İran-Türkiye Ortak Ticaret Konseyi Başkanı Reza Kami´den ATO´ya ziyaret
EKONOMİ 22.04.2016 11:19:11 309 0

İran-Türkiye Ortak Ticaret Konseyi Başkanı Reza Kami´den ATO´ya ziyaret

İran´ın ekonomik cazibesi yükseliyor

Ülkesine uygulanan ambargoların kalkmaya başladığını hatırlatan İran-Türkiye Ortak Ticaret Konseyi Başkanı Reza Kami, bu fırsatı değerlendirmeleri konusunda Türk iş adamlarına çağrıda bulundu.

Elka Fuarcılık Ltd. Şti. tarafından düzenlenen 2. Çukurova Tarım Fuarı´na katılmak üzere Adana´ya gelen İran - Türkiye Ortak Ticaret Konseyi Başkanı Reza Kami, Tebriz Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Sonia Andish ve Elka Fuarcılık Genel Müdürü Bülent Yamaç ile birlikte Adana Ticaret Odası´nı ziyaret etti.

Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Başkan Yardımcısı Mehmet Şahbaz, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şah Aba, Genel Sekreter Vekili Birol Yarman ve Genel Sekreter Yardımcısı Barış Topal ile görüşen Kami, İran´a yönelik ambargoların kalkmaya başlaması ile birlikte Avrupa firmalarının ticaret ve yatırım için ülkesine büyük ilgi göstermeye başladığını ve İran´ın ekonomik cazibesinin günden güne yükseldiğini söyledi. Reza Kami, ?Türk firmalarının İran´daki potansiyeli değerlendirebilmeleri bakımından zaman kaybetmeden ülkemize gelerek fırsatları yerinde görmeleri kendi yararlarına olacaktır. Türkiye, gerek İran´ın komşusu olması, gerekse de bir İslam ülkesi olması bakımından bu fırsatlardan en çok yararlanması gereken ülkedir. İran´ın nüfusunun neredeyse yüzde 80´i Türkçe bilmektedir. Yani dilimiz de, dinimiz de birdir. Düşüncemizin de bir olması lazımdır. Bunun ötesinde İran ve Türkiye´nin ekonomileri de birbirini tamamlamaktadır? dedi.

İran´la Türkiye arasındaki ticaret hacminin 2016 yılında 30 milyar dolara ulaşmasının hedeflendiğini vurgulayan Kami konuşmasını, ?İran, ambargonun ardından bir fırsatlar ülkesi konumuna yükselmiştir. Türk sanayici ve işadamlarının yatırım ve ticaret açısından ülkemizde çok büyük şansları ve avantajları bulunmaktadır? diye tamamladı.

Ziyaretinden dolayı İran-Türkiye Ortak Ticaret Konseyi Başkanı Reza Kami´ye teşekkür eden ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, komşu ülkelerle pazarların daraldığı bir dönemde İran´a yönelik ambargoların kalkmasından dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını ve bu yöndeki fırsatları iyi değerlendirmek istediklerini söyledi. Menevşe, ?Özellikle dış ticaret alanında faaliyet gösteren üyelerimize İran´daki imkanları değerlendirmeleri konusunda çağrıda bulunuyoruz. Adana Ticaret Odası olarak önümüzdeki günlerde İran´da düzenlenen fuarlara katılım sağlayacağız. Ardından da karşılıklı ticaret heyetleri organizasyonları düzenleyerek üyelerimizin İran pazarından en etkin şekilde yararlanabilmesi için çaba göstereceğiz? dedi.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı