?JİNEKOLOJİK ONKOLOJİ GÜNLERİ?
SAĞLIK 13.04.2016 10:53:03 629 0

?JİNEKOLOJİK ONKOLOJİ GÜNLERİ?

JİNEKOLOJİK ONKOLOJİ UZMANLARI ADANA´DA BULUŞTU

Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Jinekolojik Bilim Dalı tarafından düzenlenen ?Jinekolojik Onkoloji Günleri?, Türkiye´nin dört bir yanında görev yapan jinekolojik onkoloji uzmanlarının katılımıyla Adana´da gerçekleştirildi.
Bir otelde iki gün süren ?Jinekolojik Onkoloji Günleri?, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı. Çok sayıda jinekolojik onkoloji uzmanının konuşmacı ve izleyici olarak katıldığı programda, ilk gün dört, ikinci gün ise iki oturum gerçekleştirildi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan  Prof. Dr. Ali Ayhan, bu tür toplantılarda kalabalık olmanın değil, kaliteli paylaşımların önemli olduğunu söyledi. Toplantıdan güzel sonuçlar çıkacağına inandığını belirten Ayhan, ?Hepimiz, birlikten güç doğar sözü etrafında toparlanarak, kendi özel menfaatini düşünmeden, bizden hizmet bekleyene en iyisini sunabilmek için buradayız. Toplantılarda sayı azaldıkça kalite artar, kalite arttıkça da tartışma çoğalır. Bizim tek amacımız yüz yüze tartışmalardır? dedi.
Açılış konuşmasının ardından bilimsel toplantılara geçildi. İlk oturumda; Polat Dursun ?Jinekolojik-Onkolojik Cerrahide Fertilitenin Korunması?, Hulusi Zeyneloğlu ?Asiste Reproduksiyon Açısından Onkofertilite?, Esra Bulgan Kılıçdağ ?Onkofertilite; Kriyobiyoloji ve Fertilite Prezervasyonunda Güncel Teknikler, Yenilikler? ve Gonca Çoban ?Uterin Transplantasyon? konularında sunumlar yaptı.
Günün ikinci oturumunda ise; Gürhan Poçan ?Meme, Serviks, Kolorektal ve Over Kanserlerinde Tarama Stratejilerine Global Bakış?, Eralp Başer ?Anormal Smear ve HPV (+) Olguların Yönetimi, Servikal Preinvaziv Lezyolarda Yönetim?, Aytekin Altıntaş ?Erken ve İleri Evre Servikal Kanserlerin Yönetimi?, Özden Altundağ ?GOG 240´ın Getirdikleri?, Cem Önal ?Definit ve Adjuvant Tedavi Yönüyle Jinekolojik Kanserlerde Radyoterapi? konularını ele aldı.
Öğleden sonra gerçekleşen üçüncü oturumda da Ercan Yılmaz ?Gebelik ve Kanser?, Tafun Çok ?PCOS, Endometriozis, Fertilite Tedavileri ve Jinekolojik Kanserler Arasındaki İlişki?, Ekrem Tok ?Vulvar Distrofiler ve Vulvar Preinvaziv Lezyonların Yönetimi?, M.Ali Narin ?Vulvodini?, Haluk Dervişoğlu ?TVulvar HPV Lezyonlarında Yönetim?, Hüsnü Çelik ?Jinekolojik Kanserlerde Tedavi Sonrası Takip? konularında katılımcıları bilgilendirdi.
Günün dördüncü ve son oturumunda ise; Esra Kuşçu ?Adneksal Kitlelerin Yönetimine Global Bakış?, Ali Ayhan ?Erken ve İleri Evre Over Kanserlerinde Yönetim?, Özlem Özen ?Jinekolojik Onkolojide Frozen Sonuçları?, Fatih Köse ?Erken ve İleri Evre Over Kanserlerinde Güncel Medikal Tedaviler?, Özgür Özyılkan ?Jinekolojik Onkoloji Targeted Tedaviler? konularında katılımcılara bilgiler aktardı.
?Jinekolojik Onkoloji Günleri?nin ikinci gününde ise ilk oturum, Ali Ayhan´ın ?Jinekolojik Kanser Cerrahisinde Sentinel Nod Uygulamları? sunumuyla başladı. Daha sonra, Hüsnü Çelik ?Jinekolojik Kanserlerin Minimal İnvaziv Cerrahi ile Yönetime Genel Bakış?, Müfit Yenen ?Jinekolojik Onkolojide Robotik Cerrahi Uygulamalarına Genel Bakış?, Mehmet Ali Vardar ?Benign ve Malign Laparoskopik ve Robotik Cerrahide; Zor Histerektomi?, Bülent Haydardedeoğlu ?Laparoskopida Komplikasyonlar ve Yönetimi?, Kenan Dolapçıoğlu ?Myomektomide İnsidental Sarkom; İntra Op Tanı Konulabilir Mi? Yönetimde Optimizasyon Ne Olmalıdır? başlıklı konularda sunumlar gerçekleştirdi.
?Jinekolojik Onkoloji Günleri?nin son oturumunda ise, Barış Güzel ?Anormal Uterin Kanamalı Olguların Tanı, Tedavi ve Takibi?, Ali Haberal ?Endometrial Hiperplazilerde Yaklaşım?, Özcan Balat ?Erken ve İleri Evre Ednometrial Kanser Yönetimi?, Hanifi Şahin ?Jinekolojik Onkoloji Bakış Açısıyla Masif Postpartum Kanamaların Yönetimi?, Ümran Küçükgöz ?Tamoksifen Kullanımına Bağlı Jinekolojik Problemler ve Tamoksifen Kullanan Olgularda Güncel Takip? ve Güldeniz Desteli ?HPV Aşılarında Son Durum? konu başlıkları altında katılımcıları bilgilendirdi.
Konuşmacıların, katılımcıların sorularını da cevapladığı etkinlik, toplantının genel değerlendirmesinin yapıldığı bölümle sona erdi.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

