KİHAYKO´dan Karataş Belediyesine Uyarı
GÜNDEM 6.07.2015 17:53:32 536 0

KİHAYKO´dan Karataş Belediyesine Uyarı

Sosyal Medya sayfalarında Adana iline bağlı Karataş ilçesindeki sahipsiz sokak hayvanlarının uyuz ve son derece perişan resimlerinin yayınlanması üzerine acil olarak toplanan Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği (KİHAYKO) Yönetim Kurulu; on beş (1

KİHAYKO Yönetim Kurulu ve mahalle temsilcilerinden oluşan ekip, Karataş ilçesinde ki sahipsiz sokak hayvanlarının kuru mama ile beslemesini yaparak uyuz durumdaki onlarca sokak hayvanına da tedavi uyguladı. Son derece kötü durumda ve ölüme terkedilmiş bir sokak hayvanını da bulan KİHAYKO ekibi ön tedavinin ardından bu hayvanı alarak tedavi için Adana´ya getirdi.

KİHAYKO Yönetim Kurulu Başkanı Metin YILDIRIM, Karataş dönüşü sonrası yaptığı açıklamada ciddi sorun ve sıkıntılara dikkat çekti.

Metin Yıldırım şöyle konuştu:

?Karataş´ta yaşayan sokak hayvanları burada ölüme terkedilmiş. Tüm köpekler uyuz ve hastalık riski taşıyor. İnsan sağlığını tehdit edici salgın hastalıkların ortaya çıkabilir. Karataş halkı Belediyenin hiçbir şekilde sokak hayvanlarına yönelik çalışma yapmadığını ve zaman zaman bu zavallıların itlaf edildiğini iddia ediyor. Sokakta bulduğumuz ve aylardır uyuz durumda ölüme terkedilmiş bir köpeğin hali içler acısıydı. Bu zavallı hayvanımızı tedavi etmek üzere alıp Adana´ya getirdik. Hiçbir kurum veya insan böylesi bir manzara karşısında duyarsız kalamaz. Müslümanım diyen insanlar şu mübarek Ramazan ayında ağzı, dili olmayan çaresiz hayvanlara bir lokma ekmeği ve bir tas suyu çok görmemeli. Karataş´ta bir insanlık dramı yaşanıyor. ?

Belediye Görevini Yapmıyor

Karataş Belediyesi ile STK olarak daha öncede görüşme yaptıklarını ancak Belediyenin bu güne kadar sokak hayvanları için iyileştirici ve çözüme yönelik çalışma yapmadığını söyleyen KİHAYKO Başkanı Yıldırım; ?Karataş´ta acilen küçük çaplı bir hayvan barınağı yapılarak; sokaktaki hayvanların toplanarak tedavisi ve kısırlaştırılmaları yapılmalıdır. En etkili çözüm kısırlaştırmadır. Hızla çoğalan sokak hayvanı sayısı Karataş´ta yaşayan insanları da tedirgin etmektedir.  5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ile yaşam hakları güvence altına alınan sokak hayvanlarının Belediye tarafından yok sayılması mevzuata uygun değildir. Bu anlamda Belediyenin ihmali söz konusudur.?

KİHAYKO´dan Suç Duyurusu

Karataş´taki Sokak hayvanlarının resimlerini çekerek ilgili kurumlara gönderen Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği (KİHAYKO), Adana Valiliği, Orman Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğü ve Karataş Kaymakamlığına başvuru yaparak; katliam iddialarının araştırılması ve 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu nu ihlal etmekten Belediye hakkında soruşturma açılması ve denetim yapılması talebinde bulundu. (HABER MERKEZİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli