İSTANBUL C. BAŞSAVCILIĞI: ?SORUŞTURMANIN BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ İLE İLGİSİ YOK!?
SİYASET 27.11.2015 19:17:21 193 0

İSTANBUL C. BAŞSAVCILIĞI: ?SORUŞTURMANIN BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ İLE İLGİSİ YOK!?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yazılı bir açıklama yaparak, Can Dündar´ın tutuklandığı soruşturmanın anayasal teminat altında bulunan ?Basın özgürlüğü? ile hiçbir ilgisi bulunmadığını belirtti

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Büro Temsilcisi Erdem Gül´ün tutuklanmasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı basın açıklaması yaptı.

?Suriye Türkmenlerinden yangın malzemesi taşıyan Milli İstihbarat Teşkilatı´na (MİT) ait TIR´lar silah zoruyla durdurulmuştur. MİT mensuplarının darp, cebir ve şiddet uygulanarak arama yapılmıştır. Bu eylemleri de kapsayacak şekilde Başsavcılığımızca 55´i tutuklu(26´sı asker şahıs) olmak üzere toplam 122 şüpheli hakkında kamu davası açılmıştır? ifadeleriyle başlayan açıklamada yargılamanın hala devam ettiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

?Soruşturma kapsamında MİT´e ait yardım TIR´larının herhangi bir yasadışı örgüte gittiğine yönelik hiçbir bilgi, belge, delil ya da emare bulunmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti devletinin yetkili birimleri tarafından yapılan açıklamalarda sahte ihbarlarla FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü yönetici ve üyeleri tarafından silah kullanılarak durdurulan ve aranan, Suriye Türkmenlerine yardım götürme amaçlı MİT TIR´larındaki yardım malzemelerini ?Devletin güvenliği veya iç veya siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken? niteliğe sahip olduğu kamuoyuna duyurulmuştur.?

?TIR ARAMALARINDA FETHULLAH GÜLEN´İN TALİMATI DOĞRULTUSUNDA HAREKET EDİLDİ?
Yürütülen soruşturma kapsamında TIR aramalarında FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü lideri Fethullah Gülen ve Emre Uslu´nun talimatları doğrultusunda hareket edildiği anlaşılmıştır? denilen açıklamada, ? FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün nihai amacı ?Türkiye Cumhuriyeti Devletini sahte ihbar ve delillerle teröre yardım eden ülke konumuna sokarak Uluslararası Ceza Mahkemesi´nde yargılanmasını sağlamak´ olarak tespit edilmiştir? ifadesi kullanıldı.

?GİZLİ KALMASI GEREKEN BİLGİLER FETÖ´NÜN NİHAİ AMACINA YARDIM İÇİN TEMİN EDİLMİŞTİR?
Açıklamada devamla şu ifadeler kullanıldı:

?Türkiye Cumhuriyeti devletinin yetkili organları ve C. Başsavcılığımızca yapılan kamuoyu bilgilendirmelerine rağmen şüpheli Can Dündar´ın genel yayın yönetmenliğini yürüttüğü Cumhuriyet Gazetesi´nde Can Dündar imzasıyla 29 Mayıs 2015 tarihinde ´Jandarma var dedi´ başlıklı bir haber yayınlanmıştır. Haberde gizli kalması gereken bilgi ve fotoğrafların FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün nihai amacına yardım etmek için temin edildiği ve devlet sırrını ifşa maksadıyla yayınlandığı tespit edilmiştir. Bunun üzerine Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır.
Alınan mahkeme kararlarına rağmen şüpheliler eylemlerinde ısrar ederek 12 Haziran 2015 tarihinde Erdem Gül imzasıyla devlet sırrı kapsamında yardım faaliyeti yürüten TIR´lardaki gizli kalması gereken nitelikteki bilgi ve fotoğrafları FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün belirtilen nihai amacına yönelik temine ederek yayınlamıştır.

?ŞÜPHELİLERİN BU GÖRÜNTÜLERİ NEREDEN TEMİN ETTİKLERİNE YÖNELİK SORUŞTURMA EN KISA ZAMANDA SONUÇLANDIRILACAK ?
Bu sebeplerle şüphelilerin ´FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne üye olmadan bilerek ve isteyerek yardım etmek´ ve ´Devletin ulusal ya da uluslar arası yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek´ ve ´Devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklamak´ suçlarını işledikleri gerekçesiyle İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği´ne sevk edilmiş, sorgularına müteakip tutuklanmışlardır. Şüphelilerin bu görüntüleri nereden temin ettiklerine yönelik soruşturma devam etmekte olup en kısa zamanda sonuçlandırılacaktır.?

?BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ İLE HİÇBİR İLGİSİ BULUNMAMAKTA?
Açıklamanın sonuç bölümünde ise, Soruşturmanın anayasal teminat altında bulunan ´Basın özgürlüğü´ ile hiçbir ilgisi bulunmayıp kişi hak ve hürriyetlerini ihlal edecek hiçbir tavır içerisine girilmemiştir. Şüpheliler gözaltına alınmaksızın telefonla aranmak suretiyle Cumhuriyet Başsavcılığımıza davet edilmiştir? ifadelerine yer verildi. 

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false