ALZHEIMER’IN 10 ERKEN SİNYALİ!

Her 20 yaş dişi çekilmek zorunda değil, ama…

ANİDEN SİNİRLENME ŞEKER HASTALIĞI BELİRTİSİ OLABİLİR !

YEMEKTEN SONRA UYKUNUZ GELİYORSA DİKKAT !

Tozlu ortam farenjit riskini arttırıyor

AŞIRI C VİTAMİNİ VE PROTEİN BÖBREK TAŞINA YOL AÇIYOR

Uyku sorunlarının en yaygını: İnsomnia

“Çocukların ne derdi var ki diş gıcırdatsın” demeyin!

Adana yeni bir kültür sanat merkezi kazanıyor

DİZ KİREÇLENMESİNİ TETİKLEYEN FAKTÖRLER

PIERCING YAPTIRACAKLARA KÖTÜ HABER: ALERJİK REAKSİYONLARA YOL AÇABİLİR!

Dünya Doktorları: "İnsani Yardım Çalışanlarına Daha İyi Koruma Ve Güvenlik Ortamı Sağlanmalı"

Çocuklarda Diş Sıkma Neyin Habercisi?

“1 yaş altı bebekler ağır kızamık için risk altında!”

Yaş ilerlerken diş sağlığını korumak önemli

BEL VE KAS AĞRILARINDAN KORUNMANIN YOLLARI

D VİTAMİNİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKEN 9 ÖNEMLİ NOKTA!

Protezine Kavuşan Yağmur, Rektör Prof. Dr. Tuncel’i Ziyaret Etti

"COVID-19’un Eris varyantı kış aylarında yayılabilir"

CİLDE ZARARLI 8 ALIŞKANLIĞA DİKKAT !

EV YAPIMI YOĞURDUN FAYDALARI NELERDİR ?

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli