İŞKAD´dan Sinan Tanyıldız adına başarı ödülleri
KÜLTÜR SANAT 30.05.2018 11:32:30 1248 0

İŞKAD´dan Sinan Tanyıldız adına başarı ödülleri

Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD)Başkanı Belgin Özçelik, her yıl Mayıs ayında "Sinan Tanyıldız Başarı Ödülleri" vererek usta gazeteci merhum Sinan Tanyıldız´ın adının yaşatılacağını söyledi.

İŞKAD Başkanı Belgin Özçelik ve üyeleri, ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ve yönetim kurulu üyeleri, TSYD Başkanı Kurtul Çakın, DHA Bölge Müdürü Bekir Karakoca, Posta Gazetesi Bölge Müdürü Serkan Yükselmiş ile Sinan Tanyıldızın kızları Melek Gözüyeşil ve Dilek Tanyıldız, ÇGC ve TSYD üyesi olan merhum Sinan Tanyıldız´ın adının yaşatılması için TSYD lokalinde bir araya gelerek açıklama yaptı.

Usta gazeteci merhum Sinan Tanyıldız´ın adının yaşatılmasına ilişkin açıklama yapan İŞKAD Başkanı Belgin Özçelik, "Öncelikle Sinan Tanyıldız gibi  bir üstadı kaybettiğimiz için üzüntümüzü ifade etmek isterim. Nur içinde yatsın. Sinan Tanyıldız  ile İŞKAD´ın yolları 1998 yılında  bir şekilde kesişti. Kurucu Üyemiz Nesrin Çıtırık İş Kadınları Derneğini kurmak istiyordu ve oluşumun içerisinde olmaları için İş Kadınları ile irtibat kurmaya ve onları ikna etmeye çalışıyordu. Ama hep olumsuz yaklaşımlarla karşılaşırken Armağan Arpaç aracılığı ile Sinan Tanyıldız ile yaptığı görüşme sonrası inanılmaz yüreklendirilmiş ve desteklenmiş olarak çıktı. Ardından Sinan Tanyıldız, Hürriyet Çukurova´da "İş Kadınları Adana´da değil, Türkiye´de devrim yaratıyor. İş Kadınları dernek kuruyor" manşeti  ile haberimizi yaptı. Ve ´işte kadının gücü, kadınlar kuracakları dernekle daha etkin bir güç haline gelecek´ diyerek bizleri güçlendirdi. Her dönemde yanımızda oldu. Sevgisini ve desteğini hiç esirgemedi. Sinan Tanyıldız, hep kadın dostu, girişimci dostu, edebiyat dostu, sanat dostu, Adana´nın tanınması için elinden geleni yapan Adana dostu oldu. Ailesine önder oldu. Meslektaşlarına önder oldu. Kentin dinamiklerini harekete geçirdi. Adananın markalaşması için çaba sarfetti.

Şimdi sıra bizde; Sinan Tanyıldız için her sene Mayıs ayında ´Sinan Tanyıldız Başarı Ödüllerini´ vermeyi görev saydık kendimize. İş Hayatında Kadın - Sanat Ve Edebiyatta Kadın - Girişimcilikte Kadın kategorilerinde ödüllerimizi vererek hem Sinan Tanyıldız adını yaşatmayı hem de İŞKAD olarak bu kriterlere sahip olacak kadınları ödüllendirmeyi hedefledik. Ruhun şad olsun Sinan Tanyıldız. Seni çok özleyeceğiz." dedi.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Sinan Tanyıldız 45 yıllık meslek hayatımda defalarca fikrini aldığım, sevdiğim, yatırımcıyı , istihdam yaratmak isteyene yol göstericiydi. Pozitif yapısı olduğundan verdiği enerji her zaman pozitifti. Yapılan iyi şeyleri önemserdi. İnsanları severdi. İşkad´ın bu çalışmasını takdire şayan buluyorum. Sinan Tanyıldız´ın adını iyi yaşatacağımıza inanıyorum. Bu konuda bizim projelerimizde kamuoyuyla paylaşacağız. Rahmet diliyorum."

TSYD Başkanı Kurtul Çakın, "Meslek büyüğümüz Sinan Tanyıldızı kaybetmek hepimizi derinden yaralamıştır. Böylesine değerler fazla yetişmemektedir. Bizlere düşen Sinan Ağabeyin değerlerini yeni nesillere aktarmaktır. Çok üzgünüm. Mekanı cennet olsun. İşkad başkan ve üyelerine bu hassasiyetleri için teşekkür ediyorum.

DHA Bölge Müdürü Bekir Karakoca, "Başkan Belgin Özçelik´e teşekkür ediyorum. 30 yıl önce güleryüzüyle, tatlı diliyle tanıdığım muhteşem insan Sinan Ağabey bunu çoktan hak etmişti. Biz yaşadığımız süre bizlere aktardığı erdemliliği yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz."

Hürriyet Çukurova Gap Yazı İşleri Müdürü Erdal Fernergiz, "Sinan Tanyıldız bizim için büyük bir değerdi. Saygın bir yapısı vardı. Pozitif düşüncesiyle, insanlara bakış açısıyla, verdiği ışıkla hepimize yol gösterici olmuştur. Bizde onun yolunda yürüyeceğiz. Sinan Tanyıldızı unutmak mümkün değildir. Yokluğunun acısı yüreğimizi kor gibi yakıyor. O nun adını yaşatacak İşkad projesini önemsiyoruz. Böyle bir düşünceyi gündeme getirdikleri için kendilerine teşekkür ediyoruz.

Ailesi adına konuşan merhum Sinan Tanyıldızın kızı Melek Gözüyeşil, "Babamızın acısını yaşarken o kadar çok insanın babam için söylediği güzel sözler bir nebzede olsa acımızı hafifletiyor. Her kesimin babamızı sahipleniyor olması bizleri mutlu ediyor. Babamızın adının yaşatılması adına yapılan bu işlerden onur duyuyoruz. Hepinize teşekkür ediyorum.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı