlar Kurulu üyeleri, Adana Şube Yöneticileri ve İncirlik çalışanlarının katıldığı açlık grevine Türk-İş´e bağlı Sendikalarda destek veriyor. Sendika Genel Başkanı Bayram BOZAL, işverenin işten çıkarmalarla ilgili kararını geri alana kadar açlık grevi eylemini sürdüreceklerini söyledi.

İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı´na bağlı faaliyet yürüten Amerika Birleşik Devleti şirketlerinde çalışan işçilerin işten çıkarılmalarını protesto etmek için işyerlerinde örgütlü olan Türk Harb-İş Sendikası açlık grevi başlattı. Sendika Genel Başkanı Bayram BOZAL, Toplu İş Sözleşmesi öncesi iş akdi fesihleri başladığını belirterek, ?İşten çıkarmalar, 10 Mayıs 2016 tarihinde ilk oturumunu gerçekleştireceğimiz toplu iş sözleşme öncesi gözdağı niteliğindedir? dedi.

ABD şirketlerinde çalışan 1260 işçi adına yürütülecek toplu iş sözleşme görüşmelerine startverildiğini kaydeden Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Bayram BOZAL, ?Toplu iş sözleşmesi sürecine girilmesiyle birlikte araların da Şube Mali Sekreterimiz Erdal AKALIN´ın da bulunduğu 30 arkadaşımızın iş akdi fes edildi. Emeğiyle, alın teriyle evine ekmek götürmek isteyen onurlu insanlar, gayri insani yaklaşımlarla işinden ekmeğinden edildi.İncirlik işyerlerinde örgütlü Sendika olarak işverenin kötü niyetli ve hukuk dışı icraatlarına asla boyun eğmedik, bundan sonrada eğmeyeceğiz? diye konuştu.

Yapılan görüşmelerde, ABD şirket yöneticilerine,  üyelerine ve şube yöneticilerine yönelik kötü niyetli tavırlarına son vermemeleri halinde karşılarında Türkiye Cumhuriyeti´nin gücü arkasında olan Türk Harb-İş Sendikası bulacaklarını dile getirdiklerini anlatan BOZAL, ?Bugüne kadar sorunun diyalogla çözümü yönündeki yaklaşımlarımız sonuç vermedi.  İşverenin, ulusal mevzuatımız ve uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınmış çalışma hakkına saygı duymayan, çalışanların emeğini hiçe sayan tavrını devam ettirmesi nedeniyle Sendika olarak 28 Nisan 2016 tarihi itibarıyla işyeri önünde açlık greve başlattık. Bunca yıl bu kurumlarda onuruyla çalışan, alın terini döken, en az burada çalışan Amerikalılar kadar risk altında görevlerini sürdüren emektar insanları ekmeğiyle tehdit etmekten vazgeçene kadar açlık grevimizi sürdüreceğiz? dedi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false