İstanbul Maratonu´nda kazanan belli oldu
SPOR 11.11.2018 13:32:28 339 0

İstanbul Maratonu´nda kazanan belli oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Spor İstanbul ve Vodafone tarafından bu yıl 40´ıncısı düzenlenen İstanbul Maratonu´nu erkeklerde Kenyalı atlet Felix Kimutai kazandı.

Vodafone 40. İstanbul Maratonu 10 kilometre ve 15 kilometre yarışlarını kazananlar belli oldu.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü Gişelerden start alan yarışta sporcular, köprüyü geçtikten sonra Barbaros Bulvarı´ndan Beşiktaş´a indi ve sahil yolunu izleyerek Karaköy´e geçti.

Galata Köprüsü´nden sonra Sirkeci yönüne giden sporcular, sahil yolunu takip ederek Yenikapı Miting Alanı karşı caddesinde yer alan alt geçit civarında yer alan bitiş noktasına ulaştı. Erkeklerde Kenyalı Shadrack Korir, 43 dakika 4 saniyelik derecesiyle ve hakem kararı ile birinci oldu.

KADINLARDA KAZANAN YASEMİN CAN

Birinci ile aynı dereceyi yapan Türkiye´den Polat Kemboi Arıkan ise 43 dakika 4 saniye ile ikinci, üçüncü de 43 dakika 8 saniye ile Uganda´dan Albert Chemutai oldu. Kadınlarda ise Türkiye´den Yasemin Can 47 dakika 43 saniyelik derecesiyle ilk sırada geldi. İkinci 48 dakika 39 saniye ile Kenya´dan Delvine Meringor, üçüncü ise 49 dakika 1 saniye ile Kenya´dan Daisy Jeptoo Kimeli oldu.

10 KM´DE İLK SIRALAR TÜRKİYE´DEN

15 Temmuz Şehitler Köprüsünden başlayan 10 km yarışı ise Barbaros Bulvarı´ndan Beşiktaş´a indi ve Vodafone Park, Fındıklı, Tophane, Galata Köprüsü istikametinden Eminönü´nde İstanbul Ticaret Üniversitesi önünde sona erdi.

10 kilometre yarışında 33 dakika 23 saniyelik derece ile birinci Türkiye´den Fatih Korkunç geldi. İkinci 33 dakika 53 saniye ile Türkiye´den Mustafa Araç, üçüncü ise 33 dakika 56 saniye ile Victor Gallego Casilda oldu.

Kadınlarda 10 kilometrede ise 37 dakika 11 saniye ile Suzan Tunca birinci oldu. İkinci Türkiye´den 43 dakika 38 saniye ile Aslı Simay Yazıcı, üçüncü de 44 dakika 29 saniye ile Türkiye´den Hatice Zeylan oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul´un düzenlediği organizasyonun en büyük koşusu olan 42 kilometre 195 metrelik maratonun startını, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü gişelerinin yaklaşık 250 metre gerisinden, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Spor İstanbul Genel Müdürü Abdulhalim Aksu, Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi Colman Deegan ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel ile verdi.

Bu yıl, 100 ülkeden yaklaşık 130 bin kişinin katıldığı İstanbul Maratonu, "Sağlıklı yarınlara koş İstanbul" temasıyla koşuluyor.

PARKUR

15 Temmuz Şehitler Köprüsü gişelerinin yaklaşık 250 metre gerisinden başlayan maratonda atletler, köprüyü geçtikten sonra, Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı´ndan Beşiktaş´a inecek ve sahil yolunu izleyerek Karaköy´e ulaşacak. Galata Köprüsü´nden sonra Sirkeci yönüne sapacak atletler, sahil yolunu takip ederek Bakırköy Hava Harp Okulu önünden geldikleri istikamete dönecek.

Sahil yolundan Gülhane Parkı´na devam ederek parkın içinden geçecek sporcular, Sultanahmet Meydanı´na çıkacak. Yarış, Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluklarının toplantı ve spor merkezi olan "At Meydanı"nda, Sultanahmet Camisi´nin giriş kapısı ile Dikilitaş´ın arasında sona erecek. (Öİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli